Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hruškový cobbler
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.9/5 Počet hodnocení: 9
Do hodiny Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2727 kcal
Bílkoviny 32 g
Sacharidy 414 g
Tuky 90 g
Vláknina 72 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hrušky a lískové oříšky? Naše milovaná zimní kombinace! Přidejte špetku vanilky a skořice a vznikne dezert, který vám zpříjemní nejeden mrazivý den...

Suroviny

lískové oříšky 55 g
+ malá hrst nahrubo nasekaných na ozdobení
mouka špaldová hladká 100 g
kypřicí prášek do pečiva 3 ČL
skořice ½ ČL
mletá
1 na ozdobení (není nutné) + z 1/2 vyškrábutá dřeň
třtinový cukr 75 g
vychlazené a nakrájené
hruškový kompot 1 kg
+ 80 ml tekutiny z kompotu
na ozdobení a ovonění

Postup

1

Troubu vyhřejte na 180°C. Oříšky rozmixujte s moukou najemno, poté přidejte kypřicí prášek, skořici, vanilkovou dřeň, cukr a máslo a promixujte na drobenku. Přilijte podmáslí a krátce promixujte, jen aby se vše spojilo. Nepřemíchejte!

2

Do zapékací nádoby o objemu alespoň 2 litry vlijte tekutinu z kompotu, naskládejte do ní řezem dolů půlky kompotovaných hrušek a kolem nich lžící naklaďte těsto. Do každé hrušky můžete na ovonění a ozdobení zapíchnout hřebíček. Povrch těsta posypte nasekanými oříšky, a pokud chcete, ozdobte vanilkovým luskem. Dejte do trouby a pečte cca 30 minut dozlatova.

NĚCO NAVÍC
Zkuste dezert připravit z vlašských ořechů, pistácií nebo mandlí. Můžete si vyhrát i s kořením – přidejte třeba špetku perníkového nebo kardamomu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/2

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...