0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jahodový cobbler

Jahodový cobbler
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jahodový cobbler

4.2 / 5. Počet hodnocení: 19
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4059 kcal
Bílkoviny 69 g
Sacharidy 482 g
Tuky 177 g
Vláknina 89 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jen si představte tu nádheru – nadělíte si jeden dozlatova vypečený vláčný bochánek a poté naběračku sladkých voňavých jahod... Prostě letní pohádka!

Suroviny

jahody 1,4 kg
odstopkované, větší přepůlené
krupicový cukr 50 g
lze použít i kokosový nebo třtinový
citronová šťáva 2 PL
vanilkový lusk ½ ks
semínka vyškrábnutá
NA BOCHÁNKY
mouka pšeničná hladká 380 g
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
sůl špetka
máslo 180 g
vychlazené a nakrájené na kostičky + na vymazání formy
podmáslí 180 ml
med 85 g
tekutý
krémový sýr 125 g
např. Philadelphia
moučkový cukr
na posypání

1 Troubu předehřejte na 180°C. Litinovou pánev, koláčovou formu či zapékací nádobu o průměru 26–30 cm vymažte máslem. Jahody dobře promíchejte s cukrem, citronovou šťávou a vanilkovými semínky a vsypte je připravené pánve/formy/nádoby.

2 Ve velké míse promíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. Pomocí vidličky nebo prstů rychle zapracujte do mouky kousky másla tak, aby směs připomínala drobenku. Podmáslí dobře prošlehejte s medem, vlijte k moučné směsi a krátce promíchejte, jen aby se těsto spojilo. V případě potřeby propracujte rukama. Nakonec ledabyle zapracujte krémový sýr, aby v těstě utvořil mramorovaný efekt.

3 Těsto můžete ukrajovat lžící (nebo lžící na zmrzlinu) a bochánek pak rukama lehce zploštit, nebo ho celé přendejte na arch pečicího papíru a rukama ho rozmačkejte na silnější placku. Pomocí kulatého vykrajovátka vykrojte zhruba 6 bochánků a rozložte je na jahody. Případné zbylé těsto můžete vytvarovat do silnějších placiček, upéct na plechu a podávat je jako vdolečky (scones), třeba s máslem a marmeládou.

4 Pečte 40–45 minut, nebo dokud jahody nezačnou bublat a bochánky nejsou krásně zlaté. Podávejte teplé. Můžete pocukrovat moučkovým cukrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/6

Komentáře

Helena Dřízhalová

Broskve místo jahod a je to skvostné. Jen musím vychytat pečení. Bochánky z vrchu hodně opečené, dole lehce nedopečené..

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč