Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ostružinovo-rebarborový cobbler

Rebarbora a ostružiny tvoří díky kyselosti a výrazné chuti opravdu osvěžující kombinaci. V sezoně se u nás bohužel nikdy nepotkají, není ale nutné zoufat, sáček uložený v mrazáku vám vytrhne trn z paty.

Vydání: 2019/8
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4–6 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
PT40M
Pečení 0:40
Koláč Americká

Ingredience

    • 450 g rebarbory, oloupané a nakrájené na tenké plátky (mimo sezonu lze koupit mraženou nebo ji nahradit hruškami, viz Něco navíc)
    • 300 g ostružin, čerstvých nebo mražených, povolených a okapaných
    • 150 g krupicového cukru
    • 125 ml jablečného džusu/moštu
    • 130 g hladké (špaldové) mouky
    • 3 lžičky kypřicího prášku do pečiva
    • 30 g mletých mandlí nebo mandlové mouky
    • 50 g másla, vychlazeného a nakrájeného na kostičky
    • 250 ml podmáslí
    • 75 g kokosových lupínků + navíc k podávání
    • kokosová nebo vanilková zmrzlina či mražený jogurt k podávání

Příprava jídla

1 Troubu vyhřejte na 180°C. V míse promíchejte rebarboru, ostružiny, 75 g cukru a džus. Směs přelijte do kulaté formy o průměru 28–30 cm a odložte stranou.

2 Mouku, kypřicí prášek, mleté mandle (nebo mandlovou mouku), máslo a 75 g cukru nasypte do mísy a pomocí prstů vypracujte drobenku. Přidejte podmáslí a 50g kokosových lupínků a promíchejte tak, aby se směs spojila. Směs navrstvěte na ovoce a posypte zbylými 25 g kokosových lupínků. Formu postavte na plech na pečení, vložte do trouby a pečte 40 minut nebo dokud těsto není dozlatova a propečené.

3 Podávejte s vanilkovou či kokosovou zmrzlinou nebo mraženým jogurtem a posypané kokosovými lupínky (mohou být opražené).

NĚCO NAVÍC
Místo rebarbory lze použít i hrušky. Oloupejte a zbavte jádřinců 450 g hrušek, nakrájejte je na kostičky a zakapejte citronovou šťávou, aby nezhnědly. Dál postupujte podle receptu.

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář