0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ostružinovo-rebarborový cobbler
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5 / 5. Počet hodnocení: 6
Do hodiny Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2582 kcal
Bílkoviny 41 g
Sacharidy 334 g
Tuky 113 g
Vláknina 64 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rebarbora a ostružiny tvoří díky kyselosti a výrazné chuti opravdu osvěžující kombinaci. V sezoně se u nás bohužel nikdy nepotkají, není ale nutné zoufat, sáček uložený v mrazáku vám vytrhne trn z paty.

Suroviny

oloupaná a nakrájená na tenké plátky (mimo sezonu mražená nebo ji nahraďte hruškami – viz Něco navíc)
čerstvé nebo mražené, povolené a okapané
krupicový cukr 150 g
jablečný džus 125 ml
lze nahradit moštem
mouka pšeničná hladká 130 g
může být i špaldová
kypřicí prášek do pečiva 3 ČL
mleté, lze nahradit mandlovou moukou
máslo 50 g
vychlazené, nakrájené na kostičky
kokos plátky 75 g
+ navíc k podávání
zmrzlina
kokosová nebo vanilková, či mražený jogurt, k podávání

1 Troubu vyhřejte na 180°C. V míse promíchejte rebarboru, ostružiny, 75 g cukru a džus. Směs přelijte do kulaté formy o průměru 28–30 cm a odložte stranou.

2 Mouku, kypřicí prášek, mleté mandle (nebo mandlovou mouku), máslo a 75 g cukru nasypte do mísy a pomocí prstů vypracujte drobenku. Přidejte podmáslí a 50g kokosových lupínků a promíchejte tak, aby se směs spojila. Směs navrstvěte na ovoce a posypte zbylými 25 g kokosových lupínků. Formu postavte na plech na pečení, vložte do trouby a pečte 40 minut nebo dokud těsto není dozlatova a propečené.

3 Podávejte s vanilkovou či kokosovou zmrzlinou nebo mraženým jogurtem a posypané kokosovými lupínky (mohou být opražené).

NĚCO NAVÍC
Místo rebarbory lze použít i hrušky. Oloupejte a zbavte jádřinců 450 g hrušek, nakrájejte je na kostičky a zakapejte citronovou šťávou, aby nezhnědly. Dál postupujte podle receptu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/8

Apetit magazín

5 večeří, které vás nepošlou hned do postele
  • Jak na to

5 večeří, které vás nepošlou hned do postele

Po vánočním hodování míváme chuť na lehčí ale výživná jídla, v nichž nechybí dávka bílkovin. Ať už si dáte Asií inspirovanou polévku, dýňovou frittatu nebo krůtí karbanátky, po všem se budete cítit sytě, přitom lehce a fit! ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč