0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ostružinovo-rebarborový cobbler
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5 / 5. Počet hodnocení: 6
Do hodiny Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2087 kcal
Bílkoviny 36 g
Sacharidy 316 g
Tuky 64 g
Vláknina 52 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rebarbora a ostružiny tvoří díky kyselosti a výrazné chuti opravdu osvěžující kombinaci. V sezoně se u nás bohužel nikdy nepotkají, není ale nutné zoufat, sáček uložený v mrazáku vám vytrhne trn z paty.

Suroviny

rebarbora 450 g
oloupaná a nakrájená na tenké plátky (mimo sezonu mražená nebo ji nahraďte hruškami – viz Něco navíc)
ostružiny 300 g
čerstvé nebo mražené, povolené a okapané
krupicový cukr 150 g
jablečný džus 125 ml
lze nahradit moštem
mouka pšeničná hladká 130 g
může být i špaldová
kypřicí prášek do pečiva 3 ČL
mandle 30 g
mleté, lze nahradit mandlovou moukou
máslo 50 g
vychlazené, nakrájené na kostičky
podmáslí 250 ml
kokosové lupínky 75 g
+ navíc k podávání
zmrzlina
kokosová nebo vanilková, či mražený jogurt, k podávání

1 Troubu vyhřejte na 180°C. V míse promíchejte rebarboru, ostružiny, 75 g cukru a džus. Směs přelijte do kulaté formy o průměru 28–30 cm a odložte stranou.

2 Mouku, kypřicí prášek, mleté mandle (nebo mandlovou mouku), máslo a 75 g cukru nasypte do mísy a pomocí prstů vypracujte drobenku. Přidejte podmáslí a 50g kokosových lupínků a promíchejte tak, aby se směs spojila. Směs navrstvěte na ovoce a posypte zbylými 25 g kokosových lupínků. Formu postavte na plech na pečení, vložte do trouby a pečte 40 minut nebo dokud těsto není dozlatova a propečené.

3 Podávejte s vanilkovou či kokosovou zmrzlinou nebo mraženým jogurtem a posypané kokosovými lupínky (mohou být opražené).

NĚCO NAVÍC
Místo rebarbory lze použít i hrušky. Oloupejte a zbavte jádřinců 450 g hrušek, nakrájejte je na kostičky a zakapejte citronovou šťávou, aby nezhnědly. Dál postupujte podle receptu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/8

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit