Rebarbora a ostružiny tvoří díky kyselosti a výrazné chuti opravdu osvěžující kombinaci. V sezoně se u nás bohužel nikdy nepotkají, není ale nutné zoufat, sáček uložený v mrazáku vám vytrhne trn z paty.
Náš tip: Jak na rebarboru?
Suroviny
Postup
Troubu vyhřejte na 180°C. V míse promíchejte rebarboru, ostružiny, 75 g cukru a džus. Směs přelijte do kulaté formy o průměru 28–30 cm a odložte stranou.
Mouku, kypřicí prášek, mleté mandle (nebo mandlovou mouku), máslo a 75 g cukru nasypte do mísy a pomocí prstů vypracujte drobenku.
Přidejte podmáslí a 50g kokosových lupínků a promíchejte tak, aby se směs spojila.
Směs navrstvěte na ovoce a posypte zbylými 25 g kokosových lupínků. Formu postavte na plech na pečení, vložte do trouby a pečte 40 minut nebo dokud těsto není dozlatova a propečené.
Podávejte s vanilkovou či kokosovou zmrzlinou nebo mraženým jogurtem a posypané kokosovými lupínky (mohou být opražené).
NĚCO NAVÍC: Místo rebarbory lze použít i hrušky. Oloupejte a zbavte jádřinců 450 g hrušek, nakrájejte je na kostičky a zakapejte citronovou šťávou, aby nezhnědly. Dál postupujte podle receptu.