0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Husí prsa s bulgurem a zeleninou

Husí prsa s bulgurem a zeleninou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Husí prsa s bulgurem a zeleninou

5/5 Počet hodnocení: 1
Do hodiny Snadné Pro 2–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3407 kcal
Bílkoviny 164 g
Sacharidy 564 g
Tuky 50 g
Vláknina 107 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Husí prsa jsou skvělé minutkové maso, které na talíři vypadá velmi luxusně. Můžete je péct zprudka na pánvi i grilovat, nezapomeňte ale vždy nařezat kůži! Jako přílohu jsme tentokrát zvolili bulgur se zeleninou, který lehce evokuje šoulet, ovšem ve skutečnosti je to něco úplně jiného, svěžejšího, lehčího a rychlejšího.

Suroviny

husí sádlo 2 PL
rajčatový protlak 2 ČL
bulgur 200 g
vývar zeleninový 500 ml
nebo kuřecí
cider 200 ml
husí prsa 2 ks
sůl
pepř
čerstvě mletý
mrkev 2 ks
nakrájená na šikmé špalíčky nebo na čtvrtky
cibule 2 ks
nakrájené nadrobno
česnek 6 stroužků
nakrájených na plátky
větší, oloupaná a nakrájená na klínky
řapíkatý celer 4 ks
na plátky
tymián ½ svazku
fazole bílé 1 konzerva
slité
Na posypku
česnek 2 stroužky
oloupané
petrželka ½ svazku
hladkolistá
pečivo 100 g
starší, bílé

Postup

1

Na posypku promixujte česnek, petrželku a pečivo v mixéru na strouhanku. 

2

Do rendlíku dejte lžíci husího sádla, přidejte protlak a krátce orestujte. Přisypte bulgur, přilijte vývar, cider a uvařte pod pokličkou takřka doměkka.

3

Nařežte tukovou stranu na husích prsou křížovým šrafováním, aniž byste ji celou prořízli až k masu, osolte a opepřete. Prso vložte na rozehřátou pánev stranou s kůží (tukovou vrstvou) dolů, restujte asi 4 minuty dozlatova, poté obraťte a opékejte asi 4 minuty opět dozlatova. Dejte na talíř a zakryjte alobalem.

4

V hrnci rozehřejte druhou lžíci sádla, vhoďte mrkev, orestujte, přidejte cibuli, česnek, jablka a celer, tymián a zvolna asi 10 minut opékejte. Přidejte fazole, uvařený bulgur, promíchejte a prohřejte. Dochuťte solí a přendejte na servírovací talíř. Posypte opečenou strouhankou.

5

Prsa nakrájejte na plátky a rozložte na zeleninovou směs s bulgurem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/11

Apetit magazín

Kakao v kuchyni: Víme, jak vybrat to nejlepší
  • Suroviny

Kakao v kuchyni: Víme, jak vybrat to nejlepší

Když se před pěti sty lety  španělský dobyvatel Hernán Cortés vracel ze střední Ameriky, jedněmi z prvních suvenýrů, které s sebou do Evropy přivezl, byly kakaové boby. Jejich využití odkoukal od Aztéků. Ti kakao zpracovávali na...
Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč