Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Husí prsa s bulgurem a zeleninou

Husí prsa s bulgurem a zeleninou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Husí prsa s bulgurem a zeleninou

4.7/5 Počet hodnocení: 3
Do hodiny Snadné Pro 2–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3407 kcal
Bílkoviny 164 g
Sacharidy 564 g
Tuky 50 g
Vláknina 107 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Husí prsa jsou skvělé minutkové maso, které na talíři vypadá velmi luxusně. Můžete je péct zprudka na pánvi i grilovat, nezapomeňte ale vždy nařezat kůži! Jako přílohu jsme tentokrát zvolili bulgur se zeleninou, který lehce evokuje šoulet, ovšem ve skutečnosti je to něco úplně jiného, svěžejšího, lehčího a rychlejšího.

Suroviny

husí sádlo 2 PL
bulgur 200 g
vývar zeleninový 500 ml
nebo kuřecí
cider 200 ml
husí prsa 2 ks
sůl
pepř
čerstvě mletý
mrkev 2 ks
nakrájená na šikmé špalíčky nebo na čtvrtky
nakrájené nadrobno
česnek 6 stroužků
nakrájených na plátky
větší, oloupaná a nakrájená na klínky
řapíkatý celer 4 ks
na plátky
tymián ½ svazku
fazole bílé 1 konzerva
slité
Na posypku
česnek 2 stroužky
oloupané
petrželka ½ svazku
hladkolistá
pečivo 100 g
starší, bílé

Postup

1

Na posypku promixujte česnek, petrželku a pečivo v mixéru na strouhanku. 

2

Do rendlíku dejte lžíci husího sádla, přidejte protlak a krátce orestujte. Přisypte bulgur, přilijte vývar, cider a uvařte pod pokličkou takřka doměkka.

3

Nařežte tukovou stranu na husích prsou křížovým šrafováním, aniž byste ji celou prořízli až k masu, osolte a opepřete. Prso vložte na rozehřátou pánev stranou s kůží (tukovou vrstvou) dolů, restujte asi 4 minuty dozlatova, poté obraťte a opékejte asi 4 minuty opět dozlatova. Dejte na talíř a zakryjte alobalem.

4

V hrnci rozehřejte druhou lžíci sádla, vhoďte mrkev, orestujte, přidejte cibuli, česnek, jablka a celer, tymián a zvolna asi 10 minut opékejte. Přidejte fazole, uvařený bulgur, promíchejte a prohřejte. Dochuťte solí a přendejte na servírovací talíř. Posypte opečenou strouhankou.

5

Prsa nakrájejte na plátky a rozložte na zeleninovou směs s bulgurem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/11

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč