Ledový čaj s blumami & tymiánem

Ledový čaj s blumami & tymiánem

3.5 / 5. Počet hodnocení: 4
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 402 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 84 g
Tuky 4 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čaj můžete připravit i z čerstvých bylin, skvělý je například z mateřídoušky a meduňky nebo čaj šípkový.

Suroviny

čaj 2
nebo bylinkový
med 2 PL
bluma 2 ks
bez pecek, na plátky
tymián 8 snítky
čerstvý
led kostky
k podávání

1Uvařte 750 ml vody, stáhněte z ohně, vložte čaj a nechte 10 minut louhovat. Potom tekutinu slijte do džbánu a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.

2Do čaje vmíchejte med, nakrájené blumy a tymián, přetáhněte fólií a chlaďte v lednici asi 1,5 hodiny. Podávejte s ledem.

NĚCO NAVÍC
Chcete-li, aby měl nápoj větší říz, přidejte do něj před podáváním půl šálku koňaku nebo whisky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/7

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit