Letní jablka rostou v řadě městských vnitrobloků. U domácí přesnídávky víte, co jste do ní dali – a můžete tu uplatnit i letňáky a padanky. Dá se podávat také jako dezert, třeba horká, se lžící vanilkové zmrzliny.
Postup
Jablka dejte do hrnce spolu dýňovou dužinou, citronovou šťávou a 375 ml vody. Zprudka přiveďte k varu. Ztlumte a vařte 25–30 minut, až se jablka i dýně začnou rozpadat.
Rozmačkejte šťouchadlem na brambory tak, aby v kaši zůstaly pevnější kousky, ale důkladně promíchejte. Ochutnejte a přidejte cukr a popřípadě i koření podle libosti. Nechte vychladnout a přendejte do uzavíratelných nádob. V chladničce vydrží 5 dní, v mrazáku až půl roku. Můžete však také sterilovat.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Dýňové dezerty: 14 nejlepších receptů(14 receptů )
- 105 dýňových receptů aneb Jak zpracovat dýni od slupky až po semínka(105 receptů )