0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jablečno-dýňové pyré

Jablečno-dýňové pyré

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Na cca 6 skleniček o objemu 250 ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1596 kcal
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 378 g
Tuky 0 g
Vláknina 60 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Letní jablka rostou v řadě městských vnitrobloků. U domácí přesnídávky víte, co jste do ní dali – a můžete tu uplatnit i letňáky a padanky. Dá se podávat také jako dezert, třeba horká, se lžící vanilkové zmrzliny.

Suroviny

zbavená jadřinců, oloupaná a nakrájená na kousky
dýně 500 g
muškátová, oloupaná, zbavená semen, na kostičky
citronová šťáva
ze 2 citronu
třtinový cukr 4 PL
nebo podle chuti
koření
podle chuti - mletá skořice, strouhaný muškátový oříšek, mletý hřebíček, vanilka, badyán, kardamon…

1 Jablka dejte do hrnce spolu dýňovou dužinou, citronovou šťávou a 375 ml vody. Zprudka přiveďte k varu. Ztlumte a vařte 25–30 minut, až se jablka i dýně začnou rozpadat.

2 Rozmačkejte šťouchadlem na brambory tak, aby v kaši zůstaly pevnější kousky, ale důkladně promíchejte. Ochutnejte a přidejte cukr a popřípadě i koření podle libosti. Nechte vychladnout a přendejte do uzavíratelných nádob. V chladničce vydrží 5 dní, v mrazáku až půl roku. Můžete však také sterilovat.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/8

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč