0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jablečno-dýňové pyré

Jablečno-dýňové pyré

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Na cca 6 skleniček o objemu 250 ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1596 kcal
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 378 g
Tuky 0 g
Vláknina 60 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Letní jablka rostou v řadě městských vnitrobloků. U domácí přesnídávky víte, co jste do ní dali – a můžete tu uplatnit i letňáky a padanky. Dá se podávat také jako dezert, třeba horká, se lžící vanilkové zmrzliny.

Suroviny

jablko 2 kg
zbavená jadřinců, oloupaná a nakrájená na kousky
dýně 500 g
muškátová, oloupaná, zbavená semen, na kostičky
citronová štáva
ze 2 citronu
třtinový cukr 4 PL
nebo podle chuti
koření
podle chuti - mletá skořice, strouhaný muškátový oříšek, mletý hřebíček, vanilka, badyán, kardamon…

1 Jablka dejte do hrnce spolu dýňovou dužinou, citronovou šťávou a 375 ml vody. Zprudka přiveďte k varu. Ztlumte a vařte 25–30 minut, až se jablka i dýně začnou rozpadat.

2 Rozmačkejte šťouchadlem na brambory tak, aby v kaši zůstaly pevnější kousky, ale důkladně promíchejte. Ochutnejte a přidejte cukr a popřípadě i koření podle libosti. Nechte vychladnout a přendejte do uzavíratelných nádob. V chladničce vydrží 5 dní, v mrazáku až půl roku. Můžete však také sterilovat.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/8

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit