Casserole s klobásou a rajčaty

Casserole s klobásou a rajčaty

Hodnocení receptu
Průměr: 3.2 ()
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4243 kcal
Bílkoviny 223 g
Cukr 728 g
Tuky 50 g
Vláknina 131 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Tuhle letní rajčatovou lahodu doporučujeme připravit předem, krásně se rozleží!

Suroviny

olivový olej 1 PL
a trocha navíc na pokapání
klobása vepřová 6 ks
čerstvá, např. chipolata
cibule 2 ks
nakrájená na kolečka
česnek 2 stroužek
drcený
tymián 4
rajčata 500 g
zralá, nahrubo nakrájená
vývar kuřecí 200 ml
fazole bílé 800 g
máslové, slité, propláchnuté, 2x400g konzerva
sůl
pepř
čerstvě mletý
petrželka 1 hrst
čerstvá, nasekaná, lze použít i bazalku, a trocha lístků na posypání
citronová štáva
podle chuti
bageta
čerstvá, k podávání

1 Na pánvi rozpalte olej a opečte klobásky ze všech stran, pak je vyjměte a odložte. Do hrnce vhoďte cibuli a na vyšším plameni opékejte asi 8 minut a stále míchejte, aby cibule zhnědla, ale nepřipálila se. Přidejte česnek a tymián, opékejte další 2–3 minuty.

2 Do hrnce přidejte rajčata a vývar, klobásky a fazole. Osolte a opepřete. Nechte na mírném ohni probublávat asi 35 minut, omáčka by měla lehce zhoustnout. Pak odstavte, přidejte nasekané bylinky a dochuťte trochou citronové šťávy. Podávejte s bagetou, zakápnuté olivovým olejem a posypané dalšími bylinkami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit