Tuhle letní rajčatovou lahodu doporučujeme připravit předem, krásně se rozleží!
Suroviny
olivový olej
1
PL
a trocha navíc na pokapání
klobása vepřová
6
ks
čerstvá – např. chipolata
cibule
2
ks
nakrájená na kolečka
česnek
2
stroužky
drcený
tymián
4
snítky
rajče
500
g
zralá, nahrubo nakrájená
vývar kuřecí
200
ml
fazole bílé
800
g
2x400g konzerva bílých máslových fazolí – slitých a propláchnutých
sůl
pepř
čerstvě mletý
petrželka
1
hrst
čerstvá, nasekaná, lze použít i bazalku + trocha lístků na posypání
podle chuti
bageta
čerstvá, k podávání
Postup
1
Na pánvi rozpalte olej a opečte klobásky ze všech stran, pak je vyjměte a odložte. Do hrnce vhoďte cibuli a na vyšším plameni opékejte asi 8 minut a stále míchejte, aby cibule zhnědla, ale nepřipálila se.
2
Přidejte česnek a tymián, opékejte další 2–3 minuty.
3
Do hrnce přidejte rajčata a vývar, klobásky a fazole. Osolte a opepřete. Nechte na mírném ohni probublávat asi 35 minut, omáčka by měla lehce zhoustnout.
4
Pak odstavte, přidejte nasekané bylinky a dochuťte trochou citronové šťávy. Podávejte s bagetou, zakápnuté olivovým olejem a posypané dalšími bylinkami.