Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Casserole s klobásou a rajčaty
Casserole s klobásou a rajčaty
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Casserole s klobásou a rajčaty

4.9/5 Počet hodnocení: 20
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3164 kcal
Bílkoviny 193 g
Sacharidy 546 g
Tuky 24 g
Vláknina 131 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tuhle letní rajčatovou lahodu doporučujeme připravit předem, krásně se rozleží!

Suroviny

olivový olej 1 PL
a trocha navíc na pokapání
čerstvá – např. chipolata
nakrájená na kolečka
česnek 2 stroužky
drcený
tymián 4 snítky
rajče 500 g
zralá, nahrubo nakrájená
vývar kuřecí 200 ml
2x400g konzerva bílých máslových fazolí – slitých a propláchnutých
sůl
pepř
čerstvě mletý
petrželka 1 hrst
čerstvá, nasekaná, lze použít i bazalku + trocha lístků na posypání
bageta
čerstvá, k podávání

Postup

1

Na pánvi rozpalte olej a opečte klobásky ze všech stran, pak je vyjměte a odložte. Do hrnce vhoďte cibuli a na vyšším plameni opékejte asi 8 minut a stále míchejte, aby cibule zhnědla, ale nepřipálila se.

2

Přidejte česnek a tymián, opékejte další 2–3 minuty.

3

Do hrnce přidejte rajčata a vývar, klobásky a fazole. Osolte a opepřete. Nechte na mírném ohni probublávat asi 35 minut, omáčka by měla lehce zhoustnout.

4

Pak odstavte, přidejte nasekané bylinky a dochuťte trochou citronové šťávy. Podávejte s bagetou, zakápnuté olivovým olejem a posypané dalšími bylinkami.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/8

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč