0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Casserole s klobásou a rajčaty

Casserole s klobásou a rajčaty
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Casserole s klobásou a rajčaty

3.7 / 5. Počet hodnocení: 15
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3164 kcal
Bílkoviny 193 g
Sacharidy 546 g
Tuky 24 g
Vláknina 131 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tuhle letní rajčatovou lahodu doporučujeme připravit předem, krásně se rozleží!

Suroviny

olivový olej 1 PL
a trocha navíc na pokapání
klobása vepřová 6 ks
čerstvá – např. chipolata
cibule 2 ks
nakrájená na kolečka
česnek 2 stroužky
drcený
tymián 4 snítky
rajče 500 g
zralá, nahrubo nakrájená
vývar kuřecí 200 ml
fazole bílé 800 g
2x400g konzerva bílých máslových fazolí – slitých a propláchnutých
sůl
pepř
čerstvě mletý
petrželka 1 hrst
čerstvá, nasekaná, lze použít i bazalku + trocha lístků na posypání
citronová štáva
podle chuti
bageta
čerstvá, k podávání

1 Na pánvi rozpalte olej a opečte klobásky ze všech stran, pak je vyjměte a odložte. Do hrnce vhoďte cibuli a na vyšším plameni opékejte asi 8 minut a stále míchejte, aby cibule zhnědla, ale nepřipálila se. Přidejte česnek a tymián, opékejte další 2–3 minuty.

2 Do hrnce přidejte rajčata a vývar, klobásky a fazole. Osolte a opepřete. Nechte na mírném ohni probublávat asi 35 minut, omáčka by měla lehce zhoustnout. Pak odstavte, přidejte nasekané bylinky a dochuťte trochou citronové šťávy. Podávejte s bagetou, zakápnuté olivovým olejem a posypané dalšími bylinkami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/8

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...

Obchod Apetit