Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Casserole s klobásou a rajčaty

Casserole s klobásou a rajčaty

Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 ()
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3164 kcal
Bílkoviny 193 g
Sacharidy 546 g
Tuky 24 g
Vláknina 131 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tuhle letní rajčatovou lahodu doporučujeme připravit předem, krásně se rozleží!

Suroviny

olivový olej 1 PL
a trocha navíc na pokapání
klobása vepřová 6 ks
čerstvá – např. chipolata
cibule 2 ks
nakrájená na kolečka
česnek 2 stroužky
drcený
tymián 4 snítky
rajčata 500 g
zralá, nahrubo nakrájená
vývar kuřecí 200 ml
fazole bílé 800 g
2x400g konzerva bílých máslových fazolí – slitých a propláchnutých
sůl
pepř
čerstvě mletý
petrželka 1 hrst
čerstvá, nasekaná, lze použít i bazalku + trocha lístků na posypání
citronová štáva
podle chuti
bageta
čerstvá, k podávání

1 Na pánvi rozpalte olej a opečte klobásky ze všech stran, pak je vyjměte a odložte. Do hrnce vhoďte cibuli a na vyšším plameni opékejte asi 8 minut a stále míchejte, aby cibule zhnědla, ale nepřipálila se. Přidejte česnek a tymián, opékejte další 2–3 minuty.

2 Do hrnce přidejte rajčata a vývar, klobásky a fazole. Osolte a opepřete. Nechte na mírném ohni probublávat asi 35 minut, omáčka by měla lehce zhoustnout. Pak odstavte, přidejte nasekané bylinky a dochuťte trochou citronové šťávy. Podávejte s bagetou, zakápnuté olivovým olejem a posypané dalšími bylinkami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/8

Apetit magazín

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?
  • Jak na to

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?

Matkeřským stromem brazilských para ořechů je juvie ztepilá. Roste v dalekých deštných pralesích jižní Ameriky. Velká exotická jádra bývají součástí ořechových a ovocných směsí. Para ořechy jsou bohaté na zdraví prospěšné látky. Kolik...
Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit