Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Casserole s klobásou a rajčaty
Casserole s klobásou a rajčaty
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Casserole s klobásou a rajčaty

4.9/5 Počet hodnocení: 24
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3164 kcal
Bílkoviny 193 g
Sacharidy 546 g
Tuky 24 g
Vláknina 131 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tuhle letní rajčatovou lahodu doporučujeme připravit předem, krásně se rozleží!

Související recepty

Suroviny

olivový olej 1 PL
a trocha navíc na pokapání
čerstvá – např. chipolata
nakrájená na kolečka
česnek 2 stroužky
drcený
tymián 4 snítky
rajče 500 g
zralá, nahrubo nakrájená
vývar kuřecí 200 ml
2x400g konzerva bílých máslových fazolí – slitých a propláchnutých
sůl
pepř
čerstvě mletý
petrželka 1 hrst
čerstvá, nasekaná, lze použít i bazalku + trocha lístků na posypání
bageta
čerstvá, k podávání

Postup

1

Na pánvi rozpalte olej a opečte klobásky ze všech stran, pak je vyjměte a odložte. Do hrnce vhoďte cibuli a na vyšším plameni opékejte asi 8 minut a stále míchejte, aby cibule zhnědla, ale nepřipálila se.

2

Přidejte česnek a tymián, opékejte další 2–3 minuty.

3

Do hrnce přidejte rajčata a vývar, klobásky a fazole. Osolte a opepřete. Nechte na mírném ohni probublávat asi 35 minut, omáčka by měla lehce zhoustnout.

4

Pak odstavte, přidejte nasekané bylinky a dochuťte trochou citronové šťávy. Podávejte s bagetou, zakápnuté olivovým olejem a posypané dalšími bylinkami.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/8

Apetit magazín