Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Dýňové dezerty

Sezona dýní je ideální příležitostí trochu si zaexperimentovat. Dýňovou polévku všichni známe, možná už jste vyzkoušeli dýni také zapéct, ale co takhle dýně nasladko? Možná se vám to na první poslech zní zvláštně, ale první ochutnání vás jistě přesvědčí. Dýně mají hladkou krémovitou strukturu a jemnou chuť, jsou tedy ideální přísadou do pečených dezertů. Nechcete se inspirovat některým z našich dýňových sladkých moučníků, rozhodně nebudete litovat.

Druhů dýní, které dnes můžeme pořídit, je opravdu mnoho. Rychlý přehled těch nejznámějších jsme pro vás již sestavili. Na sladké pečení se nejvíce hodí máslová dýně, nezapomeňte ji však zbavit slupky. Pokud máte doma dýni hokkaido a jste již přejedeni polévkami, i ji můžete použít do sladkých koláčů, bábovky nebo cheesecaku.

Při pečení nejčastěji využijete univerzální dýňové pyré. Snadno ho můžete zamrazit a dýňové dezerty si pak můžete dopřát po celý rok. Sáček či krabička s dýňovým pyré nám v mrazáku nikdy nechybí. 

Jak uskladnit dýni? Připravte si dýňové pyré

Dýně je královnou podzimu. Mnoho z nás ji pěstuje na zahrádce, ale v tomto období se hravě sežene také v obchodě. Z...

Přidat komentář