Božská rajská jako od babičky! Rajská omáčka s hovězím masem je skvělou cestou jak upotřebit hovězí maso z vývaru. Hospodárný způsob, jak připravit kompletní neděelní oběd. Prostě klasika.
Suroviny
Postup
V rendlíku opékejte na másle cibuli a kořenovou zeleninu asi 3 minuty, potom přidejte protlak, opečte ho a pak přidejte i koření, bouquet garni a kůru z citronu; opečte dozlatova.
Pak zaprašte moukou, nechte chvíli opékat, zakápněte octem, pak zalijte vývarem, přidejte cukr, rajčata, víno i citronovou šťávu.
Asi 1 hodinu zvolna vařte.
Pak vyjměte bouquet garni a citronovou kůru.
Omáčku propasírujte přes síto a v případě potřeby ještě rozmixujte, podle chuti dolaďte a podávejte s masem z vývaru.
NĚCO NAVÍC
K rajské omáčce můžete podávat houskové knedlíky, těstoviny (třeba domácí nudle – viz recept na polévku) nebo rýži.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 9 nejlepších receptů na rajskou omáčku(9 receptů)