Božská rajská jako od babičky! Rajská omáčka s hovězím masem je skvělou cestou jak upotřebit hovězí maso z vývaru. Hospodárný způsob a tradiční recept na kompletní nedělní oběd. Rajská omáčka je zkrátka klasika.
Suroviny
Postup
V rendlíku opékejte na másle cibuli a kořenovou zeleninu asi 3 minuty, potom přidejte protlak, opečte ho a pak přidejte i koření, svazek tymiánu s bobkovým listem a kůru z citronu; opečte dozlatova.
Pak zaprašte moukou, nechte chvíli opékat, zakápněte octem, pak zalijte vývarem, přidejte cukr, rajčata, víno i citronovou šťávu.
Asi 1 hodinu zvolna vařte.
Pak vyjměte svazek bylinek a citronovou kůru.
Hotovou rajskou omáčku propasírujte přes síto a v případě potřeby ještě rozmixujte, podle chuti dolaďte a podávejte s masem z vývaru.
NĚCO NAVÍC
K rajské omáčce můžete podávat houskové knedlíky, těstoviny (třeba domácí nudle – viz recept na polévku) nebo rýži.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 9 nejlepších receptů na rajskou omáčku(8 receptů )