Králík na paprice je důkazem toho, že s dobrým receptem zvládnete i tradiční jídlo stejně dobře jako babičky.
Suroviny
králičí maso
1
ks
cca 1,5 kg, naporcovaný
sůl
paprika sladká
máslo
100
g
cibule
2
ks
velké, nadrobno
bobkový list
1
ks
nové koření
3
kuličky
tymián
troška
mouka pšeničná hladká
30
g
vmíchaná do smetany na vaření
smetana na vaření
300
ml
1 Králíka osolte a obalte v paprice. V kastrolu na másle zpěňte cibuli, vložte králíka, zvolna ho opečte, přidejte koření, podlijte vodou, zakryjte a duste doměkka (je-li třeba, dolévejte vodu); trvá to asi 1–1,5 hodiny.
2 Hotového králíka vyndejte, šťávu propasírujte přes cedník či rozmixujte a pak v kastrolu smíchejte s moukou vmíchanou ve smetaně. Povařte 15 minut a pak vraťte králíka do omáčky.
NĚCO NAVÍC
Jezte s knedlíky nebo noky či těstovinami (nudlemi).