Králík na paprice je důkazem toho, že s dobrým receptem zvládnete i tradiční jídlo stejně dobře jako babičky. Pečené králičí maso se rozplývá na jazyku a v kombinaci se smetanovou omáčkou tvoří symfonii, která se neomrzí. Králíka na paprice podávejte s kynutým knedlíkem, těstovinami nebo rýží.
Suroviny
Postup
Králíka osolte a obalte v paprice.
V kastrolu na másle zpěňte cibuli, vložte králíka, zvolna ho opečte, přidejte koření, podlijte vodou, zakryjte a duste doměkka (je-li třeba, dolévejte vodu); trvá to asi 1–1,5 hodiny.
Hotového králíka vyndejte, šťávu propasírujte přes cedník či rozmixujte a pak v kastrolu smíchejte s moukou vmíchanou ve smetaně.
Povařte 15 minut a pak vraťte králíka do omáčky. Králíka na paprice podávejte s kynutými knedlíky, noky či těstovinami (nudlemi).