Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Králík na paprice

Králík na paprice

4.3/5 Počet hodnocení: 59
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1882 kcal
Bílkoviny 45 g
Sacharidy 122 g
Tuky 133 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Králík na paprice je důkazem toho, že s dobrým receptem zvládnete i tradiční jídlo stejně dobře jako babičky.

Suroviny

cca 1,5 kg, naporcovaný
sůl
paprika mletá sladká
máslo 100 g
velké, nadrobno
bobkový list 1 ks
nové koření 3 kuličky
tymián
troška
mouka pšeničná hladká 30 g
vmíchaná do smetany na vaření

Postup

1

Králíka osolte a obalte v paprice.

2

V kastrolu na másle zpěňte cibuli, vložte králíka, zvolna ho opečte, přidejte koření, podlijte vodou, zakryjte a duste doměkka (je-li třeba, dolévejte vodu); trvá to asi 1–1,5 hodiny.

3

Hotového králíka vyndejte, šťávu propasírujte přes cedník či rozmixujte a pak v kastrolu smíchejte s moukou vmíchanou ve smetaně.

4

Povařte 15 minut a pak vraťte králíka do omáčky.

NĚCO NAVÍC
Jezte s knedlíky nebo noky či těstovinami (nudlemi).

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/9

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
339 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč