Hodnocení receptu
Průměr: 3 ()
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2846 kcal
Bílkoviny 32 g
Sacharidy 469 g
Tuky 62 g
Vláknina 171 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Teplý jablečný kompot – to je klasika všech klasik. Chutná jako sladká tečka po rodinném nedělním obědě anebo jen tak, když vás začne honit mlsná... Tento je podle receptu naší čtenářky Kateřiny Landové.

Suroviny

jablka 4 ks
pevná, spíše nakyslá
krupicový cukr 3 PL
podle kyselosti jablek
citronová kůra
ze dvou citronů
badyán 4 ks
skořice 3 ks

Postup

1

Jablka podle potřeby oloupejte (například jablka s červenou slupkou vypadají moc hezky neoloupaná), zbavte jádřince a nakrájejte na šestinky.

2

Dejte je do hrnce, kam se pohodlně vejdou, a zalijte je vodou, aby byla ponořená. Přidejte cukr, citronovou kůru a koření. Přiveďte k varu.

3

Vařte, až jablka začnou průsvitnět, dejte ale pozor, abyste je nerozvařili. Podávejte ještě teplá s trochou šťávy, v níž se jablka vařila.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/8

Apetit magazín

10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit