0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3 / 5. Počet hodnocení: 12
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2846 kcal
Bílkoviny 32 g
Sacharidy 469 g
Tuky 62 g
Vláknina 171 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Teplý jablečný kompot – to je klasika všech klasik. Chutná jako sladká tečka po rodinném nedělním obědě anebo jen tak, když vás začne honit mlsná... Tento je podle receptu naší čtenářky Kateřiny Landové.

Suroviny

jablko 4 ks
pevná, spíše nakyslá
krupicový cukr 3 PL
podle kyselosti jablek
citronová kůra
ze dvou citronů
badyán 4 ks
skořice 3 ks

Postup

1

Jablka podle potřeby oloupejte (například jablka s červenou slupkou vypadají moc hezky neoloupaná), zbavte jádřince a nakrájejte na šestinky.

2

Dejte je do hrnce, kam se pohodlně vejdou, a zalijte je vodou, aby byla ponořená. Přidejte cukr, citronovou kůru a koření. Přiveďte k varu.

3

Vařte, až jablka začnou průsvitnět, dejte ale pozor, abyste je nerozvařili. Podávejte ještě teplá s trochou šťávy, v níž se jablka vařila.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/8

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit