Oblíbená pochoutka slazená jen ovocem!
Suroviny
jablečná šťáva
100
ml
skořice
1
svitek
hřebíček
2
ks
badyán
1
hvězdička
citronová kůra
2
citronová štáva
jablko
2
ks
větší pevná sladší, nakrájená na měsíčky
hruška
2
ks
pevné, nakrájené na měsíčky
1 Do nižšího a širšího kastrolu nalijte jablečný mošt, dolijte asi 100ml vody, přidejte koření a citronovou kůru a trošku šťávy podle chuti. Zahřejte a nechte chvíli stát, aby šťáva nasákla vůni koření. Pak přihoďte jablka a vařte pár minut, potom přidejte hrušky a vařte dalších pár minut. Doba varu je závislá na odrůdě plodů i velikosti měsíčků. Jablka i hrušky by měly zprůsvitnět a změknout, ale stále by měly držet pohromadě.
2 Servírujte teplé či studené, přelité kompotovou šťávou (koření sceďte nebo pro starší děti ponechte na ozdobu).