
Jablečno-hruškový kompot
Oblíbená pochoutka slazená jen ovocem!
Vydání: 2018/4
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 100 ml jablečného moštu
- 1 svitek skořice
- 2 hřebíčky
- 1 hvězdička badyánu
- 2 proužky kůry z citronu citronová šťáva
- 2 větší pevná sladší jablka, nakrájená na měsíčky
- 2 pevné hrušky, nakrájené na měsíčky
Příprava jídla
1 Do nižšího a širšího kastrolu nalijte jablečný mošt, dolijte asi 100ml vody, přidejte koření a citronovou kůru a trošku šťávy podle chuti. Zahřejte a nechte chvíli stát, aby šťáva nasákla vůni koření. Pak přihoďte jablka a vařte pár minut, potom přidejte hrušky a vařte dalších pár minut. Doba varu je závislá na odrůdě plodů i velikosti měsíčků. Jablka i hrušky by měly zprůsvitnět a změknout, ale stále by měly držet pohromadě.
2 Servírujte teplé či studené, přelité kompotovou šťávou (koření sceďte nebo pro starší děti ponechte na ozdobu).
Přidat komentář