Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jablečno-hruškový kompot

Oblíbená pochoutka slazená jen ovocem!

Vydání: 2018/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 3–4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT10M
Vaření 0:10
Zavařenina

Ingredience

    • 100 ml jablečného moštu
    • 1 svitek skořice
    • 2 hřebíčky
    • 1 hvězdička badyánu
    • 2 proužky kůry z citronu citronová šťáva
    • 2 větší pevná sladší jablka, nakrájená na měsíčky
    • 2 pevné hrušky, nakrájené na měsíčky

Příprava jídla

1 Do nižšího a širšího kastrolu nalijte jablečný mošt, dolijte asi 100ml vody, přidejte koření a citronovou kůru a trošku šťávy podle chuti. Zahřejte a nechte chvíli stát, aby šťáva nasákla vůni koření. Pak přihoďte jablka a vařte pár minut, potom přidejte hrušky a vařte dalších pár minut. Doba varu je závislá na odrůdě plodů i velikosti měsíčků. Jablka i hrušky by měly zprůsvitnět a změknout, ale stále by měly držet pohromadě.

2 Servírujte teplé či studené, přelité kompotovou šťávou (koření sceďte nebo pro starší děti ponechte na ozdobu).

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Domácí termix

Kaše s hráškem, česnekem a avokádem

První dhal

Květák se sýrem

Tousty s čedarem a jablkem

Lasagne do ruky

Masové kuličky s mrkví

Těstoviny primavera

Svačiny a svačinky

Přidat komentář