Jablečno-hruškový kompot

Jablečno-hruškový kompot

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 3–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1197 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 216 g
Tuky 34 g
Vláknina 76 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Oblíbená pochoutka slazená jen ovocem!

Suroviny

jablečná šťáva 100 ml
skořice 1 svitek
hřebíček 2 ks
badyán 1 hvězdička
citronová kůra 2
citronová štáva
jablka 2 ks
větší pevná sladší, nakrájená na měsíčky
hrušky 2 ks
pevné, nakrájené na měsíčky

1 Do nižšího a širšího kastrolu nalijte jablečný mošt, dolijte asi 100ml vody, přidejte koření a citronovou kůru a trošku šťávy podle chuti. Zahřejte a nechte chvíli stát, aby šťáva nasákla vůni koření. Pak přihoďte jablka a vařte pár minut, potom přidejte hrušky a vařte dalších pár minut. Doba varu je závislá na odrůdě plodů i velikosti měsíčků. Jablka i hrušky by měly zprůsvitnět a změknout, ale stále by měly držet pohromadě.

2 Servírujte teplé či studené, přelité kompotovou šťávou (koření sceďte nebo pro starší děti ponechte na ozdobu).

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/4

Apetit magazín

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne
  • Tipy a triky

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne

Nakoupíte zásobu nádherných žlutých banánů a za dva dny už se vám do nich nechce, protože jsou flekaté? Nebo na ně zapomenete a brzy zčernají? Poradíme vám, jak skladovat banány, aby vydržely co nejdéle ve formě. ...

Obchod Apetit