Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jáhly s bobem zahradním

Tato příloha se skvěle hodí k pečenému kuřeti nebo přírodním řízečkům z panenky. 

Vydání: 2018/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2–4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT15M
Vaření 0:15
Salát

Ingredience

    • 150 g jáhel
    • 400 g bobu zahradního (fazolí fava), čerstvých nebo mražených
    • menší svazek máty nebo koriandru, lístky nakrájené nadrobno
    • 4 lžíce olivového oleje
    • sůl
    • 100 g polníčku
    • 25 g piniových oříšků, nasucho opražených
    • 100 g sýra feta

Příprava jídla

1 Jáhly propláchněte nebo spařte horkou vodou, pak vsypte do vroucí vody a uvařte doměkka.

2 Fazole fava krátce povařte ve vroucí vodě, stačí 1–2 minuty, slijte, opatrně přesypte do studené vody, zchlaďte, slijte a oloupejte.

3 V míse promíchejte bylinky a olej. Osolte podle chuti. Přidejte oloupané fazole, polníček a nakonec jáhly. Promíchejte, posypte piniovými oříšky, fetou a podávejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Citronové fazolky

Pečené brokolicové nočky

Přidat komentář