Tato příloha se skvěle hodí k pečenému kuřeti nebo přírodním řízečkům z panenky.
Suroviny
jáhly
150
g
boby
400
g
boby zahradní neboli fazole fava, čerstvé nebo mražené
máta
1
svazek
lze nahradit koriandrem, lístky nakrájené nadrobno
olivový olej
4
PL
sůl
polníček
100
g
piniové oříšky
25
g
nasucho opražené
sýr feta
100
g
1 Jáhly propláchněte nebo spařte horkou vodou, pak vsypte do vroucí vody a uvařte doměkka.
2 Fazole fava krátce povařte ve vroucí vodě, stačí 1–2 minuty, slijte, opatrně přesypte do studené vody, zchlaďte, slijte a oloupejte.
3 V míse promíchejte bylinky a olej. Osolte podle chuti. Přidejte oloupané fazole, polníček a nakonec jáhly. Promíchejte, posypte piniovými oříšky, fetou a podávejte.