Zapečené papriky plněné jáhlami

Zapečené papriky plněné jáhlami

Hodnocení receptu
Průměr: 3.9 ()
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1803 kcal
Bílkoviny 121 g
Sacharidy 192 g
Tuky 57 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lahodné jižanské jídlo s ryze českými jáhlami

Suroviny

jáhly 200 g
cibule červená 1 ks
olej
na smažení
vývar 500 ml
paprika 4 ks
eidam 300 g
strouhaný
bylinky hrst
sekané

1Jáhly spařte vroucí vodou a na sítku nechte okapat. Cibuli nakrájejte na kostičky a na oleji orestujte. Přisypte okapané jáhly a asi minutu opékejte. Stále míchejte! Opečené jáhly zalijte vývarem, přiveďte k varu a na mírném plameni duste asi čtvrt hodiny. Podle potřeby přilijte horkou vodu.

2Papriky omyjte, rozpulte, pod stopkou vodorovně seříz­něte a zbavte semínek. Jáhly sceďte, vsypte do misky a promíchejte se sýrem a bylinkami (například zelenou petrželkou).
 

3Směsí naplňte papriky a při teplotě 200 °C je (nezakryté, aby se vytvořila křupavá kůrka) zapékejte dozlatova. Trvá to dvacet až třicet minut.

4Podávejte jako zdravou večeři s celozrnným pečivem, anebo coby přílohu k minutkovým masům.
 

5Papriky budou ještě lepší, když do směsi na plnění přidáte vyškvařenou anglickou slaninu nebo kousky šunky.

Apetit magazín

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...
Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy
  • Tipy a triky

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy

Tato nenápadná rostlina se pěstuje přes 8 tisíc let. Je hodnotným zdrojem bílkovin, železa, vlákniny a dalších prospěšných látek. Čočka není jen hnědá, v české kuchyni se zabydlela červená čočka a pomalu do ní prostupuje i černá čočka ...

Obchod Apetit