Zapečené papriky plněné jáhlami

Zapečené papriky plněné jáhlami

Hodnocení receptu
Průměr: 3.9 ()
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1803 kcal
Bílkoviny 121 g
Cukr 192 g
Tuky 57 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Lahodné jižanské jídlo s ryze českými jáhlami

Suroviny

jáhly 200 g
cibule červená 1 ks
olej
na smažení
vývar 500 ml
paprika 4 ks
eidam 300 g
strouhaný
bylinky hrst
sekané

1Jáhly spařte vroucí vodou a na sítku nechte okapat. Cibuli nakrájejte na kostičky a na oleji orestujte. Přisypte okapané jáhly a asi minutu opékejte. Stále míchejte! Opečené jáhly zalijte vývarem, přiveďte k varu a na mírném plameni duste asi čtvrt hodiny. Podle potřeby přilijte horkou vodu.

2Papriky omyjte, rozpulte, pod stopkou vodorovně seříz­něte a zbavte semínek. Jáhly sceďte, vsypte do misky a promíchejte se sýrem a bylinkami (například zelenou petrželkou).
 

3Směsí naplňte papriky a při teplotě 200 °C je (nezakryté, aby se vytvořila křupavá kůrka) zapékejte dozlatova. Trvá to dvacet až třicet minut.

4Podávejte jako zdravou večeři s celozrnným pečivem, anebo coby přílohu k minutkovým masům.
 

5Papriky budou ještě lepší, když do směsi na plnění přidáte vyškvařenou anglickou slaninu nebo kousky šunky.

Apetit magazín

Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience a také ta pravá grilovací omáčka, která jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od tradiční švýcarské značky THOMY se dá s chutí...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...

Obchod Apetit