Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zapečené papriky plněné jáhlami

Zapečené papriky plněné jáhlami

4/5 Počet hodnocení: 25
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1803 kcal
Bílkoviny 121 g
Sacharidy 192 g
Tuky 57 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lahodné jižanské jídlo s ryze českými jáhlami

Suroviny

jáhly 200 g
olej
na smažení
vývar 500 ml
eidam 300 g
strouhaný
bylinky hrst
sekané

Postup

1

Jáhly spařte vroucí vodou a na sítku nechte okapat. Cibuli nakrájejte na kostičky a na oleji orestujte. Přisypte okapané jáhly a asi minutu opékejte. Stále míchejte! Opečené jáhly zalijte vývarem, přiveďte k varu a na mírném plameni duste asi čtvrt hodiny. Podle potřeby přilijte horkou vodu.

2

Papriky omyjte, rozpulte, pod stopkou vodorovně seříz­něte a zbavte semínek. Jáhly sceďte, vsypte do misky a promíchejte se sýrem a bylinkami (například zelenou petrželkou).

3

Směsí naplňte papriky a při teplotě 200 °C je (nezakryté, aby se vytvořila křupavá kůrka) zapékejte dozlatova. Trvá to dvacet až třicet minut.

4

Podávejte jako zdravou večeři s celozrnným pečivem, anebo coby přílohu k minutkovým masům.

5

Papriky budou ještě lepší, když do směsi na plnění přidáte vyškvařenou anglickou slaninu nebo kousky šunky.

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...