Rozhodli jsme se pro směs koření inspirovanou Marokem, protože při grilování krásně vynikne její vůně a chuť.
Suroviny
Postup
Kuřátka upravte na motýlka: Nejdříve odstřihněte nebo vyřízněte páteř a odstraňte vidlicovou kost. Pak obraťte kuřátko prsíčky nahoru a dlaní roztlačujte, až se zploští. Podle potřeby odstřihněte poslední špičatý článek křidýlek a zasuňte je směrem dolů. Ploché kuře můžete zajistit 2 špejlemi či jehlicemi, jak vidíte na obrázku k receptu.
Smíchejte přísady na marinádu a potřete jí kuřátka. Dejte je do mísy, zakryjte a nechte minimálně hodinu rozležet.
Grilujte na rozehřátém venkovním grilu 15–20 minut po každé straně. Občas potřete marinádou. Podávejte posypané mátou, s bagetou nebo kuskusem a s dílky citronu.
S ČÍM SI TO DÁTTohle po marocku ochucené kuřátko doporučujeme podávat s adekvátně připraveným kuskusem. Zamíchejte do něj cizrnu, nasekané sušené meruňky, nakrájenou červenou cibuli, čerstvou mátu nebo petrželku a olivový olej prošlehaný se solí, citronem a harissou.
NĚCO NAVÍCKuřátko na motýlka má rovnoměrný tvar a je na všech místech víceméně stejně silné, takže se snadno a rovnoměrně griluje. Upravit naplacato lze i normální kuře, ale jarní kuřátko je na to obzvláště vhodné – je hotové cobydup a zůstane krásně šťavnaté.