0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jarní kuřátko grilované na motýlka

Jarní kuřátko grilované na motýlka

5 / 5. Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 697 kcal
Bílkoviny 44 g
Sacharidy 26 g
Tuky 39 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rozhodli jsme se pro směs koření inspirovanou Marokem, protože při grilování krásně vynikne její vůně a chuť.

Suroviny

kuře 2 ks
máta 1 hrst
k podávání
bageta
lze nahradit kuskusem, k podávání
citron
k podávání
Na marinádu
olivový olej 2 PL
citronová štáva 1 PL
sůl mořská
cibule 1 ks
nadrobno
česnek 2 stroužek
drcené
koriandr čerstvý 1 hrst
nasekaný
máta 1 PL
nasekaná
paprika mletá sladká 2 ČL
římský kmín 1 ČL
drcený nahrubo
kajenský pepř ½ ČL
koriandr mletý ½ ČL
drcené

1 Kuřátka upravte na motýlka: Nejdříve odstřihněte nebo vyřízněte páteř a odstraňte vidlicovou kost. Pak obraťte kuřátko prsíčky nahoru a dlaní roztlačujte, až se zploští. Podle potřeby odstřihněte poslední špičatý článek křidýlek a zasuňte je směrem dolů. Ploché kuře můžete zajistit 2 špejlemi či jehlicemi, jak vidíte na obrázku k receptu.

2 Smíchejte přísady na marinádu a potřete jí kuřátka. Dejte je do mísy, zakryjte a nechte minimálně hodinu rozležet.

3 Grilujte na rozehřátém venkovním grilu 15–20 minut po každé straně. Občas potřete marinádou. Podávejte posypané mátou, s bagetou nebo kuskusem a s dílky citronu.

S ČÍM SI TO DÁT

Tohle po marocku ochucené kuřátko doporučujeme podávat s adekvátně připraveným kuskusem. Zamíchejte do něj cizrnu, nasekané sušené meruňky, nakrájenou červenou cibuli, čerstvou mátu nebo petrželku a olivový olej prošlehaný se solí, citronem a harissou.

NĚCO NAVÍC

Kuřátko na motýlka má rovnoměrný tvar a je na všech místech víceméně stejně silné, takže se snadno a rovnoměrně griluje. Upravit naplacato lze i normální kuře, ale jarní kuřátko je na to obzvláště vhodné – je hotové cobydup a zůstane krásně šťavnaté.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/5

Apetit magazín

Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti
  • Zajímavosti

Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti

Pozitivní účinky kombuchy na lidský organismus jsou známy již tisíce let. Jedná se o fermentovaný nápoj, který je díky živým kulturám bohatý na probiotika, antioxidanty a mnoho dalších prospěšných látek. Jak si kombuchu připravit doma? ...
AD
Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!
  • Nakupujeme

Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!

Věděli jste, že domácnosti jsou odpovědné až za 53 % potravinového odpadu? Tento alarmující údaj, zveřejněný organizací Zachraň jídlo, nám může posloužit jako odrazový můstek ke změně. Naučíme-li se lépe hospodařit, bude to mít pozitivní...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč