0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zelný salát
ZDROJ: ImageProfessionals
sdílet:
3.8/5 Počet hodnocení: 26
Více než hodinu Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 493 kcal
Bílkoviny 14 g
Sacharidy 62 g
Tuky 17 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křupavý salát se nejlépe hodí k tučnějšímu masu nebo klobáskám.

Suroviny

asi půlka menší hlávky
cibule červená 1 ks
najemno
citronová šťáva 2 PL
sůl 1 ČL
krystalový cukr 2 PL
slunečnicový olej 1 PL
kmín 1 ČL
čerstvě nastrouhaný

1Zelí nakrájejte nebo nakrouhejte na jemné nudličky. Přimíchejte cibuli a zakapejte citronem. Osolte, přidejte cukr, olej, kmín a křen podle chuti – raději opatrně, po troškách a průběžně ochutnávejte.
 

2 Všechno důkladně promíchejte (směs můžete promačkat i rukama, zelí pěkně zkřehne a pustí šťávu) a nechte aspoň hodinku odležet. Pak teprve podávejte, buď jako přílohu, nebo samotné.

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...