Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zelný salát
ZDROJ: ImageProfessionals
sdílet:
3.9/5 Počet hodnocení: 29
Více než hodinu Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 485 kcal
Bílkoviny 14 g
Sacharidy 60 g
Tuky 17 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na zelný salát s křenem vám stačí jen pár ingrediencí a během několika minut připravíte křupavou zeleninovou přílohu, která se hodí k tučnějšímu masu nebo klobáskám. Před podáváním ho nechte řádně odležet. Zelný salát s křenem je pikantní a neskutečně dobrý.

Suroviny

asi půlka menší hlávky
najemno
z 1/2 citronu
sůl 1 ČL
krystalový cukr 2 PL
slunečnicový olej 1 PL
kmín 1 ČL
(i drcený)
čerstvě nastrouhaný

Postup

1

Zelí nakrájejte nebo nakrouhejte na jemné nudličky. Přimíchejte cibuli a zakapejte citronem. Osolte, přidejte cukr, olej, kmín a křen podle chuti – raději opatrně, po troškách a průběžně ochutnávejte.

2

Všechno důkladně promíchejte (směs můžete promačkat i rukama, zelí pěkně zkřehne a pustí šťávu) a nechte aspoň hodinku odležet. Pak teprve podávejte, buď jako přílohu, nebo samotné.

Apetit magazín

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí
  • Lidé a jídlo

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí

Pavel Berky každý měsíc testuje jeden z našich receptů, točí k němu postupové video a přidává tipy a triky navíc. Přestože je Pavel uznávaným módním návrhářem, znáte ho spíše ze sociálních sítí jako usměvavého a věčně pozitivního kuchaře. ...