Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Více než hodinu Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 493 kcal
Bílkoviny 14 g
Sacharidy 62 g
Tuky 17 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křupavý salát se nejlépe hodí k tučnějšímu masu nebo klobáskám.

Suroviny

zelí bílé 500 g
asi půlka menší hlávky
cibule červená 1 ks
najemno
citronová štáva 2 PL
sůl 1 ČL
krystalový cukr 2 PL
slunečnicový olej 1 PL
kmín 1 ČL
křen
čerstvě nastrouhaný

1Zelí nakrájejte nebo nakrouhejte na jemné nudličky. Přimíchejte cibuli a zakapejte citronem. Osolte, přidejte cukr, olej, kmín a křen podle chuti – raději opatrně, po troškách a průběžně ochutnávejte.

2 Všechno důkladně promíchejte (směs můžete promačkat i rukama, zelí pěkně zkřehne a pustí šťávu) a nechte aspoň hodinku odležet. Pak teprve podávejte, buď jako přílohu, nebo samotné.

Apetit magazín

Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...
9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...

Obchod Apetit