Křupavý salát se nejlépe hodí k tučnějšímu masu nebo klobáskám.
Suroviny
zelí bílé
500
g
asi půlka menší hlávky
cibule červená
1
ks
najemno
citronová šťáva
2
PL
sůl
1
ČL
krystalový cukr
2
PL
slunečnicový olej
1
PL
kmín
1
ČL
čerstvě nastrouhaný
1Zelí nakrájejte nebo nakrouhejte na jemné nudličky. Přimíchejte cibuli a zakapejte citronem. Osolte, přidejte cukr, olej, kmín a křen podle chuti – raději opatrně, po troškách a průběžně ochutnávejte.
2 Všechno důkladně promíchejte (směs můžete promačkat i rukama, zelí pěkně zkřehne a pustí šťávu) a nechte aspoň hodinku odležet. Pak teprve podávejte, buď jako přílohu, nebo samotné.