Čokoládová bábovička

Čokoládová bábovička
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Čokoládová bábovička

4.4 / 5. Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Velmi snadné 4 bábovičky

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3065 kcal
Bílkoviny 67 g
Sacharidy 273 g
Tuky 178 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nepečená italská specialita je hotová opravdu v cuku letu. Jako vtipný obal můžete použít třeba plechovou formičku na pracny nebo košíčky; vyložte ji větším čtvercem fólie na potraviny. Až lahodná hmota ztuhne, přečnívající fólii jenom efektně svažte, případně přidejte další čtverec, kterým obalíte ještě i formičku.

Suroviny

kakao holandského typu 80 g
ne slazené kakaové nápoje v granulích
moučkový cukr 150 g
vejce 2 ks
máslo 100 g
rozpuštené
sušenky 200 g
např. světlá esíčka, nalámaná na drobné kousky
mandle plátky 50 g
nasekané

Postup

1

Kakao, cukr, vejce a máslo spolu utřete v misce. Do směsi pak opatrně vmíchejte kousky sušenek a mandlí.

2

Hmotu natlačte do báboviček vystlaných fólií na potraviny a dejte vychladit. Zabalte včetně formičky – a vznikne dvojdárek.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/12

Komentáře

Apetit magazín

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...
Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...

Obchod Apetit