Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čokoládová bábovička
Čokoládová bábovička
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Čokoládová bábovička

4.7/5 Počet hodnocení: 12
Více než hodinu Velmi snadné 4 bábovičky

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3065 kcal
Bílkoviny 67 g
Sacharidy 273 g
Tuky 178 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nepečená italská specialita je hotová opravdu v cuku letu. Jako vtipný obal můžete použít třeba plechovou formičku na pracny nebo košíčky; vyložte ji větším čtvercem fólie na potraviny. Až lahodná hmota čokoládových báboviček ztuhne, přečnívající fólii jenom efektně svažte, případně přidejte další čtverec, kterým obalíte ještě i formičku.

Suroviny

ne slazené kakaové nápoje v granulích
vejce 2 ks
máslo 100 g
rozpuštené
sušenky 200 g
např. světlá esíčka, nalámaná na drobné kousky
mandle plátky 50 g
nasekané

Postup

1

Kakao, cukr, vejce a máslo spolu utřete v misce. Do směsi pak opatrně vmíchejte kousky sušenek a mandlí.

2

Hmotu natlačte do báboviček vystlaných fólií na potraviny a dejte vychladit. Zabalte včetně formičky – a vznikne dvojdárek.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/12

Komentáře

14.09.2007 17:33
Recept se nachází v č.12/04, str.52

Apetit magazín

Jak dobře připravit krkovici na gril?
  • Jak na to

Jak dobře připravit krkovici na gril?

Krkovice patří mezi oblíbené kousky vepřového. Platí to i pro grilování. Velkou výhodou tohoto kusu je tuk, kterým je prorostlý. S vepřovou krkovičkou tak snadno získáte šťavnaté a chutné maso, ať už ho připravíte jakkoli.  ...
Broskve, nebo nektarinky?
  • Poradna

Broskve, nebo nektarinky?

Preferujete nektarinku s hladkou lesklou slupkou nebo se raději zakousnete do broskve s jemnými chloupky? Prozradíme vám, jaký je mezi nimi rozdíl a jak lze broskve a nektarinky zpracovat v kuchyni. ...