Do hodiny
Snadné
Snad každá země má svůj recept na jablečný koláč. Mezi ty nejznámější patří americký Apple Pie, ve Francii si v každé pekárně můžete objednat Tarte Aux Pommes nebo převrácený koláč Tarte Tatin. Nám chutnají všechny, včetně toho české s drobenkou, který samozřejmě v našem výběru také najdete.
Francouzký Tarte Aux Pommes je koláč s tenkými plátky jablek položené na jablečném kompotu. Jeho příbuzný obrácený Tarte Tatin má náplň z jablek karamelizovaných na másle.
Američané nedají dopustit na svůj Apple Pie, který pochází z Anglie. První recept na tento jablečný koláč se objevil v kuchařce Amelie Simmonsové z roku 1796. Obvykle je z těsta navrchu udělaná mřížka, nebo je koláč přikrytý celým plátem.
Zdroje informací: časopis Apetit, Tasty, Eating Well