0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3701 kcal
Bílkoviny 74 g
Sacharidy 520 g
Tuky 142 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

vejce 4 ks
vanilkový cukr 1 bal
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
citronová kůra 3 PL
sušená
voda 100 ml
horká
moučkový cukr 200 g
mouka pšeničná polohrubá 250 g
olej 100 ml
citronová štáva
z jednoho citronu
potravinářské barvivo
žluté
citronové aroma 1 PL

Postup

1

Vymíchat žloutky s cukrem, přidat vodu.

2

Potom přidat mouku s práškem do pečiva, olej, citrónovou šťávu a kůru.

3

Vymíchat a přidat citrónové aroma a žluté barvivo. Vyšlehat bílku a opatrně zamíchat do těsta.

4

Péct na 190st. cca 30min.

5

Po vychladnutí polit citrónovou polevou - šťáva z 1 citronu, troška horké vody a přisypávat moučkový cukr podle toho, jakou ji chceme hustou.

Foto: Rawpixel.com

 
Autor: fantinka

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit