Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
2.3/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3701 kcal
Bílkoviny 74 g
Sacharidy 520 g
Tuky 142 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

vejce 4 ks
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
sušená
voda 100 ml
horká
olej 100 ml
z jednoho citronu
citronové aroma 1 PL

Postup

1

Vymíchat žloutky s cukrem, přidat vodu.

2

Potom přidat mouku s práškem do pečiva, olej, citrónovou šťávu a kůru.

3

Vymíchat a přidat citrónové aroma a žluté barvivo. Vyšlehat bílku a opatrně zamíchat do těsta.

4

Péct na 190st. cca 30min.

5

Po vychladnutí polit citrónovou polevou - šťáva z 1 citronu, troška horké vody a přisypávat moučkový cukr podle toho, jakou ji chceme hustou.

Foto: Rawpixel.com

 
Autor: fantinka

Apetit magazín

Jak zubaři změnili svět sladkostí: Příběh vzniku cukrové vaty
  • Zajímavosti

Jak zubaři změnili svět sladkostí: Příběh vzniku cukrové vaty

Na žádném vinobraní, pouti ani jarmarku nesmí chybět sladké a nadýchané obláčky na špejli. Věděli jste, že cukrovou vatu vymyslel před více než sto lety zubař? Ten, který vám běžně říká, abyste se cukru vyhýbali? Sladký paradox, po kterém...
KVÍZ: Jak dobře znáte kulinářské techniky?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře znáte kulinářské techniky?

Moderní gastronomii si dnes nelze představit bez správných technologických postupů při přípravě jídel. Tepelné úpravy patří mezi nejoblíbenější, protože zlepšují stravitelnost pokrmů a ničí škodlivé mikroorganismy. Připomeňte si s námi...