Suroviny
Postup
Sušenky rozdrtíme válečkem nebo v kuchynském kutru a vsypeme do mísy. Přidáme rozpuštěné máslo a dobře promícháme.
Dno dortové formy vyložéme pečicím papírem, zavřeme dortovou obručí, vyplníme jej směsí, dobře vtlačíme - mužeme si pomoci skleničkou s rovným dnem. Po stranách vytlačíme okraj.
Dáme na 10 min do ledničky a připravíme sýrovou směs.
Sýr a zakysanou smetanu ručně metličkou nejprve prošlecháme a nadlehčíme, teprve poté vmícháme cukr a špetku soli, opět prošleháme, přidáme po jednom vejce a prošlecháme, naposledy přidáme rozehřátou čokoládu na vaření a pořádně prošleháme. Pozor všechno šleháme ručně !
Tuto směs nalijeme na korpus a pečeme ve vyhřáté troubě hodinu při 160 - 170 ° C, zmírníme a dopékáme při otevřené troubě ještě 30 minut. Před pečením do trouby postavíme sklenky vody !
Jakmile vyjeme Cheesecake z trouby, nožem obkroužíme okraj. Necháme vychladnout a dobře ztuhnout v lednici ( min. 4 hodiny a nejlépe do druhého dne )
Cheesecake krájíme nožem, který si opláchneme v horké vodě a osušíme. Kývavým pohybem se nám podaří vytvořit krásné řezy.