Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jablkové řezy frangipane

Mandlová náplň frangipane tvoří s jablky dokonalou harmonii. Dezert je zároveň sladký a šťavnatý, křupavý i měkký. Hotová symfonie! 

Vydání: 2015/9
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Na 12 řezů
Doba přípravy: Do hodiny
PT1H
Pečení 1:00
Koláč

Ingredience

    • 6 malých jablek
    • 200g krupicového cukru + 100g do náplně
    • 1 lžička vanilkového extraktu
    • 75g másla, změklého
    • 200g mletých mandlí
    • 1 vejce prošlehané
    • 2 balení rozváleného listového těsta
    • šlehačka nebo vanilková zmrzlina k podávání

Příprava jídla

1 Jablka oloupejte, přepulte a lžičkou nebo tvořítkem na melouny z nich odstraňte jádřince. Do rendlíku dejte cukr, vanilkový extrakt a 500ml vody. Za stálého míchání zahřívejte, až se cukr rozpustí. Přiveďte k varu a vložte jablka. Zakryjte kruhem vystřiženým z pečicího papíru s uprostřed prostřiženou dírkou a ztlumte. Zahřívejte 20 minut, až jablka změknou. Vyjměte je ze sirupu a nechte vychladnout.

2 Troubu předehřejte na 200 °C. Máslo s cukrem šlehejte, až zesvětlá a bude nadýchané. Přidejte mandle a vejce a dobře prošlehejte.

3 Každý plát těsta rozkrájejte na 3 stejné pruhy a každý pruh překrojte uprostřed, takže vám vznikne celkem 12 obdélníčků těsta. Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem. Mandlovou směs rozdělte na obdélníky těsta a rozetřete ji. Do každého jablka udělejte zvnějšku rovnoběžné zářezy, rozložte je na obdélníky, lehce zatlačte do mandlové směsi a zářezy mírně rozhrňte.

4 Pečte 45 minut až hodinu. Zatímco se dezert peče, přiveďte sirup znovu k varu a vařte, až zhoustne. Upečené řezy vyjměte z trouby a jablka potřete připraveným sirupem. Nechte trochu vychladnout a podávejte se šlehačkou nebo vanilkovou zmrzlinou. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jablečný koláč s mascarpone

Newyorská jablečná buchta s bourbonem

Jablková bábovka s ořechy

Obrácený jablečný koláč s karamelem

Koláč s jablečnými vlnkami

20 neodolatelných moučníků z listového těsta

30 podzimních jablečných sladkostí

Vášeň pro jablka

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Chuťově vynikající, jen se mi z jablka i po kratším povaření rozpadla..

Přidat komentář