0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jablkové řezy frangipane
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4 / 5. Počet hodnocení: 33
Více než hodinu Snadné Na 12 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4393 kcal
Bílkoviny 64 g
Sacharidy 469 g
Tuky 237 g
Vláknina 46 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Mandlová náplň frangipane tvoří s jablky dokonalou harmonii. Dezert je zároveň sladký a šťavnatý, křupavý i měkký. Hotová symfonie! 

Suroviny

jablko 6 ks
krupicový cukr 300 g
200 g na sirup na povaření jablek + 100 g do náplně
vanilkový extrakt 1 ČL
máslo 75 g
změklé
mandle 200 g
mleté
vejce 1 ks
prošlehané
listové těsto 2 bal
rozválené
smetana ke šlehání
ušlehaná, nebo vanilková zmrzlina, k podávání

1 Jablka oloupejte, přepulte a lžičkou nebo tvořítkem na melouny z nich odstraňte jádřince. Do rendlíku dejte cukr, vanilkový extrakt a 500ml vody. Za stálého míchání zahřívejte, až se cukr rozpustí. Přiveďte k varu a vložte jablka. Zakryjte kruhem vystřiženým z pečicího papíru s uprostřed prostřiženou dírkou a ztlumte. Zahřívejte 20 minut, až jablka změknou. Vyjměte je ze sirupu a nechte vychladnout.

2 Troubu předehřejte na 200 °C. Máslo s cukrem šlehejte, až zesvětlá a bude nadýchané. Přidejte mandle a vejce a dobře prošlehejte.

3 Každý plát těsta rozkrájejte na 3 stejné pruhy a každý pruh překrojte uprostřed, takže vám vznikne celkem 12 obdélníčků těsta. Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem. Mandlovou směs rozdělte na obdélníky těsta a rozetřete ji. Do každého jablka udělejte zvnějšku rovnoběžné zářezy, rozložte je na obdélníky, lehce zatlačte do mandlové směsi a zářezy mírně rozhrňte.

4 Pečte 45 minut až hodinu. Zatímco se dezert peče, přiveďte sirup znovu k varu a vařte, až zhoustne. Upečené řezy vyjměte z trouby a jablka potřete připraveným sirupem. Nechte trochu vychladnout a podávejte se šlehačkou nebo vanilkovou zmrzlinou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/9

Komentáře

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit