Jablkové řezy frangipane

Jablkové řezy frangipane

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3149 kcal
Bílkoviny 52 g
Cukr 297 g
Tuky 179 g
Vláknina 42 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Mandlová náplň frangipane tvoří s jablky dokonalou harmonii. Dezert je zároveň sladký a šťavnatý, křupavý i měkký. Hotová symfonie! 

Suroviny

jablka 6 ks
krupicový cukr 200 g
plus 100g do náplně
vanilkový extrakt 1 ČL
máslo 75 g
změklé
mandle 200 g
mleté
vejce 1 ks
prošlehané
2 bal
rozválené listové těsto
šlehačka nebo vanilková zmrzlina k podávání

1 Jablka oloupejte, přepulte a lžičkou nebo tvořítkem na melouny z nich odstraňte jádřince. Do rendlíku dejte cukr, vanilkový extrakt a 500ml vody. Za stálého míchání zahřívejte, až se cukr rozpustí. Přiveďte k varu a vložte jablka. Zakryjte kruhem vystřiženým z pečicího papíru s uprostřed prostřiženou dírkou a ztlumte. Zahřívejte 20 minut, až jablka změknou. Vyjměte je ze sirupu a nechte vychladnout.

2 Troubu předehřejte na 200 °C. Máslo s cukrem šlehejte, až zesvětlá a bude nadýchané. Přidejte mandle a vejce a dobře prošlehejte.

3 Každý plát těsta rozkrájejte na 3 stejné pruhy a každý pruh překrojte uprostřed, takže vám vznikne celkem 12 obdélníčků těsta. Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem. Mandlovou směs rozdělte na obdélníky těsta a rozetřete ji. Do každého jablka udělejte zvnějšku rovnoběžné zářezy, rozložte je na obdélníky, lehce zatlačte do mandlové směsi a zářezy mírně rozhrňte.

4 Pečte 45 minut až hodinu. Zatímco se dezert peče, přiveďte sirup znovu k varu a vařte, až zhoustne. Upečené řezy vyjměte z trouby a jablka potřete připraveným sirupem. Nechte trochu vychladnout a podávejte se šlehačkou nebo vanilkovou zmrzlinou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Koktejl

K létu patří piknik a bublinky!

I ty, Brute? Pod označením Brut Nature se skrývají sekty, které mají 0-3 gramů cukru na litr. Zpravidla to znamená, že do vína nebyl přidán žádný cukr. Extra Brut jsou zase sekty s obsahem zbytkového cukru 0-6 g na litr. A vína označen...

Obchod Apetit