Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jablkové řezy frangipane
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 36
Více než hodinu Snadné Na 12 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4393 kcal
Bílkoviny 64 g
Sacharidy 469 g
Tuky 237 g
Vláknina 46 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Mandlová náplň frangipane tvoří s jablky dokonalou harmonii. Dezert je zároveň sladký a šťavnatý, křupavý i měkký. Hotová symfonie! 

Suroviny

200 g na sirup na povaření jablek + 100 g do náplně
vanilkový extrakt 1 ČL
změklé
mandle 200 g
mleté
vejce 1 ks
prošlehané
rozválené
ušlehaná, nebo vanilková zmrzlina, k podávání

Postup

1

Jablka oloupejte, přepulte a lžičkou nebo tvořítkem na melouny z nich odstraňte jádřince. Do rendlíku dejte cukr, vanilkový extrakt a 500ml vody. Za stálého míchání zahřívejte, až se cukr rozpustí. Přiveďte k varu a vložte jablka. Zakryjte kruhem vystřiženým z pečicího papíru s uprostřed prostřiženou dírkou a ztlumte. Zahřívejte 20 minut, až jablka změknou. Vyjměte je ze sirupu a nechte vychladnout.

2

Troubu předehřejte na 200 °C. Máslo s cukrem šlehejte, až zesvětlá a bude nadýchané. Přidejte mandle a vejce a dobře prošlehejte.

3

Každý plát těsta rozkrájejte na 3 stejné pruhy a každý pruh překrojte uprostřed, takže vám vznikne celkem 12 obdélníčků těsta. Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem. Mandlovou směs rozdělte na obdélníky těsta a rozetřete ji. Do každého jablka udělejte zvnějšku rovnoběžné zářezy, rozložte je na obdélníky, lehce zatlačte do mandlové směsi a zářezy mírně rozhrňte.

4

Pečte 45 minut až hodinu. Zatímco se dezert peče, přiveďte sirup znovu k varu a vařte, až zhoustne. Upečené řezy vyjměte z trouby a jablka potřete připraveným sirupem. Nechte trochu vychladnout a podávejte se šlehačkou nebo vanilkovou zmrzlinou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/9

Komentáře

23.11.2016 11:06

Chuťově vynikající, jen se mi z jablka i po kratším povaření rozpadla..

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...