0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Roláda z jehněčího krku a bramborovým salátem

Roláda z jehněčího krku a bramborovým salátem

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Pro zkušené Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4805 kcal
Bílkoviny 196 g
Sacharidy 198 g
Tuky 303 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Velkou šlachu procházející po celé délce krku, která v řezu připomíná přesýpací hodiny nebo trojúhelník, nechte v mase. Maso při rolování drží líp pohromadě a na chuti to nic nezmění, naopak ji to při pečení podpoří. Na talíři si ji pak každý snadno odřízne.

Suroviny

olivový olej 80 ml
cibule 1 ks
nadrobno
česnek 4 stroužek
nadrobno
ančovičky (konzerva) 4 ks
rozmarýn 1 PL
nasekaný
hořčice dijonská 70 g
chleba bílý 120 g
rozmixovaný nahrubo
petrželka 1 svazek
nahrubo
parmazán 70 g
strouhaný
citronová kůra
z jednoho biocitronu
jehněčí krk 2 ks
á 500 g, upravené na plát
olivový olej 60 ml
vývar kuřecí 400 ml
víno bílé 300 ml
Na bramborový salát
brambory 800 g
drobné, s pěknou slupkou
hořčice dijonská 1 PL
citronová štáva
z jednoho citronu
olivový olej 5 PL
extra panenský
petrželka 2 PL
nasekaná
česnek 1 stroužek
drcený
sůl
pepř

1 Na nádivku v pánvi na polovině oleje opékejte cibuli a česnek asi 4 minuty dosklovita. Přidejte sardelky, rozmarýn a míchejte ještě minutu, až se sardelky rozpustí. Sejměte ze sporáku, přimíchejte hořčici a nechte vychladnout. Pak vmíchejte rozmixované pečivo, petrželku, parmazán a strouhanou citronovou kůru a osolte i opepřete podle chuti.

2 Troubu předehřejte na 180 °C. Položte plát masa na pracovní plochu a z obou stran ho osolte a pepřete. Podélně na jednu stranu (aby po zabalení maso jakoby znovu obtáčelo krk) rozložte polovinu nádivky a zabalte do rolády. Zajistěte kuchyňským provázkem a zopakujte s druhým plátem masa.

3 V pánvi rozehřejte zbylý olej a opečte na něm rolády jednu po druhé z obou stran dozlatova; trvá to 2–3 minuty po každé straně. Přendejte do pekáče nebo litinového kastrolu vhodného do trouby, podlijte vývarem a vínem, přiklopte a přiveďte na sporáku k varu. Dejte do trouby a za občasného přelévání šťávou pečte 2 až 2,5 hodiny doměkka.

4 Mezitím si připravte přílohu. Brambory uvařte do změknutí (asi 20–25 minut) ve slané vodě. V misce smíchejte hořčici s citronovou šťávou, petrželkou a česnekem a pomalu přimíchávejte olej. Vzniklou emulzi osolte a opepřete. Slijte brambory a vložte je do velké mísy. Zakápněte dresinkem a jemně promíchejte. Nechte 5 minut stát, aby se chutě spojily.

5 Roládu vyndejte z trouby, sejměte provázek a nechte 15 minut odpočinout. Podávejte ji nakrájenou na plátky s bramborovým salátem.

[[nid:26326]]

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/4

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy
  • Nakupujeme

Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy

Díky vyspělým technologiím, kterými jsou televize LG doslova našlapané, se otevírá celá škála nových možností na sledování obsahu a také hraní her. Nejzásadnější je zde technologie samotného zobrazení obrazu OLED. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč