Rýžový pokrm vonící aromatickým kořením vás přenese do daleké exotické Indie a zpříjemní vám nejeden studený podzimní či zimní den!
Suroviny
1 Rýži dobře properte a na 30 minut namočte do studené vody.
2 Na rajtu smíchejte všechny ingredience a odložte.
3 V hrnci na středním plameni rozpalte ghí a olej. Přidejte všechno koření, krátce opražte a přidejte cibuli a česnek. Opékejte 2–3 minuty dosklovita, pak přidejte zázvor, rajčata, mrkev, chilli papričky i koření, sůl a kurkumu a opékejte další 3 minuty.
4 Přisypte slitou rýži, promíchejte, přilijte kokosové mléko a 3 hrnky vody. Přiveďte k varu, přiklopte a vařte 15 minut, na posledních pár minut přidejte hrášek, koriandr, mátu a citronovou šťávu. Pak odstavte a nechte ještě 15 minut pod pokličkou. Podávejte s rajtou a bylinkami.
NĚCO NAVÍC
Vadí-li vám kousky koření, zabalte je do balíčku jako bouquet garni a po uvaření ho vyndejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Recept jako suvenýr z celého světa(61 receptů)
- Basmati, koshihikari nebo jasmínová? Připravte si večeři z orientální rýže(29 receptů)