0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rajčatové pulao
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5604 kcal
Bílkoviny 127 g
Sacharidy 957 g
Tuky 128 g
Vláknina 154 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rýžový pokrm vonící aromatickým kořením vás přenese do daleké exotické Indie a zpříjemní vám nejeden studený podzimní či zimní den!

Suroviny

rýže basmati 3 hrnky
ghí 1 ČL
přepuštené máslo
rostlinný olej 2 PL
římský kmín 1 ČL
bobkový list 1 ks
hřebíček 3 ks
kardamom 4 tobolky
skořice 1 svitek
cca 2,5cm svitek
cibule 1 ks
velká, nakrájená na plátky
česnek 10 stroužků
překrojených napůl
zázvor (čerstvý) ½ ČL
oloupaný, nastrouhaný
nakrájená na kostičky
mrkev 2 ks
nakrájené na cca 1cm kolečka
chilli paprička 5 ks
zelená, podélně rozpůlená a zbavená semínek, nakrájená nadrobno
chilli sušené 2 ČL
1–2 lžičky podle chuti
sůl 1 ČL
nebo podle chuti
mražený hrášek 1 hrnek
máta 1 hrst
nasekaná + k podávání
koriandr čerstvý 1 hrst
nasekaný + k podávání
citron ½ ks
šťáva
Na rajtu
salátová, nastrouhaná a vymačkaná
cibule červená 1 ks
nakrájená na tenké plátky
nakrájené nadrobno
chilli paprička 2 ks
1-2 zelení chilli papričky, najemno nakrájené
sůl 1 špetka
krupicový cukr 1 ČL

1 Rýži dobře properte a na 30 minut namočte do studené vody.

2 Na rajtu smíchejte všechny ingredience a odložte.

3 V hrnci na středním plameni rozpalte ghí a olej. Přidejte všechno koření, krátce opražte a přidejte cibuli a česnek. Opékejte 2–3 minuty dosklovita, pak přidejte zázvor, rajčata, mrkev, chilli papričky i koření, sůl a kurkumu a opékejte další 3 minuty.

4 Přisypte slitou rýži, promíchejte, přilijte kokosové mléko a 3 hrnky vody. Přiveďte k varu, přiklopte a vařte 15 minut, na posledních pár minut přidejte hrášek, koriandr, mátu a citronovou šťávu. Pak odstavte a nechte ještě 15 minut pod pokličkou. Podávejte s rajtou a bylinkami.

NĚCO NAVÍC
Vadí-li vám kousky koření, zabalte je do balíčku jako bouquet garni a po uvaření ho vyndejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/11

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč