Kuře à la pekingská kachna

Kuře à la pekingská kachna

Hodnocení receptu
Průměr: 3 ()
Více než hodinu 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 355 kcal
Bílkoviny 27 g
Cukr 45 g
Tuky 3 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Tohle jídlo si zamilujete pro křupavou kořeněnou kůžičku. Ačkoli si s jeho přípravou nejlépe poradí profesionálové, klasické nedělní kuře můžete jednoduše a s klidem počínštit i doma.

Suroviny

pomeranč 1 ks
nejlépe bio
sójová omáčka 5 PL
víno červené 3 PL
suché
koření pěti vůní 1 ČL
(hotová směs)
česnek 4 stroužky
zázvor (čerstvý)
čerstvý
kuře 1 ks
o váze cca 1,5kg
med 2 PL
1. Kůru z pomeranče (nemáte-li nestříkaný, velmi pečlivě pomeranč omyjte) seřízněte (bez bílé vrstvy) škrabkou a pokrájejte na silnější proužky. Ve velkém plastovém sáčku promíchejte se sójovou omáčkou, sherry a s kořením. Zázvor a česnek trochu ‚nakřápněte‘ plochou nože, aby se uvolnily šťávy, přidejte do sáčku a vše promíchejte. Pak do sáčku vložte kuře a marinádu pomocí sáčku pořádně vetřete do kůže. Nechte v chladu marinovat alespoň tři hodiny, ale lépe přes noc.

2. Troubu předehřejte na 190, horkovzdušnou na 170 stupňů stupňů. Kuře vyjměte z marinády (tu uchovejte). Z pomeranče sloupněte bílou vrstvu, rozpulte ho a obě poloviny vložte do kuřete spolu se zázvorem a česnekem z marinády. Do dřezu postavte mřížku, položte na ni kuře a přelijte je vroucí vodou z konvice. Dobře osušte kuchyňským papírem. Pak je i s mřížkou vložte do pekáče a pečte vždy 50 minut na kilo; vpíchnete-li grilovací jehlu do nejsilnější části stehýnka, měla by vytékat čirá šťáva.

3. Marinádu proceďte do kastrůlku a s medem povařte na mírném plameni. Těsně před podáváním rozehřejte troubu na nejvyšší stupeň. Trochou marinády potřete kuře a pečte několik minut, až bude tmavohnědé a kůžička křupavá. Nechte nepřikryté pět minut odpočívat. Podávejte se zbývající prohřátou marinádou a rýží.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...
  • Nakupujeme

7 kroků, jak si užít aplikaci Dny Apetit na maximum

Největší novinkou letošního roku je aplikace Dny Apetit, která vás hladce provede nejen Apetit piknikem, ale především také následným online festivalem Dny Apetit. V aplikaci najdete slevy na nákup až 40 % a spoustu dalších výhodných...

5 otázek a odpovědí k anti-covid opatřením na Apetit pikniku

Záleží nám na vašem zdraví i bezpečí. Proto jsme připravili letní trh na čerstvém vzduchu v krásném parku Grébovka, který nabízí dostatek prostoru pro všechny návštěvníky. Abychom si všichni Apetit piknik užili v pohodě a klidu, máme pro...

Obchod Apetit