0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuře à la pekingská kachna

Kuře à la pekingská kachna

4.4 / 5. Počet hodnocení: 16
Více než hodinu Pro zkušené 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 371 kcal
Bílkoviny 27 g
Sacharidy 44 g
Tuky 3 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle jídlo si zamilujete pro křupavou kořeněnou kůžičku. Ačkoli si s jeho přípravou nejlépe poradí profesionálové, klasické nedělní kuře můžete jednoduše a s klidem počínštit i doma.

Suroviny

nejlépe bio
sójová omáčka 5 PL
suché
koření pěti vůní 1 ČL
(hotová směs)
česnek 4 stroužky
zázvor (čerstvý)
čerstvý, kousek (velký cca jako ořech)
kuře 1 ks
o váze cca 1,5 kg
med 2 PL

Postup

1

Kůru z pomeranče (nemáte-li nestříkaný, velmi pečlivě pomeranč omyjte) seřízněte (bez bílé vrstvy) škrabkou a pokrájejte na silnější proužky.

2

Ve velkém plastovém sáčku promíchejte se sójovou omáčkou, sherry a s kořením. Zázvor a česnek trochu ‚nakřápněte‘ plochou nože, aby se uvolnily šťávy, přidejte do sáčku a vše promíchejte.

3

Pak do sáčku vložte kuře a marinádu pomocí sáčku pořádně vetřete do kůže. Nechte v chladu marinovat alespoň tři hodiny, ale lépe přes noc.

4

Troubu předehřejte na 190, horkovzdušnou na 170 stupňů stupňů. Kuře vyjměte z marinády (tu uchovejte). Z pomeranče sloupněte bílou vrstvu, rozpulte ho a obě poloviny vložte do kuřete spolu se zázvorem a česnekem z marinády.

5

Do dřezu postavte mřížku, položte na ni kuře a přelijte je vroucí vodou z konvice. Dobře osušte kuchyňským papírem.

6

Pak je i s mřížkou vložte do pekáče a pečte vždy 50 minut na kilo; vpíchnete-li grilovací jehlu do nejsilnější části stehýnka, měla by vytékat čirá šťáva.

7

Marinádu proceďte do kastrůlku a s medem povařte na mírném plameni. Těsně před podáváním rozehřejte troubu na nejvyšší stupeň.

8

Trochou marinády potřete kuře a pečte několik minut, až bude tmavohnědé a kůžička křupavá. Nechte nepřikryté pět minut odpočívat. Podávejte se zbývající prohřátou marinádou a rýží.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/11

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč