Kuře à la pekingská kachna

Kuře à la pekingská kachna

Hodnocení receptu
Průměr: 3 ()
Více než hodinu 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 355 kcal
Bílkoviny 27 g
Cukr 45 g
Tuky 3 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Tohle jídlo si zamilujete pro křupavou kořeněnou kůžičku. Ačkoli si s jeho přípravou nejlépe poradí profesionálové, klasické nedělní kuře můžete jednoduše a s klidem počínštit i doma.

Suroviny

pomeranč 1 ks
nejlépe bio
sójová omáčka 5 PL
víno červené 3 PL
suché
koření pěti vůní 1 ČL
(hotová směs)
česnek 4 stroužky
zázvor (čerstvý)
čerstvý
kuře 1 ks
o váze cca 1,5kg
med 2 PL
1. Kůru z pomeranče (nemáte-li nestříkaný, velmi pečlivě pomeranč omyjte) seřízněte (bez bílé vrstvy) škrabkou a pokrájejte na silnější proužky. Ve velkém plastovém sáčku promíchejte se sójovou omáčkou, sherry a s kořením. Zázvor a česnek trochu ‚nakřápněte‘ plochou nože, aby se uvolnily šťávy, přidejte do sáčku a vše promíchejte. Pak do sáčku vložte kuře a marinádu pomocí sáčku pořádně vetřete do kůže. Nechte v chladu marinovat alespoň tři hodiny, ale lépe přes noc.

2. Troubu předehřejte na 190, horkovzdušnou na 170 stupňů stupňů. Kuře vyjměte z marinády (tu uchovejte). Z pomeranče sloupněte bílou vrstvu, rozpulte ho a obě poloviny vložte do kuřete spolu se zázvorem a česnekem z marinády. Do dřezu postavte mřížku, položte na ni kuře a přelijte je vroucí vodou z konvice. Dobře osušte kuchyňským papírem. Pak je i s mřížkou vložte do pekáče a pečte vždy 50 minut na kilo; vpíchnete-li grilovací jehlu do nejsilnější části stehýnka, měla by vytékat čirá šťáva.

3. Marinádu proceďte do kastrůlku a s medem povařte na mírném plameni. Těsně před podáváním rozehřejte troubu na nejvyšší stupeň. Trochou marinády potřete kuře a pečte několik minut, až bude tmavohnědé a kůžička křupavá. Nechte nepřikryté pět minut odpočívat. Podávejte se zbývající prohřátou marinádou a rýží.

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Jakou si dát zmrzlinu? aneb Znáte mražené pochoutky?

Podle zákona existují jen mražené krémy Zmrzlinová terminologie není zcela jednotná a záleží na tom, zda se na věc podíváte z hlediska legislativy či tradičních technologických postupů. Každá země si v oblasti zmrzliny (či sladkých...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience a také ta pravá grilovací omáčka, která jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od tradiční švýcarské značky THOMY se dá s chutí...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...

Obchod Apetit