Kachna nadívaná jablky

Kachna nadívaná jablky

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné 4
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Suroviny

kachna 1 ks
cibule 3 ks
jablka 1 ks
sůl špetka
pepř špetka
česnek 1
majoránka (drhnutá)
voda 250 ml

Dáme troubu předehřát na 180 stupňů. Oloupeme cibule a rozpůlíme. Jablko nakrájíme na osminky, vykrojíme jadřince.

Vnitřek kachny vypláchneme a vysušíme. Poté osolíme, opepříme. Vnitřek naplníme neoloupanýmy stroužky česneku a jablky a přidáme snítku čerstvé majoránky (pokud máme). Kachnu uzavřeme za pomoci párátek a nitě. Nakonec kachnu osolíme a opepříme i zvnějšku. Kachnu dáme na pekáč, podlejeme polovinou množství vody a dáme péct do spodní části trouby. Pravidelně poléváme. Po 45 minutách přidáme druhou polovinu připraveného množství vody a pečeme ještě 45 minut, než kůrka zezlátne. 

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Koktejl

K létu patří piknik a bublinky!

I ty, Brute? Pod označením Brut Nature se skrývají sekty, které mají 0-3 gramů cukru na litr. Zpravidla to znamená, že do vína nebyl přidán žádný cukr. Extra Brut jsou zase sekty s obsahem zbytkového cukru 0-6 g na litr. A vína označen...
  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...

Obchod Apetit