0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pikantní křidélka s omáčkou z modrého sýra

Pikantní křidélka s omáčkou z modrého sýra

4.5/5 Počet hodnocení: 24
Více než hodinu Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3791 kcal
Bílkoviny 220 g
Sacharidy 87 g
Tuky 277 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ke křidélkům podávejte čerstvý chléb. A pro útlocitnější strávníky misku s vodou a roli papírových ubrousků na utírání rukou...

Suroviny

sůl
olivový olej 3 PL
kajenský pepř
česnek 2 stroužky
drcený
Na pikantní omáčku
cibule 1 ks
česnek 2 stroužky
rajče 400 g
konzerva, krajené
tabasco 2 PL
či jiné chilli omáčky
worchestrová omáčka 1 PL
med 2 PL
sůl
Na sýrovou omáčku
rozdrobený
majonéza 2 PL
česnek 1 stroužek
K podávání
mrkev 2 ks
řapíkatý celer 2 ks
chleba
majonéza 2 PL

Postup

1

Promíchejte přísady na sýrovou omáčku, (sýr vidličkou trochu podrťte), osolte a opepřete. Můžete si ji připravit i den předem.

2

Z křidélek odřízněte třetí, nejtenčí část, zbylé dvě rozdělte v kloubu (jako v KFC). Promíchejte je s olejem, česnekem, osolte a řádně okořeňte kajenským pepřem. Rozložte je na plech s papírem na pečení a pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 30 minut doměkka a dozlatova.

3

Na pikantní omáčku na másle zvolna opékejte cibuli a česnek asi 4 minuty dosklovita. Přidejte rajčata, tabasco, worcester, med,sůl a vařte asi 25 minut. Rozmixujte.

4

Upečená křidélka v míse ihned promíchejte s pikantní omáčkou. Podávejte s tyčinkami celeru a mrkve, omáčkou a s chlebem.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/11

Komentáře

Dagmar Caletková

vynikající, skvělá kombinace s pečenou nebo grilovanou zeleninou a celerovým salátem

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč