Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pikantní křidélka s omáčkou z modrého sýra
Pikantní křidélka s omáčkou z modrého sýra
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pikantní křidélka s omáčkou z modrého sýra

4.5/5 Počet hodnocení: 28
Více než hodinu Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3744 kcal
Bílkoviny 224 g
Sacharidy 73 g
Tuky 277 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pikantní křidélka s omáčkou z modrého sýra servírujte s čerstvým chlebem. A pro útlocitnější strávníky misku s vodou a roli papírových ubrousků na utírání rukou... Lepkavá kuřecí křídla promění vaši párty v nezapomenutelný zážitek – a to nejen ten gurmánský.

Související recepty

Suroviny

sůl
kajenský pepř
olivový olej 3 PL
česnek 2 stroužky
drcený
Na pikantní omáčku
malá
česnek 2 stroužky
či jiné chilli omáčky
worcesterská omáčka 1 PL
med 2 ČL
sůl
Na sýrovou omáčku
rozdrobený
majonéza 2 PL
česnek 1 stroužek
K podávání
mrkev 2 ks
nakrájená na tyčinky
řapíkatý celer 2 ks
nakrájený na tyčinky
majonéza 2 PL

Postup

1

Promíchejte přísady na sýrovou omáčku, (sýr vidličkou trochu podrťte), osolte a opepřete. Můžete si ji připravit i den předem.

2

Z křidélek odřízněte třetí, nejtenčí část, zbylé dvě rozdělte v kloubu (jako v KFC). Promíchejte je s olejem, česnekem, osolte a řádně okořeňte kajenským pepřem. Rozložte je na plech s papírem na pečení a pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 30 minut doměkka a dozlatova.

3

Na pikantní omáčku na másle zvolna opékejte cibuli a česnek asi 4 minuty dosklovita. Přidejte rajčata, tabasco, worcester, med, sůl a vařte asi 25 minut. Rozmixujte.

4

Upečená křidélka v míse ihned promíchejte s pikantní omáčkou. Podávejte s tyčinkami celeru a mrkve, omáčkou a s chlebem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/11

Komentáře

08.11.2014 17:34

vynikající, skvělá kombinace s pečenou nebo grilovanou zeleninou a celerovým salátem

Apetit magazín