0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pikantní křidélka s omáčkou z modrého sýra

Pikantní křidélka s omáčkou z modrého sýra

4.5 / 5. Počet hodnocení: 24
Více než hodinu Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3791 kcal
Bílkoviny 220 g
Sacharidy 87 g
Tuky 277 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ke křidélkům podávejte čerstvý chléb. A pro útlocitnější strávníky misku s vodou a roli papírových ubrousků na utírání rukou...

Suroviny

kuřecí křídla 1 kg
sůl
olivový olej 3 PL
kajenský pepř
česnek 2 stroužky
drcený
Na pikantní omáčku
cibule 1 ks
česnek 2 stroužky
rajče 400 g
konzerva, krajené
tabasco 2 PL
či jiné chilli omáčky
worcesterská omáčka 1 PL
med 2 PL
sůl
Na sýrovou omáčku
sýr s modrou plísní 100 g
rozdrobený
zakysaná smetana 150 ml
majonéza 2 PL
česnek 1 stroužek
K podávání
mrkev 2 ks
řapíkatý celer 2 ks
chleba
majonéza 2 PL

Postup

1

Promíchejte přísady na sýrovou omáčku, (sýr vidličkou trochu podrťte), osolte a opepřete. Můžete si ji připravit i den předem.

2

Z křidélek odřízněte třetí, nejtenčí část, zbylé dvě rozdělte v kloubu (jako v KFC). Promíchejte je s olejem, česnekem, osolte a řádně okořeňte kajenským pepřem. Rozložte je na plech s papírem na pečení a pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 30 minut doměkka a dozlatova.

3

Na pikantní omáčku na másle zvolna opékejte cibuli a česnek asi 4 minuty dosklovita. Přidejte rajčata, tabasco, worcester, med,sůl a vařte asi 25 minut. Rozmixujte.

4

Upečená křidélka v míse ihned promíchejte s pikantní omáčkou. Podávejte s tyčinkami celeru a mrkve, omáčkou a s chlebem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/11

Komentáře

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit