Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pikantní křidélka s omáčkou z modrého sýra

Pikantní křidélka s omáčkou z modrého sýra

4.5/5 Počet hodnocení: 24
Více než hodinu Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3791 kcal
Bílkoviny 220 g
Sacharidy 87 g
Tuky 277 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ke křidélkům podávejte čerstvý chléb. A pro útlocitnější strávníky misku s vodou a roli papírových ubrousků na utírání rukou...

Suroviny

sůl
olivový olej 3 PL
kajenský pepř
česnek 2 stroužky
drcený
Na pikantní omáčku
česnek 2 stroužky
rajče 400 g
konzerva, krajené
či jiné chilli omáčky
worchestrová omáčka 1 PL
med 2 PL
sůl
Na sýrovou omáčku
rozdrobený
majonéza 2 PL
česnek 1 stroužek
K podávání
mrkev 2 ks
řapíkatý celer 2 ks
majonéza 2 PL

Postup

1

Promíchejte přísady na sýrovou omáčku, (sýr vidličkou trochu podrťte), osolte a opepřete. Můžete si ji připravit i den předem.

2

Z křidélek odřízněte třetí, nejtenčí část, zbylé dvě rozdělte v kloubu (jako v KFC). Promíchejte je s olejem, česnekem, osolte a řádně okořeňte kajenským pepřem. Rozložte je na plech s papírem na pečení a pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 30 minut doměkka a dozlatova.

3

Na pikantní omáčku na másle zvolna opékejte cibuli a česnek asi 4 minuty dosklovita. Přidejte rajčata, tabasco, worcester, med,sůl a vařte asi 25 minut. Rozmixujte.

4

Upečená křidélka v míse ihned promíchejte s pikantní omáčkou. Podávejte s tyčinkami celeru a mrkve, omáčkou a s chlebem.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/11

Komentáře

08.11.2014 17:34

vynikající, skvělá kombinace s pečenou nebo grilovanou zeleninou a celerovým salátem

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč