0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pikantní křidélka s omáčkou z modrého sýra

Pikantní křidélka s omáčkou z modrého sýra

4.5 / 5. Počet hodnocení: 24
Více než hodinu Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3791 kcal
Bílkoviny 220 g
Sacharidy 87 g
Tuky 277 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ke křidélkům podávejte čerstvý chléb. A pro útlocitnější strávníky misku s vodou a roli papírových ubrousků na utírání rukou...

Suroviny

sůl
olivový olej 3 PL
kajenský pepř
česnek 2 stroužky
drcený
Na pikantní omáčku
cibule 1 ks
česnek 2 stroužky
rajče 400 g
konzerva, krajené
tabasco 2 PL
či jiné chilli omáčky
worchestrová omáčka 1 PL
med 2 PL
sůl
Na sýrovou omáčku
rozdrobený
majonéza 2 PL
česnek 1 stroužek
K podávání
mrkev 2 ks
řapíkatý celer 2 ks
chleba
majonéza 2 PL

Postup

1

Promíchejte přísady na sýrovou omáčku, (sýr vidličkou trochu podrťte), osolte a opepřete. Můžete si ji připravit i den předem.

2

Z křidélek odřízněte třetí, nejtenčí část, zbylé dvě rozdělte v kloubu (jako v KFC). Promíchejte je s olejem, česnekem, osolte a řádně okořeňte kajenským pepřem. Rozložte je na plech s papírem na pečení a pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 30 minut doměkka a dozlatova.

3

Na pikantní omáčku na másle zvolna opékejte cibuli a česnek asi 4 minuty dosklovita. Přidejte rajčata, tabasco, worcester, med,sůl a vařte asi 25 minut. Rozmixujte.

4

Upečená křidélka v míse ihned promíchejte s pikantní omáčkou. Podávejte s tyčinkami celeru a mrkve, omáčkou a s chlebem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/11

Komentáře

Dagmar Caletková

vynikající, skvělá kombinace s pečenou nebo grilovanou zeleninou a celerovým salátem

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč