0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jemná kuřecí korma

Jemná kuřecí korma

4.3/5 Počet hodnocení: 24
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 858 kcal
Bílkoviny 107 g
Sacharidy 36 g
Tuky 25 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Voní v celém bytě, na chodbě i pod oknem... Až se nabažíte téhle verze, vyzkoušejte kari pastu tikka masala nebo nějakou jinou oblíbenou.

Suroviny

hustý
70 g
omáčka korma (viz Tipy & triky)
pokrájená na větší kusy
slunečnicový olej 1 PL
cibule 1 ks
na plátky
mouka pšeničná hladká 2 ČL
na kostky
sůl
koriandr čerstvý 1 hrst
lístků
rýže
dušená pappadum k podávání

Postup

1

Troubu předehřejte na 100 °C. Promíchejte jogurt a kari pastu. Přidejte kuřecí maso, zakryjte a nechte v chladničce 30 minut marinovat.

2

V litinovém hrnci na oleji opékejte cibuli asi 5 minut dozlatova. Přidejte kuře i s marinádou a mouku a zakryté vložte do trouby. Pečte pomalu 4 hodiny. Odklopte, vmíchejte rajčata a špenát, zvyšte teplotu na 180 °C a vraťte na 15 minut do trouby. Vyjměte, případně dosolte a podávejte s rýží nebo plackami a posypané koriandrem.

NĚCO NAVÍC
Lze připravit i v pomalém hrnci. Kuřecí maso v jogurtové marinádě můžete nechat marinovat i přes noc. Bude pak ještě křehčí. Takto namarinované je výborné i na grilu, i když k tomu se nejvíc hodí temně rudá pasta tandoori.

TIPY & TRIKY
Korma je nejjemnější z kořenicích kari omáček. Dostanete ji ve většině supermarketů či v Marks & Spencer.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/3

Komentáře

Jan Čečrdle

Je to dobré, leč na mě opravdu až moc jemné :)

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč