Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.2/5 Počet hodnocení: 26
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 858 kcal
Bílkoviny 107 g
Sacharidy 36 g
Tuky 25 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Voní v celém bytě, na chodbě i pod oknem... Až se nabažíte téhle verze, vyzkoušejte kari pastu tikka masala nebo nějakou jinou oblíbenou.

Suroviny

hustý
70 g
omáčka korma (viz Tipy & triky)
pokrájená na větší kusy
slunečnicový olej 1 PL
na plátky
na kostky
sůl
koriandr čerstvý 1 hrst
lístků
rýže
dušená pappadum k podávání

Postup

1

Troubu předehřejte na 100 °C. Promíchejte jogurt a kari pastu. Přidejte kuřecí maso, zakryjte a nechte v chladničce 30 minut marinovat.

2

V litinovém hrnci na oleji opékejte cibuli asi 5 minut dozlatova. Přidejte kuře i s marinádou a mouku a zakryté vložte do trouby. Pečte pomalu 4 hodiny. Odklopte, vmíchejte rajčata a špenát, zvyšte teplotu na 180 °C a vraťte na 15 minut do trouby. Vyjměte, případně dosolte a podávejte s rýží nebo plackami a posypané koriandrem.

NĚCO NAVÍC
Lze připravit i v pomalém hrnci. Kuřecí maso v jogurtové marinádě můžete nechat marinovat i přes noc. Bude pak ještě křehčí. Takto namarinované je výborné i na grilu, i když k tomu se nejvíc hodí temně rudá pasta tandoori.

TIPY & TRIKY
Korma je nejjemnější z kořenicích kari omáček. Dostanete ji ve většině supermarketů či v Marks & Spencer.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/3

Komentáře

02.02.2015 11:49

Je to dobré, leč na mě opravdu až moc jemné :)

Apetit magazín