Voní v celém bytě, na chodbě i pod oknem... Až se nabažíte téhle verze, vyzkoušejte kari pastu tikka masala nebo nějakou jinou oblíbenou.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 100 °C. Promíchejte jogurt a kari pastu. Přidejte kuřecí maso, zakryjte a nechte v chladničce 30 minut marinovat.
V litinovém hrnci na oleji opékejte cibuli asi 5 minut dozlatova. Přidejte kuře i s marinádou a mouku a zakryté vložte do trouby. Pečte pomalu 4 hodiny. Odklopte, vmíchejte rajčata a špenát, zvyšte teplotu na 180 °C a vraťte na 15 minut do trouby. Vyjměte, případně dosolte a podávejte s rýží nebo plackami a posypané koriandrem.
NĚCO NAVÍC
Lze připravit i v pomalém hrnci. Kuřecí maso v jogurtové marinádě můžete nechat marinovat i přes noc. Bude pak ještě křehčí. Takto namarinované je výborné i na grilu, i když k tomu se nejvíc hodí temně rudá pasta tandoori.
TIPY & TRIKY
Korma je nejjemnější z kořenicích kari omáček. Dostanete ji ve většině supermarketů či v Marks & Spencer.
Komentáře
Jan Čečrdle
02.02.2015 11:49
Je to dobré, leč na mě
Je to dobré, leč na mě opravdu až moc jemné :)