Kachní prsa na pomerančích jsou lahůdkou, která promění vaši grilovací párty v nezapomenutelnou akci. Jsou šťavnatá, lehce kořeněná a platí za opravdovou delikatesu. O recept na kachní prsa na pomerančích a víně podle Zdeňka Pohlreicha se s námi podělila naše čtenářka.
Suroviny
Postup
Přebytečný tuk z kachních prsíček odkrojte. Kůži nařízněte až k masu do mřížky. Kachní prsa potřete pomerančovou kůrou a vložte do ploché nádoby. Česnek a šalotku nasypte na maso, přidejte bobkový list a zalijte pomerančovou šťávou a červeným vínem. Marinujte alespoň 1 hodinu.
Kachní prsa nechte dobře okapat. Marinádu nalijte do malého hrnce. Přidejte balzamikový ocet, přiveďte k varu a vařte, až se polovina tekutiny odpaří. Omáčku přeceďte do jiného hrnce a okořeňte solí, cukrem a pepřem. Přidejte rybízové želé a vařte 1-2 minuty, až omáčka zhoustne.
Kachní prsa položte kůží dolů na grilovací rošt a při mírném žáru grilujte dalších 6-7 minut. Kdo má raději maso důkladně propečené, prodlouží dobu grilování o 3-4 minuty.
Maso nakrájejte na plátky a podávejte s teplou omáčkou.
Foto: Flickr.com
Komentáře