Suroviny
Postup
Přebytečný tuk z kachních prsíček odkrojíme. Kůži nařízneme až k masu do mřížky. Kachní prsa potřeme pomerančovou kůrou a vložíme do ploché nádoby. Česnek a šalotku nasypeme na maso, přidáme bobkový list a zalijeme pomerančovou šťávou a červeným vínem. Marinujeme alespoň 1 hodinu.
Kachní prsa necháme dobře okapat. Marinádu nalijeme do malého hrnce. Přidáme balzamikový ocet, přivedeme k varu a vaříme, až se polovina tekutiny odpaří. Omáčku přecedíme do jiného hrnce a okořeníme solí, cukrem a pepřem. Přidáme rybízové želé a vaříme 1-2 minuty, až omáčka zhoustne.
Kachní prsa položíme kůží dolů na grilovací rošt a při mírném žáru grilujeme dalších 6-7 minut. Kdo má raději maso důkladně propečené, prodlouží dobu grilování o 3-4 minuty.
Maso nakrájíme na plátky a podáváme s teplou omáčkou.
Foto: Flickr.com