0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rychlý kyjevský řízek

Rychlý kyjevský řízek

3 / 5. Počet hodnocení: 5
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1462 kcal
Bílkoviny 108 g
Sacharidy 88 g
Tuky 67 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Řízek Kyjev, tedy kuřecí prsa plněná máslem s čerstvými bylinkami, solí a česnekem, je oblíbeným receptem už od časů carského Ruska. Nicméně je poměrně pracný a tak jsme pro vás vymysleli jeho bleskovou variantu. 
 

Suroviny

česnek 10 stroužků
2 oloupané, 8 neoloupaných
petrželka 1 svazek
hladkolistá
olivový olej 4 PL
strouhanka 100 g
čerstvá
kuřecí prsa 4 ks
krémový sýr 4 PL
čerstvý, ochucený, nejlépe s bylinkami a česnekem, ochutit ale můžete sami, stačí do něj vmíchat nasekanou petrželku, pažitku či česnek

1 Troubu předehřejte na 200°C. Do mixéru dejte 2 oloupané stroužky česneku, petrželku a 1 lžíci olivového oleje. Rozmixujte, přisypte strouhanku a pár pulzy ještě promixujte. Přesypte na talíř.

2 Kuřecí prsa rozložte na prkénko a z každé strany nařízněte tak, aby v něm vznikla kapsa. Do ní dejte vždy 1 lžíci sýra a kraje přitiskněte, aby sýr byl uzavřený uvnitř. Kuřecí prsa potřete olejem (měly by vám stačit asi 2 lžíce), každé obalte v ochucené strouhance a pořádně ji na maso přitiskněte.

3 Připravené řízky rozložte na plech vyložený pečicím papírem, přihoďte neoloupaný česnek, vše zakápněte zbylým olejem a dejte péct do trouby na 20–25 minut. Podávejte s vařenými bramborami nebo s bramborovou kaší a pečenými stroužky česneku – na talíři je stačí jen vymáčknout ze slupky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/6

Apetit magazín

Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...

Obchod Apetit