Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rychlý kyjevský řízek

Řízek Kyjev, tedy kuřecí prsa plněná máslem s čerstvými bylinkami, solí a česnekem, je oblíbeným receptem už od časů carského Ruska. Nicméně je poměrně pracný a tak jsme pro vás vymysleli jeho bleskovou variantu. 
 

Vydání: 2017/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT25M
Pečení 0:25
Kuře

Ingredience

    • 10 stroužků česneku – 2 oloupané, 8 neoloupaných
    • menší svazek hladkolisté petrželky
    • 4 lžíce olivového oleje
    • 100 g čerstvé strouhanky
    • 4 kuřecí prsa
    • 4 lžíce ochuceného čerstvého smetanového sýra (nejlépe s bylinkami a česnekem, ochutit si ho ale můžete i sami – stačí do něj vmíchat nasekanou pažitku, petrželku či česnek)

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 200°C. Do mixéru dejte 2 oloupané stroužky česneku, petrželku a 1 lžíci olivového oleje. Rozmixujte, přisypte strouhanku a pár pulzy ještě promixujte. Přesypte na talíř.

2 Kuřecí prsa rozložte na prkénko a z každé strany nařízněte tak, aby v něm vznikla kapsa. Do ní dejte vždy 1 lžíci sýra a kraje přitiskněte, aby sýr byl uzavřený uvnitř. Kuřecí prsa potřete olejem (měly by vám stačit asi 2 lžíce), každé obalte v ochucené strouhance a pořádně ji na maso přitiskněte.

3 Připravené řízky rozložte na plech vyložený pečicím papírem, přihoďte neoloupaný česnek, vše zakápněte zbylým olejem a dejte péct do trouby na 20–25 minut. Podávejte s vařenými bramborami nebo s bramborovou kaší a pečenými stroužky česneku – na talíři je stačí jen vymáčknout ze slupky.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pizza z pánve podle Jamieho Olivera

Italské rizoto z trouby

Lucčina musaka

Bleskové kuřecí pho

Košíčky à la baklava

REKLAMA

Přidat komentář