Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.3/5 Počet hodnocení: 6
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1462 kcal
Bílkoviny 108 g
Sacharidy 88 g
Tuky 67 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Řízek Kyjev, tedy kuřecí prsa plněná máslem s čerstvými bylinkami, solí a česnekem, je oblíbeným receptem už od časů carského Ruska. Nicméně je poměrně pracný a tak jsme pro vás vymysleli jeho bleskovou variantu. 
 

Suroviny

česnek 10 stroužků
2 oloupané, 8 neoloupaných
petrželka 1 svazek
hladkolistá
olivový olej 4 PL
strouhanka 100 g
čerstvá
čerstvý, ochucený, nejlépe s bylinkami a česnekem, ochutit ale můžete sami, stačí do něj vmíchat nasekanou petrželku, pažitku či česnek

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C.

2

Do mixéru dejte 2 oloupané stroužky česneku, petrželku a 1 lžíci olivového oleje. Rozmixujte, přisypte strouhanku a pár pulzy ještě promixujte. Přesypte na talíř.

3

Kuřecí prsa rozložte na prkénko a z každé strany nařízněte tak, aby v něm vznikla kapsa. Do ní dejte vždy 1 lžíci sýra a kraje přitiskněte, aby sýr byl uzavřený uvnitř.

4

Kuřecí prsa potřete olejem (měly by vám stačit asi 2 lžíce), každé obalte v ochucené strouhance a pořádně ji na maso přitiskněte.

5

Připravené řízky rozložte na plech vyložený pečicím papírem, přihoďte neoloupaný česnek, vše zakápněte zbylým olejem a dejte péct do trouby na 20–25 minut.

6

Podávejte s vařenými bramborami nebo s bramborovou kaší a pečenými stroužky česneku – na talíři je stačí jen vymáčknout ze slupky.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/6

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč