0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Quesadilly s kadeřávkem

Quesadilly s kadeřávkem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Quesadilly s kadeřávkem

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3533 kcal
Bílkoviny 194 g
Sacharidy 424 g
Tuky 111 g
Vláknina 82 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Až ochutnáte, pochopíte, že sýru a špenátu odzvonilo – odteď vládne kuchyním nové duo: sýr a kadeřávek!

Suroviny

olivový olej panenský 1 PL
šalotka 1 ks
nakrájená nadrobno
fazole bílé 400 g
1 konzerva - fazole scezené a propláchnuté
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
tortilla 2 ks
celozrnná pšeničná, o průměru cca 25 cm
čedar 250 g
výrazný, nastrouhaný
kadeřávek 5 ks
listy zbavené žeber (nebo 4–5 hrstí, je-li krájený)
Na dip
jogurt bílý 3 PL
BBQ omáčka 2 PL
nebo kečup a pár kapek worcesteru podle chuti

1 Ve velké pánvi na středním ohni rozehřejte olej. Vsypte šalotku, fazole, mírně osolte a pořádně opepřete. Opékejte asi 5 minut, aby šalotka změkla. Občas zamíchejte. Směs přeneste do misky, rozmačkejte vidličkou nebo šťouchadlem a odložte.

2 Tortilly zabalte do vlhké utěrky a prohřívejte je 20 sekund v mikrovlnce, aby změkly. Anebo je rozpékejte bez oleje na vhodné pánvi z každé strany půl minuty (jsou-li placky hodně suché, potřete je napřed zlehka vodou).

3 Pak dejte jednu z prohřátých/opečených tortill na pánev, polovinu posypte částí sýra, potřete polovinou fazolové směsi, posypte polovinou kadeřávku a ještě trochou sýra. Tortillu přehněte přes náplň, přitiskněte a opékejte z každé strany 1–2 minuty dozlatova. Tortillu přeneste na prkénko a rozřízněte na čtvrtiny či menší klínky. Zopakujte s druhou tortillou a zbývajícími surovinami. Podávejte teplé, doplněné dipem smíchaným z uvedených přísad.

NĚCO NAVÍC
Worcesterská omáčka vyrobená podle klasické receptury obsahuje sardelky. V obchodech se zdravou výživou jsou však k dostání i vegetariánské alternativy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/3

Apetit magazín

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort
  • Tipy a triky

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort

V mnoha kavárnách má mrkvový dort své čestné místo ve vitríně a patří k nejčastěji objednávaným zákuskům. Nedivíme se. Je krásně vláčný, se svěží polevou ze smetanového sýra, přitom relativně jednoduchý na přípravu. Napadlo by vás, že ve...
Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit