Až ochutnáte, pochopíte, že sýru a špenátu odzvonilo – odteď vládne kuchyním nové duo: sýr a kadeřávek!
Suroviny
1 Ve velké pánvi na středním ohni rozehřejte olej. Vsypte šalotku, fazole, mírně osolte a pořádně opepřete. Opékejte asi 5 minut, aby šalotka změkla. Občas zamíchejte. Směs přeneste do misky, rozmačkejte vidličkou nebo šťouchadlem a odložte.
2 Tortilly zabalte do vlhké utěrky a prohřívejte je 20 sekund v mikrovlnce, aby změkly. Anebo je rozpékejte bez oleje na vhodné pánvi z každé strany půl minuty (jsou-li placky hodně suché, potřete je napřed zlehka vodou).
3 Pak dejte jednu z prohřátých/opečených tortill na pánev, polovinu posypte částí sýra, potřete polovinou fazolové směsi, posypte polovinou kadeřávku a ještě trochou sýra. Tortillu přehněte přes náplň, přitiskněte a opékejte z každé strany 1–2 minuty dozlatova. Tortillu přeneste na prkénko a rozřízněte na čtvrtiny či menší klínky. Zopakujte s druhou tortillou a zbývajícími surovinami. Podávejte teplé, doplněné dipem smíchaným z uvedených přísad.
NĚCO NAVÍC
Worcesterská omáčka vyrobená podle klasické receptury obsahuje sardelky. V obchodech se zdravou výživou jsou však k dostání i vegetariánské alternativy.