Až ochutnáte, pochopíte, že sýru a špenátu odzvonilo – odteď vládne kuchyním nové duo: sýr a kadeřávek!
Suroviny
Postup
Ve velké pánvi na středním ohni rozehřejte olej. Vsypte šalotku, fazole, mírně osolte a pořádně opepřete. Opékejte asi 5 minut, aby šalotka změkla. Občas zamíchejte. Směs přeneste do misky, rozmačkejte vidličkou nebo šťouchadlem a odložte.
Tortilly zabalte do vlhké utěrky a prohřívejte je 20 sekund v mikrovlnce, aby změkly. Anebo je rozpékejte bez oleje na vhodné pánvi z každé strany půl minuty (jsou-li placky hodně suché, potřete je napřed zlehka vodou).
Pak dejte jednu z prohřátých/opečených tortill na pánev, polovinu posypte částí sýra, potřete polovinou fazolové směsi, posypte polovinou kadeřávku a ještě trochou sýra. Tortillu přehněte přes náplň, přitiskněte a opékejte z každé strany 1–2 minuty dozlatova. Tortillu přeneste na prkénko a rozřízněte na čtvrtiny či menší klínky. Zopakujte s druhou tortillou a zbývajícími surovinami. Podávejte teplé, doplněné dipem smíchaným z uvedených přísad.
NĚCO NAVÍC
Worcesterská omáčka vyrobená podle klasické receptury obsahuje sardelky. V obchodech se zdravou výživou jsou však k dostání i vegetariánské alternativy.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Mexická klasika může mít mnoho podob. Vyzkoušejte jednoduchou quesadillu s čedarem či kuřecím(13 receptů )
- Mexické menu: Tortilly, tacos a další mexické pochoutky 16x jinak(21 receptů )
- 30 receptů na snadná vegetariánská jídla, která v létě oceníte(33 receptů )
- Lék na dlouhověkost: Jak prospívá kadeřávek zdraví jak si z něj udělat božské chipsy nebo polévku?(13 receptů )