Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Quesadilly s kadeřávkem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3533 kcal
Bílkoviny 194 g
Sacharidy 424 g
Tuky 111 g
Vláknina 82 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Až ochutnáte, pochopíte, že sýru a špenátu odzvonilo – odteď vládne kuchyním nové duo: sýr a kadeřávek!

Související recepty

Suroviny

olivový olej panenský 1 PL
nakrájená nadrobno
1 konzerva - fazole scezené a propláchnuté
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
celozrnná pšeničná, o průměru cca 25 cm
čedar 250 g
výrazný, nastrouhaný
listy zbavené žeber (nebo 4–5 hrstí, je-li krájený)
Na dip
nebo kečup a pár kapek worcesteru podle chuti

Postup

1

Ve velké pánvi na středním ohni rozehřejte olej. Vsypte šalotku, fazole, mírně osolte a pořádně opepřete. Opékejte asi 5 minut, aby šalotka změkla. Občas zamíchejte. Směs přeneste do misky, rozmačkejte vidličkou nebo šťouchadlem a odložte.

2

Tortilly zabalte do vlhké utěrky a prohřívejte je 20 sekund v mikrovlnce, aby změkly. Anebo je rozpékejte bez oleje na vhodné pánvi z každé strany půl minuty (jsou-li placky hodně suché, potřete je napřed zlehka vodou).

3

Pak dejte jednu z prohřátých/opečených tortill na pánev, polovinu posypte částí sýra, potřete polovinou fazolové směsi, posypte polovinou kadeřávku a ještě trochou sýra. Tortillu přehněte přes náplň, přitiskněte a opékejte z každé strany 1–2 minuty dozlatova. Tortillu přeneste na prkénko a rozřízněte na čtvrtiny či menší klínky. Zopakujte s druhou tortillou a zbývajícími surovinami. Podávejte teplé, doplněné dipem smíchaným z uvedených přísad.

NĚCO NAVÍC
Worcesterská omáčka vyrobená podle klasické receptury obsahuje sardelky. V obchodech se zdravou výživou jsou však k dostání i vegetariánské alternativy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/3

Apetit magazín