Quesadilly s kadeřávkem

Quesadilly s kadeřávkem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1161 kcal
Bílkoviny 67 g
Cukr 11 g
Tuky 94 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Až ochutnáte, pochopíte, že sýru a špenátu odzvonilo – odteď vládne kuchyním nové duo: sýr a kadeřávek!

Suroviny

olivový olej extra panenský 1 PL
šalotka 1 ks
nakrájená nadrobno
400 g
konzerva bílých fazolí scezená a propláchnutá
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
2 ks
celozrnná pšeničná tortilla o průměru cca 25 cm
čedar 250 g
cca , výrazného, nastrouhaného
kadeřávek 4 lístků
zbavených žeber (nebo 4–5 hrstí, je-li krájený)
Na dip
3
bílý jogurt
2 PL
BBQ omáčka (nebo kečupu a pár kapek worcesteru podle chuti)

1 Ve velké pánvi na středním ohni rozehřejte olej. Vsypte šalotku, fazole, mírně osolte a pořádně opepřete. Opékejte asi 5 minut, aby šalotka změkla. Občas zamíchejte. Směs přeneste do misky, rozmačkejte vidličkou nebo šťouchadlem a odložte.

2 Tortilly zabalte do vlhké utěrky a prohřívejte je 20 sekund v mikrovlnce, aby změkly. Anebo je rozpékejte bez oleje na vhodné pánvi z každé strany půl minuty (jsou-li placky hodně suché, potřete je napřed zlehka vodou).

3 Pak dejte jednu z prohřátých/opečených tortill na pánev, polovinu posypte částí sýra, potřete polovinou fazolové směsi, posypte polovinou kadeřávku a ještě trochou sýra. Tortillu přehněte přes náplň, přitiskněte a opékejte z každé strany 1–2 minuty dozlatova. Tortillu přeneste na prkénko a rozřízněte na čtvrtiny či menší klínky. Zopakujte s druhou tortillou a zbývajícími surovinami. Podávejte teplé, doplněné dipem smíchaným z uvedených přísad.

NĚCO NAVÍC
Worcesterská omáčka vyrobená podle klasické receptury obsahuje sardelky. V obchodech se zdravou výživou jsou však k dostání i vegetariánské alternativy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...
  • Novinky a zajímavosti

Dáte si whiskey nebo whisky?

Že v tom není žádný rozdíl? Omyl. Skotové a Irové vědí nejlépe, jak velký rozdíl mezi whiskey a whisky je. Až si příště budete v restauraci tento zlatavý alkoholický nápoj objednávat, dobře si rozmyslete, co skutečně chcete. ...
  • Novinky a zajímavosti

Báječné borůvky – ovoce plné zdraví

Jestli letos borůvky rostou, vám v článku sice neprozradíme. (A naše tajná místa, kam na ně chodíme, si také necháme pro sebe.) Ale zato vám řekneme, na co jsou borůvky dobré, proč je jíst, čím prospívají našemu zdraví nebo jaký je rozdíl...
Komerční sdělení
  • Koktejl

TOHLE JE IN…stantní káva!

FRUITY VELVET SMOOTHIE Potřebujete jen: 2 lžičky instantní kávy Jacobs Velvet; 200 ml (sójového) mléka; 2 cl ovocného sirupu (jahoda/malina/mango); led. Šejkr naplňte do poloviny ledem, přidejte dvě lžičky instantní kávy Jacobs Velvet,...

Obchod Apetit