Pečený kadeřávek je skvělý nejen jako chipsy! Důkazem je tahle zdravá snídaně z jednoho plechu. Pečený kadeřávek s vejci zasytí a dodá pořádnou dávku vitamínů.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 190 °C. Plech s vyšším okrajem vymažte cca 1 lžící oleje.
Kadeřávek promíchejte se zbývajícím olejem, osolte a promněte rukama. V kadeřávku vytvořte 6 důlků a rozklepněte do nich vejce.
Pečte 5–10 minut, aby bílky ztuhly a zbělely. Začněte hlídat po 5 minutách. Na tmavém plechu to jde rychleji.
Plech vyjměte z trouby a pokrm posypte nasekanými sušenými rajčaty a sýrem. Podle chuti dosolte (sýr i rajčata bývají dost slané) a pořádně opepřete. Hned jezte s čerstvým křupavým pečivem.
NĚCO NAVÍC
Namísto rajčat lze přidat opečenou slaninu. Anebo vyměňte sýr za méně slaný a ponechte i rajčata.