Pečený kadeřávek je skvělý nejen jako chipsy! Důkazem je tahle zdravá snídaně z jednoho plechu.
Suroviny
olivový olej
2
PL
kadeřávek
150
g
nasekaný nebo natrhaný na kusy
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
vejce
6
ks
velká
sušená rajčata
30
g
v oleji – okapaná a nasekaná
balkánský sýr
50
g
rozdrobený, lze nahradit fetou, rozdrobenou
ciabatta
lze nahradit kořenovým chlebem, k podávání
1 Troubu předehřejte na 190°C. Plech s vyšším okrajem vymažte cca 1 lžící oleje. Kadeřávek promíchejte se zbývajícím olejem, osolte a promněte rukama. V kadeřávku vytvořte 6 důlků a rozklepněte do nich vejce. Pečte 5–10 minut, aby bílky ztuhly a zbělely. Začněte hlídat po 5 minutách. Na tmavém plechu to jde rychleji.
2 Plech vyjměte z trouby a pokrm posypte nasekanými sušenými rajčaty a sýrem. Podle chuti dosolte (sýr i rajčata bývají dost slané) a pořádně opepřete. Hned jezte s čerstvým křupavým pečivem.
NĚCO NAVÍCNamísto rajčat lze přidat opečenou slaninu. Anebo vyměňte sýr za méně slaný a ponechte i rajčata.