Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečený kadeřávek s vejci
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.9/5 Počet hodnocení: 14
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2–3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1493 kcal
Bílkoviny 87 g
Sacharidy 26 g
Tuky 110 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pečený kadeřávek je skvělý nejen jako chipsy! Důkazem je tahle zdravá snídaně z jednoho plechu.

Suroviny

olivový olej 2 PL
nasekaný nebo natrhaný na kusy
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
vejce 6 ks
velká
sušená rajčata 30 g
v oleji – okapaná a nasekaná
rozdrobený, lze nahradit fetou, rozdrobenou
lze nahradit kořenovým chlebem, k podávání

Postup

1

Troubu předehřejte na 190°C. Plech s vyšším okrajem vymažte cca 1 lžící oleje.

2

Kadeřávek promíchejte se zbývajícím olejem, osolte a promněte rukama. V kadeřávku vytvořte 6 důlků a rozklepněte do nich vejce. Pečte 5–10 minut, aby bílky ztuhly a zbělely. Začněte hlídat po 5 minutách. Na tmavém plechu to jde rychleji.

3

Plech vyjměte z trouby a pokrm posypte nasekanými sušenými rajčaty a sýrem. Podle chuti dosolte (sýr i rajčata bývají dost slané) a pořádně opepřete. Hned jezte s čerstvým křupavým pečivem.

NĚCO NAVÍC
Namísto rajčat lze přidat opečenou slaninu. Anebo vyměňte sýr za méně slaný a ponechte i rajčata.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/3

Apetit magazín