0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečený kadeřávek s vejci

Pečený kadeřávek s vejci
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečený kadeřávek s vejci

4.4 / 5. Počet hodnocení: 7
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2–3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1493 kcal
Bílkoviny 87 g
Sacharidy 26 g
Tuky 110 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pečený kadeřávek je skvělý nejen jako chipsy! Důkazem je tahle zdravá snídaně z jednoho plechu.

Suroviny

olivový olej 2 PL
kadeřávek 150 g
nasekaný nebo natrhaný na kusy
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
vejce 6 ks
velká
sušená rajčata 30 g
v oleji – okapaná a nasekaná
balkánský sýr 50 g
rozdrobený, lze nahradit fetou, rozdrobenou
ciabatta
lze nahradit kořenovým chlebem, k podávání

1 Troubu předehřejte na 190°C. Plech s vyšším okrajem vymažte cca 1 lžící oleje. Kadeřávek promíchejte se zbývajícím olejem, osolte a promněte rukama. V kadeřávku vytvořte 6 důlků a rozklepněte do nich vejce. Pečte 5–10 minut, aby bílky ztuhly a zbělely. Začněte hlídat po 5 minutách. Na tmavém plechu to jde rychleji.

2 Plech vyjměte z trouby a pokrm posypte nasekanými sušenými rajčaty a sýrem. Podle chuti dosolte (sýr i rajčata bývají dost slané) a pořádně opepřete. Hned jezte s čerstvým křupavým pečivem.

NĚCO NAVÍC
Namísto rajčat lze přidat opečenou slaninu. Anebo vyměňte sýr za méně slaný a ponechte i rajčata.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/3

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit