Suroviny
kuřecí stehenní řízky
6
ks
česnek
3
koriandr
1
PL
pepř bílý
1
rybí omáčka
1
PL
třtinový cukr
2
PL
chilli sušené
1
PL
sůl
mouka rýžová
120
g
nebo kukuřičný škrob
olej
na smažení
1
PL
nam prik pao thajská chilli pasta
Maso naložíme do mísy s nadrceným česnekem, koriandrem, pepřem, rybí omáčkou, 1 lžící třtinového cukru, chilli a solí. Vše pečlivě promícháme a necháme 2 hodiny marinovat v lednici.
Po vyjmutí maso lehce osušíme, obalíme v mouce a postupně smažíme v rozpáleném oleji do zlatova.
V další hluboké pánvi restujeme chilli pastu a zbylou lžíci třtinového cukru v 60 ml oleje, dokud se cukr nerozpustí. Přidáme smažené kuře a asi pět minut restujem, dokud omáčka na kuřeti nezkaramelizuje.
Podáváme s rýží, čerstvým koriandrem a chilli pastou.
(FD 2017/3)