Kai tod taucheo

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Kai tod taucheo

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

kuřecí stehenní řízky 6 ks
česnek 3
koriandr 1 PL
pepř bílý 1
rybí omáčka 1 PL
třtinový cukr 2 PL
chilli sušené 1 PL
sůl
mouka rýžová 120 g
nebo kukuřičný škrob
olej
na smažení
1 PL
nam prik pao thajská chilli pasta

Maso naložíme do mísy s nadrceným česnekem, koriandrem, pepřem, rybí omáčkou, 1 lžící třtinového cukru, chilli a solí. Vše pečlivě promícháme a necháme 2 hodiny marinovat v lednici.

Po vyjmutí maso lehce osušíme, obalíme v mouce a postupně smažíme v rozpáleném oleji do zlatova.

V další hluboké pánvi restujeme chilli pastu a zbylou lžíci třtinového cukru v 60 ml oleje, dokud se cukr nerozpustí. Přidáme smažené kuře a asi pět minut restujem, dokud omáčka na kuřeti nezkaramelizuje.

Podáváme s rýží, čerstvým koriandrem a chilli pastou.

(FD 2017/3)

Autor: cihlicka

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit