0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krémové kuřecí kari

Krémové kuřecí kari

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1475 kcal
Bílkoviny 116 g
Sacharidy 75 g
Tuky 72 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Díky jogurtu je tohle skvělé východoindické kari lahodně krémové, aniž by vás zahltilo tukem.

Suroviny

kuřecí prsa 4 ks
s kostí, bez kůže, rozpůlená
rostlinný olej 3 PL
kardamom 5 tobolek
podrcených
skořice 1 svitek
cibule 1 ks
střední, nadrobno
česneková pasta 1 ČL
viz Něco navíc
zázvor (čerstvý) 1 ČL
zázvorová pasta – viz Něco navíc
koriandr mletý 1 PL
římský kmín 1 ČL
mletý
jogurt řeckého typu 100 g
chilli paprička 4 ks
zelené, podélně rozříznuté
garam masala 0.5 ČL
koriandr čerstvý 1 hrst
čerstvý, nasekané
rýže vařená
nebo placky čapátí, k podávání
Na marinádu
česneková pasta 0.5 ČL
viz Něco navíc
zázvor (čerstvý) 0.5 ČL
zázvorová pasta – viz Něco navíc
jogurt řeckého typu 1 PL
kurkuma (mletá) 0.5 ČL

1V míse důkladně promíchejte kuře s přísadami na marinádu. Nechte stát nejméně hodinu, ale ještě lépe nechte rozležet přes noc v chladničce.

2 Ve velké nepřilnavé pánvi na středním ohni rozehřejte olej. Přidejte kardamom a skořici a pár sekund opékejte. Pak přidejte cibuli a 15 minut ji opékejte, občas ji důkladně promíchejte, aby rovnoměrně zlátla.

3 Přidejte česnekovou i zázvorovou pastu a minutu důkladně míchejte. Pak zmírněte oheň a vmíchejte koriandr, římský kmín a jogurt. Minutu prohřívejte, pak zesilte oheň zpátky na střední a přidejte kuřecí prsa v jedné vrstvě. Opékejte je asi 8 minut a přitom je obracejte. Přidejte chilli papričky, přiklopte a zvolna duste na mírném ohni 25–30 minut, tu a tam promíchejte. Podle potřeby podlijte trochou vody, pokud by se směs příliš vysušila.

4 Vmíchejte garam masalu a nasekaný koriandr. Podávejte s plackami čapátí nebo s rýží.

NĚCO NAVÍC
Na česnekovou či zázvorovou pastu nahrubo nasekejte oloupaný česnek, respektive zázvor, a pak je v malém mixéru či sekáčku na potraviny rozmixujte s trochou vody na pastu.

Foto: Kris Kirkham
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/1

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit