Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Krémové kuřecí kari

Díky jogurtu je tohle skvělé východoindické kari lahodně krémové, aniž by vás zahltilo tukem.

Vydání: 2020/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do hodiny
+ marinování
PT30M
Dušení 0:30
Kuře Indická

Ingredience

    • 4 kuřecí prsní řízky nebo 4 kuřecí prsa s kostí bez kůže, rozpůlená
    • 3 lžíce rostlinného oleje
    • 5 tobolek kardamomu, podrcených
    • 1 svitek skořice
    • 1 střední cibule, nakrájená nadrobno
    • 1 lžička česnekové pasty (viz Něco navíc)
    • 1 lžička zázvorové pasty (viz Něco navíc)
    • 1 lžíce mletého koriandru
    • 1 lžička mletého římského kmínu
    • 100 g řeckého jogurtu
    • 4 zelené chilli papričky, podélně rozříznuté
    • 1/2 lžičky kořenicí směsi garam masala
    • hrst lístků koriandru, nasekaných
    • placky čapátí nebo vařená rýže k podávání

    NA MARINÁDU

    • 1/2 lžičky česnekové pasty (viz Něco navíc)
    • 1/2 lžičky zázvorové pasty (viz Něco navíc)
    • 1 lžíce řeckého jogurtu
    • 1/2 lžičky mleté kurkumy

Příprava jídla

V míse důkladně promíchejte kuře s přísadami na marinádu. Nechte stát nejméně hodinu, ale ještě lépe nechte rozležet přes noc v chladničce.

2 Ve velké nepřilnavé pánvi na středním ohni rozehřejte olej. Přidejte kardamom a skořici a pár sekund opékejte. Pak přidejte cibuli a 15 minut ji opékejte, občas ji důkladně promíchejte, aby rovnoměrně zlátla.

3 Přidejte česnekovou i zázvorovou pastu a minutu důkladně míchejte. Pak zmírněte oheň a vmíchejte koriandr, římský kmín a jogurt. Minutu prohřívejte, pak zesilte oheň zpátky na střední a přidejte kuřecí prsa v jedné vrstvě. Opékejte je asi 8 minut a přitom je obracejte. Přidejte chilli papričky, přiklopte a zvolna duste na mírném ohni 25–30 minut, tu a tam promíchejte. Podle potřeby podlijte trochou vody, pokud by se směs příliš vysušila.

4 Vmíchejte garam masalu a nasekaný koriandr. Podávejte s plackami čapátí nebo s rýží.

NĚCO NAVÍC
Na česnekovou či zázvorovou pastu nahrubo nasekejte oloupaný česnek, respektive zázvor, a pak je v malém mixéru či sekáčku na potraviny rozmixujte s trochou vody na pastu.

Foto: Kris Kirkham
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rybí tikka s česnekem

Kořeněné batátové placičky

REKLAMA

Přidat komentář