Krémové kuřecí kari

Krémové kuřecí kari

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1475 kcal
Bílkoviny 116 g
Sacharidy 75 g
Tuky 72 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Díky jogurtu je tohle skvělé východoindické kari lahodně krémové, aniž by vás zahltilo tukem.

Suroviny

kuřecí prsa 4 ks
s kostí, bez kůže, rozpůlená
rostlinný olej 3 PL
kardamom 5 tobolek
podrcených
skořice 1 svitek
cibule 1 ks
střední, nadrobno
česneková pasta 1 ČL
viz Něco navíc
zázvor (čerstvý) 1 ČL
zázvorová pasta – viz Něco navíc
koriandr mletý 1 PL
římský kmín 1 ČL
mletý
jogurt řeckého typu 100 g
chilli paprička 4 ks
zelené, podélně rozříznuté
garam masala 0.5 ČL
koriandr 1 hrst
čerstvý, nasekané
rýže vařená
nebo placky čapátí, k podávání
Na marinádu
česneková pasta 0.5 ČL
viz Něco navíc
zázvor (čerstvý) 0.5 ČL
zázvorová pasta – viz Něco navíc
jogurt řeckého typu 1 PL
kurkuma (mletá) 0.5 ČL

V míse důkladně promíchejte kuře s přísadami na marinádu. Nechte stát nejméně hodinu, ale ještě lépe nechte rozležet přes noc v chladničce.

2 Ve velké nepřilnavé pánvi na středním ohni rozehřejte olej. Přidejte kardamom a skořici a pár sekund opékejte. Pak přidejte cibuli a 15 minut ji opékejte, občas ji důkladně promíchejte, aby rovnoměrně zlátla.

3 Přidejte česnekovou i zázvorovou pastu a minutu důkladně míchejte. Pak zmírněte oheň a vmíchejte koriandr, římský kmín a jogurt. Minutu prohřívejte, pak zesilte oheň zpátky na střední a přidejte kuřecí prsa v jedné vrstvě. Opékejte je asi 8 minut a přitom je obracejte. Přidejte chilli papričky, přiklopte a zvolna duste na mírném ohni 25–30 minut, tu a tam promíchejte. Podle potřeby podlijte trochou vody, pokud by se směs příliš vysušila.

4 Vmíchejte garam masalu a nasekaný koriandr. Podávejte s plackami čapátí nebo s rýží.

NĚCO NAVÍC
Na česnekovou či zázvorovou pastu nahrubo nasekejte oloupaný česnek, respektive zázvor, a pak je v malém mixéru či sekáčku na potraviny rozmixujte s trochou vody na pastu.

Foto: Kris Kirkham
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/1

Apetit magazín

4 základní rady, jak vařit dietně
  • Tipy a triky

4 základní rady, jak vařit dietně

Svou váhu začínají řešit lidé nejen se začátkem nového roku. Slovo dieta je vyhledávaným slovem po celý rok. Lidé ale stále nevěří tomu, že lze vařit lehká, zdravá jídla, která jsou přitom chutná. Přitom i při vaření odlehčených jídel lze...
Komerční sdělení
Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!
  • Soutěže

Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!

Blíží se Valentýn, což je báječná příležitost hřešit v podobě mlsání. Ať už plánujete obdarovat jedlým vyznáním lásky sebe, nebo svoji drahou polovičku, my pro vás máme lákavé řešení. ...
Barvy na talíři: Co jíst pro vyšší sebevědomí a imunitu
  • Zdraví a výživa

Barvy na talíři: Co jíst pro vyšší sebevědomí a imunitu

Proč by pokrmy měly zářit barvami co nejvíce ? Mluvíme o přírodních barvách a barvivech, které se přirozeně vyskytují v ovoci, zelenině, luštěninách, semenech, bylinách. Pojďme se podívat, jak barevné spektrum ovlivňuje nejen náš...
Co mají společného Pražský koláč a Tarte Tropézienne
  • Koktejl

Co mají společného Pražský koláč a Tarte Tropézienne

Francouzské město Saint-Tropez je u nás proslulé především díky partě pomatených četníků a jako součást proslulého Azurového pobřeží. Jenže ještě dřív než filmová komedie a jachty milionářů proslavil přímořské městečko dezert Tarte...

Obchod Apetit