0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuře pěti vůní

Kuře pěti vůní

3.7 / 5. Počet hodnocení: 23
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3887 kcal
Bílkoviny 102 g
Sacharidy 533 g
Tuky 130 g
Vláknina 74 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pikantní kuře s asijským kořením chutná báječně. A ještě o úroveň výš ho vyzdvihne kaše ze sladkých brambor a křupavé lusky cukrového hrášku.

Suroviny

kuře 1 ks
asi 1,5 kg
sůl
pepř
čerstvě mletý
med 2 PL
koření pěti vůní 1 ČL
slunečnicový olej 2 PL
česnek 4 stroužky
nasekané
zázvor (čerstvý) 4 cm
nadrobno
vývar kuřecí 250 ml
víno červené 125 ml
sójová omáčka 100 ml
jarní cibulka 4 ks
nasekané
chilli paprička 2 ks
nadrobno
Na kaši
batáty 1,5 kg
máslo 50 g
zázvor (čerstvý) 5 cm
nastrouhaný najemno
olivový olej 2 PL
koriandr čerstvý 1 hrst
nasekaný
Na cukrový hrášek
slunečnicový olej 1 PL
chilli paprička 1 ks
pokrájená
hrášek cukrový 300 g

Postup

1

Troubu předehřejte na 170 °C. Kuře osolte a opepřete, posypte kořením pěti vůní a potřete medem.

2

V kastrůlku na dvou lžících slunečnicového oleje opékejte minutu česnek a zázvor zvolna dožluta a pak zalijte vývarem, vínem a sójovou omáčkou.

3

Nechte bublat 10 minut a pak nalijte na kuře. Pekáček přikryjte alobalem a utěsněte.

4

Pečte hodinu a pak sejměte alobal. Zvyšte teplotu na 220 °C a pečte dalších 20 minut doměkka a dozlatova.

5

Na kaši uvařte pokrájené sladké brambory doměkka. V kastrůlku rozpusťte máslo se zázvorem a minutu ho zahřívejte. Slijte sladké brambory, osolte, opepřete a prošlehejte se zázvorovým máslem i olivovým olejem. Nakonec vmíchejte koriandr.

6

Na cukrový hrášek v pánvi na rozehřátém slunečnicovém oleji minutu opékejte chilli papričku, pak přidejte křehké hráškové lusky či podélně překrojené fazolky, osolte a míchejte asi dvě minuty, až jsou lesklé.

7

Upečené kuře obložte hráškem nebo fazolkami, posypte jarní cibulkou a chilli a podávejte s kaší ze sladkých brambor.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/4

Apetit magazín

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti
  • Zajímavosti

Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti

Pozitivní účinky kombuchy na lidský organismus jsou známy již tisíce let. Jedná se o fermentovaný nápoj, který je díky živým kulturám bohatý na probiotika, antioxidanty a mnoho dalších prospěšných látek. Jak si kombuchu připravit doma? ...
AD
Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!
  • Nakupujeme

Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!

Věděli jste, že domácnosti jsou odpovědné až za 53 % potravinového odpadu? Tento alarmující údaj, zveřejněný organizací Zachraň jídlo, nám může posloužit jako odrazový můstek ke změně. Naučíme-li se lépe hospodařit, bude to mít pozitivní...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč