Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.6/5 Počet hodnocení: 30
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3887 kcal
Bílkoviny 102 g
Sacharidy 533 g
Tuky 130 g
Vláknina 74 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pikantní kuře s asijským kořením chutná báječně. A ještě o úroveň výš ho vyzdvihne kaše ze sladkých brambor a křupavé lusky cukrového hrášku.

Suroviny

kuře 1 ks
asi 1,5 kg
sůl
pepř
čerstvě mletý
med 2 PL
koření pěti vůní 1 ČL
slunečnicový olej 2 PL
česnek 4 stroužky
nasekané
zázvor (čerstvý) 4 cm
nadrobno
vývar kuřecí 250 ml
sójová omáčka 100 ml
jarní cibulka 4 ks
nasekané
nadrobno
Na kaši
batáty 1,5 kg
zázvor (čerstvý) 5 cm
nastrouhaný najemno
olivový olej 2 PL
koriandr čerstvý 1 hrst
nasekaný
Na cukrový hrášek
slunečnicový olej 1 PL
pokrájená
hrášek cukrový 300 g

Postup

1

Troubu předehřejte na 170 °C. Kuře osolte a opepřete, posypte kořením pěti vůní a potřete medem.

2

V kastrůlku na dvou lžících slunečnicového oleje opékejte minutu česnek a zázvor zvolna dožluta a pak zalijte vývarem, vínem a sójovou omáčkou.

3

Nechte bublat 10 minut a pak nalijte na kuře. Pekáček přikryjte alobalem a utěsněte.

4

Pečte hodinu a pak sejměte alobal. Zvyšte teplotu na 220 °C a pečte dalších 20 minut doměkka a dozlatova.

5

Na kaši uvařte pokrájené sladké brambory doměkka. V kastrůlku rozpusťte máslo se zázvorem a minutu ho zahřívejte. Slijte sladké brambory, osolte, opepřete a prošlehejte se zázvorovým máslem i olivovým olejem. Nakonec vmíchejte koriandr.

6

Na cukrový hrášek v pánvi na rozehřátém slunečnicovém oleji minutu opékejte chilli papričku, pak přidejte křehké hráškové lusky či podélně překrojené fazolky, osolte a míchejte asi dvě minuty, až jsou lesklé.

7

Upečené kuře obložte hráškem nebo fazolkami, posypte jarní cibulkou a chilli a podávejte s kaší ze sladkých brambor.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/4

Apetit magazín

TOP potraviny pro zlepšení stavu pokožky obličeje a těla

TOP potraviny pro zlepšení stavu pokožky obličeje a těla

Atraktivní a upravený vzhled je cílem každé dívky. K tomu se doporučuje nejen používat různé kosmetické přípravky, ale také zvýšit konzumaci potravin, které obsahují nejvíce zdraví prospěšných látek. Ve skutečnosti existuje poměrně velký...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč