Pikantní kuře s asijským kořením chutná báječně. A ještě o úroveň výš ho vyzdvihne kaše ze sladkých brambor a křupavé lusky cukrového hrášku.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 170 °C. Kuře osolte a opepřete, posypte kořením pěti vůní a potřete medem.
V kastrůlku na dvou lžících slunečnicového oleje opékejte minutu česnek a zázvor zvolna dožluta a pak zalijte vývarem, vínem a sójovou omáčkou.
Nechte bublat 10 minut a pak nalijte na kuře. Pekáček přikryjte alobalem a utěsněte.
Pečte hodinu a pak sejměte alobal. Zvyšte teplotu na 220 °C a pečte dalších 20 minut doměkka a dozlatova.
Na kaši uvařte pokrájené sladké brambory doměkka. V kastrůlku rozpusťte máslo se zázvorem a minutu ho zahřívejte. Slijte sladké brambory, osolte, opepřete a prošlehejte se zázvorovým máslem i olivovým olejem. Nakonec vmíchejte koriandr.
Na cukrový hrášek v pánvi na rozehřátém slunečnicovém oleji minutu opékejte chilli papričku, pak přidejte křehké hráškové lusky či podélně překrojené fazolky, osolte a míchejte asi dvě minuty, až jsou lesklé.
Upečené kuře obložte hráškem nebo fazolkami, posypte jarní cibulkou a chilli a podávejte s kaší ze sladkých brambor.