Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.6/5 Počet hodnocení: 30
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3887 kcal
Bílkoviny 102 g
Sacharidy 533 g
Tuky 130 g
Vláknina 74 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pikantní kuře s asijským kořením chutná báječně. A ještě o úroveň výš ho vyzdvihne kaše ze sladkých brambor a křupavé lusky cukrového hrášku.

Suroviny

kuře 1 ks
asi 1,5 kg
sůl
pepř
čerstvě mletý
med 2 PL
koření pěti vůní 1 ČL
slunečnicový olej 2 PL
česnek 4 stroužky
nasekané
zázvor (čerstvý) 4 cm
nadrobno
vývar kuřecí 250 ml
sójová omáčka 100 ml
jarní cibulka 4 ks
nasekané
nadrobno
Na kaši
batáty 1,5 kg
zázvor (čerstvý) 5 cm
nastrouhaný najemno
olivový olej 2 PL
koriandr čerstvý 1 hrst
nasekaný
Na cukrový hrášek
slunečnicový olej 1 PL
pokrájená
hrášek cukrový 300 g

Postup

1

Troubu předehřejte na 170 °C. Kuře osolte a opepřete, posypte kořením pěti vůní a potřete medem.

2

V kastrůlku na dvou lžících slunečnicového oleje opékejte minutu česnek a zázvor zvolna dožluta a pak zalijte vývarem, vínem a sójovou omáčkou.

3

Nechte bublat 10 minut a pak nalijte na kuře. Pekáček přikryjte alobalem a utěsněte.

4

Pečte hodinu a pak sejměte alobal. Zvyšte teplotu na 220 °C a pečte dalších 20 minut doměkka a dozlatova.

5

Na kaši uvařte pokrájené sladké brambory doměkka. V kastrůlku rozpusťte máslo se zázvorem a minutu ho zahřívejte. Slijte sladké brambory, osolte, opepřete a prošlehejte se zázvorovým máslem i olivovým olejem. Nakonec vmíchejte koriandr.

6

Na cukrový hrášek v pánvi na rozehřátém slunečnicovém oleji minutu opékejte chilli papričku, pak přidejte křehké hráškové lusky či podélně překrojené fazolky, osolte a míchejte asi dvě minuty, až jsou lesklé.

7

Upečené kuře obložte hráškem nebo fazolkami, posypte jarní cibulkou a chilli a podávejte s kaší ze sladkých brambor.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/4

Apetit magazín