Kapří tomatová polévka s bazalkovým pestem

Kapří tomatová polévka s bazalkovým pestem

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (4)
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1224 kcal
Bílkoviny 23 g
Sacharidy 91 g
Tuky 113 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Polévku inspirovanou Středomořím lze připravit i s vývarem z mořských ryb. 

Související recepty

Suroviny

olivový olej 2 PL
kořenová zelenina 200 g
(mrkev, řapíkatý celer), oloupaná, na kostičky
cibule 1 ks
nadrobno
oregano 1 snítka
rajčatový protlak 2 PL
konzervovaná rajčata loupaná 400 g
krupicový cukr 1 ČL
vývar 600 ml
kapří vývar
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
maso z vařené ryby obrané
smetana ke šlehání 4 PL
bazalkové pesto 4 PL

1 Na oleji opékejte kořenovou zeleninu a cibuli asi 8 minut, až změkne. Přidejte lístky oregana a protlak, zvyšte plamen a minutu míchejte. Přidejte rajčata a cukr a zalijte vývarem. Vše důkladně provařte; trvá to cca 20 minut. Následně rozmixujte (polévku můžete i přecedit).

2 Hotovou polévku dochuťte solí a pepřem a doplňte obraným rybím masem. Dozdobte smetanou a pestem. 

NĚCO NAVÍC

Chcete-li polévku posunout ještě o stupeň výš, přidejte do ní ještě zlehka opečené filety z ryb. Polévku lze také doplnit vařenými bramborami, nakrájenými na kostky a orestovanými na olivovém oleji či na másle.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/12

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit