Připravte si dokonalou polévku inspirovanou Středomořím! Lahodné spojení rajčat, bylin a ryb jistě oceníte,.
Suroviny
olivový olej
2
PL
kořenová zelenina
200
g
(mrkev, řapíkatý celer), oloupaná, na kostičky
cibule
1
ks
nadrobno
oregano
1
snítka
rajčatový protlak
2
PL
krupicový cukr
1
ČL
vývar
600
ml
kapří nebo jiný rybí
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
obrané maso z vařené ryby
smetana ke šlehání
4
PL
bazalkové pesto
4
PL
Postup
1
Na oleji opékejte kořenovou zeleninu a cibuli asi 8 minut, až změkne. Přidejte lístky oregana a protlak, zvyšte plamen a minutu míchejte. Přidejte rajčata a cukr a zalijte vývarem. Vše důkladně provařte; trvá to cca 20 minut. Následně rozmixujte (polévku můžete i přecedit).
2
Hotovou polévku dochuťte solí a pepřem a doplňte obraným rybím masem. Dozdobte smetanou a pestem.
NĚCO NAVÍC
Chcete-li polévku posunout ještě o stupeň výš, přidejte do ní ještě zlehka opečené filety z ryb. Polévku lze také doplnit vařenými bramborami, nakrájenými na kostky a orestovanými na olivovém oleji či na másle.