Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kapří tomatová polévka s bazalkovým pestem

Polévku inspirovanou Středomořím lze připravit i s vývarem z mořských ryb. 

Vydání: 2015/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT25M
Vaření 0:25
Polévka

Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 200g kořenové zeleniny (mrkev, řapíkatý celer), oloupané a nakrájené na kostičky
    • 1 cibule, nakrájené nadrobno
    • 1 snítka oregana
    • 2 lžíce rajského protlaku
    • 400g konzerva loupaných rajčat
    • 1 lžička krupicového cukru
    • 600ml kapřího vývaru
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř 
    • maso obrané z vařené ryby
    • 4 lžíce smetany ke šlehání
    • 4 lžíce bazalkového pesta

Příprava jídla

1 Na oleji opékejte kořenovou zeleninu a cibuli asi 8 minut, až změkne. Přidejte lístky oregana a protlak, zvyšte plamen a minutu míchejte. Přidejte rajčata a cukr a zalijte vývarem. Vše důkladně provařte; trvá to cca 20 minut. Následně rozmixujte (polévku můžete i přecedit).

2 Hotovou polévku dochuťte solí a pepřem a doplňte obraným rybím masem. Dozdobte smetanou a pestem. 

NĚCO NAVÍC

Chcete-li polévku posunout ještě o stupeň výš, přidejte do ní ještě zlehka opečené filety z ryb. Polévku lze také doplnit vařenými bramborami, nakrájenými na kostky a orestovanými na olivovém oleji či na másle.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Základní kapří vývar

Rybí krémová polévka se zastřeným vejcem a kaviárem

Kapří vývar se šafránem a zeleninou

Kapří polévka s kari, ovocem & krevetami

Rybí polévka pokaždé jinak

Přidat komentář