0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kapří tomatová polévka s bazalkovým pestem

Kapří tomatová polévka s bazalkovým pestem

5/5 Počet hodnocení: 6
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1224 kcal
Bílkoviny 23 g
Sacharidy 91 g
Tuky 113 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Připravte si dokonalou polévku inspirovanou Středomořím! Lahodné spojení rajčat, bylin a ryb jistě oceníte,.

Suroviny

olivový olej 2 PL
kořenová zelenina 200 g
(mrkev, řapíkatý celer), oloupaná, na kostičky
cibule 1 ks
nadrobno
oregano 1 snítka
rajčatový protlak 2 PL
konzervovaná rajčata loupaná 400 g
krupicový cukr 1 ČL
vývar 600 ml
kapří nebo jiný rybí
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
obrané maso z vařené ryby
bazalkové pesto 4 PL

1 Na oleji opékejte kořenovou zeleninu a cibuli asi 8 minut, až změkne. Přidejte lístky oregana a protlak, zvyšte plamen a minutu míchejte. Přidejte rajčata a cukr a zalijte vývarem. Vše důkladně provařte; trvá to cca 20 minut. Následně rozmixujte (polévku můžete i přecedit).

2 Hotovou polévku dochuťte solí a pepřem a doplňte obraným rybím masem. Dozdobte smetanou a pestem. 

NĚCO NAVÍC

Chcete-li polévku posunout ještě o stupeň výš, přidejte do ní ještě zlehka opečené filety z ryb. Polévku lze také doplnit vařenými bramborami, nakrájenými na kostky a orestovanými na olivovém oleji či na másle.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/12

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč