Rybí krémová polévka se zastřeným vejcem a kaviárem

Rybí krémová polévka se zastřeným vejcem a kaviárem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3449 kcal
Bílkoviny 92 g
Sacharidy 405 g
Tuky 141 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Takhle polévka je nefalšovaným vánočním luxusem. Ovšem připravovat ji jenom o Vánocích by byla věčná škoda...

Související recepty

Suroviny

máslo 2 PL
cibule 1 ks
nadrobno
tymián 1 snítka
víno bílé 200 ml
mouka pšeničná hladká 3 PL
vývar 1 l
např. základního kapřího vývaru
smetana ke šlehání 200 ml
Na vložku do polévky
máslo 2 PL
+ na krutony
zelenina 200 g
(mrkev, celer, řapíkatý celer), na kostičky
tymián 0.5 ČL
čerstvé
4 ks
ztracená vejce viz Něco navíc
kaviár 4 ČL
toustový chléb 4 plátek
pažitka
k podávání
olivový olej
panenský, k podávání

1 Na másle opékejte cibuli 5 minut dosklovita. Přidejte tymián a zalijte vínem. Když se víno vyvaří, zaprašte moukou a krátce orestujte. Zalijte vývarem, rozmíchejte a vařte 20 minut. Přilijte smetanu, řádně rozmixujte, přeceďte a dochuťte solí.

2 Na másle opékejte nakrájenou zeleninu spolu s lístky tymiánu, až změkne, a pak ji vmíchejte do rozmixované polévky. Toustový chleba zbavte kůrky, nakrájejte na kostky a opečte na másle. Polévku rozlijte do talířů, doprostřed položte zastřené vejce, ozdobte kaviárem, pažitkou a pokapejte olejem. Krutony podávejte zvlášť.

NĚCO NAVÍC

Do širšího rendlíku nalijte vodu do výšky cca 5 cm a přiveďte ji těsně pod bod varu. Přidejte ocet, vařečkou utvořte vír a do něj vložte 1 rozklepnuté vejce. Vařte 3–4 minuty. Vejce vyjměte děrovanou naběračkou a odložte do teplé osolené vody. Zopakujte s ostatními vejci. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/12

Apetit magazín

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?
  • Suroviny

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?

Všichni víme, že nejsou úplně nejzdravější, ale stejně je milujeme. Ano, řeč je o bramborových chipsech. Odkud pocházejí, jak se vyrábějí a na které látky v jejich složení byste si měli dávat největší pozor? ...
Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?
  • Jak na to

Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?

Halušky mají svůj domov na Slovensku, kde jsou považovány za tradiční jídlo. Známé jsou ale také jako typický valašský pokrm. Jsou rychlým a chutným řešením obědu či večeře. Vyzkoušet je můžete naslano se slaninou, kysaným zelím, brynzou i...
Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory
  • Suroviny

Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory

Ačkoliv má ječmen v české kuchyni dlouholetou historii, dnes si kroupy dopřáváme maximálně na Štědrý den nebo v zabijačkové polévce. Pojďme společně oprášit tuto „znovu objevenou“ plodinu a dodat našim jídelníčkům potřebnou...

Obchod Apetit