Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rybí krémová polévka se zastřeným vejcem a kaviárem

Rybí krémová polévka se zastřeným vejcem a kaviárem

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3449 kcal
Bílkoviny 92 g
Sacharidy 405 g
Tuky 141 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Takhle polévka je nefalšovaným vánočním luxusem. Ovšem připravovat ji jenom o Vánocích by byla věčná škoda...

Suroviny

nadrobno
tymián 1 snítka
vývar 1 l
např. základního kapřího vývaru
Na vložku do polévky
+ na krutony
(mrkev, celer, řapíkatý celer), na kostičky
tymián ½ ČL
čerstvé
4 ks
ztracená vejce viz Něco navíc
kaviár 4 ČL
pažitka
k podávání
olivový olej
panenský, k podávání

Postup

1

Na másle opékejte cibuli 5 minut dosklovita. Přidejte tymián a zalijte vínem. Když se víno vyvaří, zaprašte moukou a krátce orestujte. Zalijte vývarem, rozmíchejte a vařte 20 minut. Přilijte smetanu, řádně rozmixujte, přeceďte a dochuťte solí.

2

Na másle opékejte nakrájenou zeleninu spolu s lístky tymiánu, až změkne, a pak ji vmíchejte do rozmixované polévky. Toustový chleba zbavte kůrky, nakrájejte na kostky a opečte na másle. Polévku rozlijte do talířů, doprostřed položte zastřené vejce, ozdobte kaviárem, pažitkou a pokapejte olejem. Krutony podávejte zvlášť.

NĚCO NAVÍC

Do širšího rendlíku nalijte vodu do výšky cca 5 cm a přiveďte ji těsně pod bod varu. Přidejte ocet, vařečkou utvořte vír a do něj vložte 1 rozklepnuté vejce. Vařte 3–4 minuty. Vejce vyjměte děrovanou naběračkou a odložte do teplé osolené vody. Zopakujte s ostatními vejci.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/12

Apetit magazín