Kapří vývar se šafránem a zeleninou

Kapří vývar se šafránem a zeleninou

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 422 kcal
Bílkoviny 0 g
Cukr 33 g
Tuky 76 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Nádherně voní, má výraznou chuť a přitom je lehká a delikátní. Podávat ji můžete na Štědrý den i ráno po flámu - její posilňující účinky jsou prokázány. 

Suroviny

máslo 2 PL
kořenová zelenina 300 g
(mrkev, petržel, rapíkatý celer), oloupané, na nudličky (julienne)
5
pravý šafrán
víno bílé 100 ml
suché
1 l
kapří vývar
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
100 g
lusky cukrového hrášku úhledně pokrájené

1 Na másle opékejte kořenovou zeleninu asi 8 minut, až změkne a rozvoní se. Přidejte šafrán a zalijte vínem. Víno nechte vyvařit a zalijte rybím vývarem. Zprudka přiveďte k varu, ztlumte a vařte 5 minut. Pak dochuťte solí a pepřem. Ve finále přidejte cukrové lusky a nechte je jen chvilku přejít varem. 

NĚCO NAVÍC

Polévka je vhodná pro bezlepkovou dietu a při nahrazení másla olivovým olejem také pro dietu bezlaktózovou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Koktejl

K létu patří piknik a bublinky!

I ty, Brute? Pod označením Brut Nature se skrývají sekty, které mají 0-3 gramů cukru na litr. Zpravidla to znamená, že do vína nebyl přidán žádný cukr. Extra Brut jsou zase sekty s obsahem zbytkového cukru 0-6 g na litr. A vína označen...

Obchod Apetit