0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kapsy se špenátem a fetou

Kapsy se špenátem a fetou

4 / 5. Počet hodnocení: 11
Do hodiny Snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2665 kcal
Bílkoviny 91 g
Sacharidy 275 g
Tuky 124 g
Vláknina 52 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tyhle kapsy jsou perfektní k večeři i s sebou na výlet do jarní přírody! 

Suroviny

droždí sušené 8 g
krupicový cukr 1 ČL
mouka pšeničná hladká 400 g
sůl
olivový olej extra panenský 80 ml
plus na vytření plechu
baby špenát 100 g
plus k podávání
sýr feta 200 g
rozdrobený
sůl a pepř
citron
k podávání

1 Ve džbánku či velkém hrnku promíchejte vidličkou 200ml vlažné vody, droždí a cukr. Nechte stát na teplém místě 5 minut nebo tak dlouho, až se na hladině objeví bubliny.

2 Do velké mísy prosejte mouku se solí, přidejte vodu s droždím a 2 lžíce oleje. Promíchejte na měkké těsto. Vyklopte ho na mírně pomoučněnou pracovní plochu. Hněťte 5 minut, aby bylo těsto pružné. Rozkrojte ho na 4 díly. Položte na plech, zakryjte čistou utěrkou. Nechte stát na teplém místě 20 minut, až těsto zdvojnásobí objem.

3 Každý kus rozválejte na obdélník 35 x 45 cm. Na půlku každého z nich nasypte po 25g špenátu, posypte ho čtvrtinou fety, lehce osolte a pořádně opepřete. Těsto přehněte a okraje k sobě přitiskněte, aby byla náplň uzavřená.

4 Předehřejte grilovací ploténku nebo pánev na střední až vysokou teplotu. Kapsy po jedné straně potřete vždy 2 lžičkami oleje. Opékejte po jedné straně nejprve 2–3 minuty. Neopečenou stranu pak potřete čtvrtinou zbývajícího oleje. Překlopte a opékejte další 2–3 minuty, dozlatova a dokřupava. Přeneste na talíř. Zopakujte se zbylými kapsami. Podávejte nakrájené na čtvrtiny, s citronem a s čerstvými špenátovými lístky. 

NĚCO NAVÍC
Mladý špenát do plněných kapes můžete nahradit mangoldem (řapíky použijte jinak nebo nakrájejte nadrobno). Lze použít také odrostlejší špenát nebo mangold, ale raději je napřed nechte zavadnout v horké vodě nebo v páře, pak zchlaďte studenou vodou, nechte okapat a osušte utěrkou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/4

Apetit magazín

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort
  • Tipy a triky

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort

V mnoha kavárnách má mrkvový dort své čestné místo ve vitríně a patří k nejčastěji objednávaným zákuskům. Nedivíme se. Je krásně vláčný, se svěží polevou ze smetanového sýra, přitom relativně jednoduchý na přípravu. Napadlo by vás, že ve...
Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit