Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2015/4

Na Velikonoce pro vás máme ty nejlepší recepty, abyste si svátky jara opravdu vychutnali. Prozradíme vám, co vařit na Zelený čtvrtek, Velikonoční neděli i čím pohostit mlsné koledníky.

Konečně je tu jaro a s ním i zelené lupení vhodné k jídlu. Vychutnejte si špenát i saláty v trochu jiné formě, než jste zvyklí. Nebo se s námi pusťte do štiplavých ředkviček.

K prvním jarním dnům patří neodmyslitelně také vejce. Naučte se je připravovat na všechny způsoby. S našimi recepty zvládnete jednoduché snídaňové úpravy, nadýchanou omeletu i obávané suflé.

Oslaďte si život! Nejlepší větrníky, kremrole, koňakové špičky i punčové řezy si nyní můžete upéct i doma. Dezerty z českých cukráren si zamiluje každý. 

 

 

Upoutávky z Apetitu

Velké velikonoční menu

Užijte si jarní svátky, jak se podle tradice sluší a patří – ve společnosti rodiny a přátel a dobrého jídla.

Zelené lupení

Konečně je tu jaro! A s ním i zelené lupení vhodné k jídlu. Vychutnejte si s námi hlávkový salát i špenát v trochu jiné podobě.

Jako z cukrárny

Oblíbené dezerty z českých cukráren si konečně můžete upéct i doma. Poctivě a podle ověřených receptů od těch, kteří pečou nejlepší zákusky na světě.

Domácí paštiky

Katarína a Jiří Jelínkovi, jejichž skvělé produkty zná celé Brno, vám ukážou, jak snadno udělat játrovou paštiku v domácích podmínkách.

Recepty z vydání

Čajová vejce

Čajová vejce čcha-jie-tan jsou vyhlášenou čínskou pouliční pochoutkou. „Je to má oblíbená pochoutka z dob, kdy...

Králík cibulář

Králíka cibuláře snadno proměníte v králíka na smetaně. Opečete jej v troubě na zeleninovém základu stejně jako...

Králík v hrníčku

Když dáte králičí porce místo do hrnečků do malých uzavíratelných skleniček (nebo do jedné velké), doplníte je...

Vejce Benedikt

Není dekadentnější snídaně než vejce Benedikt. Křupavý toust, vypečená slanina a spousta másla a vajec.....

Vaječná omeleta se salátkem

Nadýchaná omeleta je skvělá k snídani i jako lehký oběd – to když si ji dáte s náplní, se salátkem,...

Suflé

Je lehké jako obláček, noblesní a epické jako Řím – má svůj vzestup i pád. Lehký dezert plný chuti a...

Opékaný salát s tofu a chilli papričkou

Konečně je tu jaro a s ním i nepřeberné množství zeleného lupení, které se dá upravit na 1000 a 1 způsob! Co třeba...

Polévka s knedlíčky v salátových listech

Za trochu hraní balené knedlíčky rozhodně stojí!

Kapsy se špenátem a fetou

Tyhle kapsy jsou perfektní k večeři i s sebou na výlet do jarní přírody!

Špenátové nudle

Přípravu zelených nudlí můžete vnímat jako oddechové meditační cvičení... Navíc jsou tak dobré samy o...

Pražená cizrna z trouby

Chcete si pochutnat na něčem novém? Zkuste praženou cizrnu z trouby! Je nenápadná, ale návyková a prudce jedlá.

Zelená polévka

Zelenou polévku nemusíte jíst jenom na Zelený čtvrtek! Udělejte něco pro své zdraví, dejte si co nejčastěji k...

Škvarkové bochánky

Tyhle bochánky pekly naše babičky. Mňam. Přikusujte je k polévce a hned jí povýšíte na hlavní chod!

Kapr na kmíně

Podle tradic se na Velký pátek drží půst a chodí se k vodě, která zkrášluje a omlazuje. A když už jsme u té...

Babiččin mazanec

Recept na klasický máslový mazanec babičky Lenky Čápové, kamarádky naší redaktorky Katky, jsme vylepšili přidáním...

Salát s vejcem

Tenhle svěží lehký salát si zamilujete! A zálivku s dijonskou horčicí a podmáslím budete dělat zas a znovu...

Pomalu pečená jehněčí kýta & brambory boulangère

Francouzský recept na pečené brambory s cibulí a šťávou z masa si zamilujete...

Velikonoční nádivkové muffiny

Originální pojetí nádivky? Ano! Upečte tyhle "jednoporcovky", které padnou akorát do ruky!...

Mrkvový dort

Veselý, šťavnatý, plný čerstvé mrkve...

Čokoládové sušenky

Odolejte pokušení a nenahrazujte v náplni mléčnou čokoládu za hořkou. Samotné sušenky jsou spíše hořké, a...

Vrstvené vaječné skleničky

Tyhle skleničky jsme pomalu nestačili ani vyfotit! Tak rychle totiž jejich obsah zmizel...

Citronovo-makové bábovičky

Citronové bábovičky vás dostanou svojí svěží chutí. Pokud je ochutnáte ještě horké, možná se vám budou...

Dort míša

Míša řezy jsou evegreenem mnoha domácností, dají se ale připravit i jako elegantní dort. Recept jsme získali...

Kremrole

Ty nejlepší kremrole v Praze jsme ochutnali v rodinné restauraci Story. Když jsme si řekli o recept, zjistili jsme...

Punčové řezy

Neprůstřelný recept na punčové řezy nám dala naše food stylistka Milka Volfová. Hlavní trik spočívá v tom...

Bezé roláda

Plzeňská cukrárna Crystal, ve které jsme si na bezé roládě ujeli, vám připomene staré mléčné bary. Retro...

Koňakové špičky

Když koňakové špičky, tak ty z pražské kavárny Cafe-Cafe! Jejich cukrář na naši žádost upravil svou verzi...

Větrník

Cukrárnu Moka najdete v nedaleko Českého Krumlova. Na jejich zákusky, a hlavně na dokonalý větrník se vyplatí...

Polévka z podmáslí s křenovými šťouchanými bramborami

Díky podmáslí je polévka jemná, díky křenu pikantní a díky bramborám vydá skoro za hlavní chod... A jako bonus křupavá...

Smažené jižanské kuře se salátem Coleslaw & domácími bulkami

Kompletní klasika amerického Jihu. Podmáslí má nezastupitelnou roli v každé její části – v těstíčku...

Meruňkový koláč z podmáslí

Stačí jen promíchat přísady a šoupnout pekáček do trouby. Výsledkem je luxusně nadýchaný a šťavnatý...

Přidat komentář