Konečně je tu jaro a s ním i nepřeberné množství zeleného lupení, které se dá upravit na 1000 a 1 způsob! Co třeba opékaný salát?
Suroviny
1 V misce smíchejte rýžové víno nebo sherry, vývar nebo vodu a 2 lžičky sójové omáčky. Odložte.
2 Rozehřejte velkou hlubokou pánev nebo wok natolik, aby se z něj kapka vody vypařila během 1–2 sekund. Rozlijte po ní lžíci oleje tak, že ji budete lít na stěny a pak naklánět pánev, aby se olej rozlil i po dně. Tofu opečte do zlatohněda, pak vlijte zbývající sójovou omáčku, promíchejte a přesuňte na talíř.
3 Do pánve vlijte obdobně jako prve zbývající olej, vsypte zázvor, česnek a chilli papričku, opékejte za stálého obracení, než napočítáte do deseti. Pak vsypte nakrájenou papriku a opékejte za stálého obracení 1 minutu, přidejte salát a osolte. Opékejte za stálého obracení 1 minutu, až začne salát zavadat. Vlijte odloženou směs s rýžovým či dezertním vínem, zahřívejte a obracejte 15–30 sekund, salát by měl mít jasnější zelenou barvu a být křupavý a přitom měkký. Vmíchejte koriandr a odstavte. Opékaný salát posypte arašídy nebo oříšky a doplňte na talíři odloženým tofu.
NĚCO NAVÍC
Podávejte s rýžovými nebo jinými asijskými nudlemi, popřípadě s dušenou rýží.