Konečně je tu jaro a s ním i nepřeberné množství zeleného lupení, které se dá upravit na 1000 a 1 způsob! Co třeba opékaný salát?
Suroviny
Postup
V misce smíchejte rýžové víno nebo sherry, vývar nebo vodu a 2 lžičky sójové omáčky. Odložte.
Rozehřejte velkou hlubokou pánev nebo wok natolik, aby se z něj kapka vody vypařila během 1–2 sekund. Rozlijte po ní lžíci oleje tak, že ji budete lít na stěny a pak naklánět pánev, aby se olej rozlil i po dně. Tofu opečte do zlatohněda, pak vlijte zbývající sójovou omáčku, promíchejte a přesuňte na talíř.
Do pánve vlijte obdobně jako prve zbývající olej, vsypte zázvor, česnek a chilli papričku, opékejte za stálého obracení, než napočítáte do deseti. Pak vsypte nakrájenou papriku a opékejte za stálého obracení 1 minutu, přidejte salát a osolte. Opékejte za stálého obracení 1 minutu, až začne salát zavadat. Vlijte odloženou směs s rýžovým či dezertním vínem, zahřívejte a obracejte 15–30 sekund, salát by měl mít jasnější zelenou barvu a být křupavý a přitom měkký. Vmíchejte koriandr a odstavte. Opékaný salát posypte arašídy nebo oříšky a doplňte na talíři odloženým tofu.
NĚCO NAVÍC
Podávejte s rýžovými nebo jinými asijskými nudlemi, popřípadě s dušenou rýží.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 6x zelené lupení(6 receptů )
- Veganské recepty s chutí umami aneb čím vylepšit veganská jídla, aby si na nich pochutnali i masožrouti(23 receptů )
- 30 výživově hodnotných jídel, která připravíte do 30 minut(30 receptů )
- 30 svěžích a vydatných asijských salátů, které můžete jíst celé léto(30 receptů )
- Nejlepší recepty s tofu, které ocení i nevegetariáni(12 receptů )
- 20 nejlepších jídel z woku(20 receptů )
- 30 vydatných a teplých podzimních salátů, které vás zahřejí(30 receptů )
- Měsíční flexitariánský jídelníček(31 receptů )