Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Opékaný salát s tofu a chilli papričkou

Opékaný salát s tofu a chilli papričkou

4/5 Počet hodnocení: 6
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 708 kcal
Bílkoviny 30 g
Sacharidy 37 g
Tuky 43 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Konečně je tu jaro a s ním i nepřeberné množství zeleného lupení, které se dá upravit na 1000 a 1 způsob! Co třeba opékaný salát? 

Suroviny

vývar zeleninový 1 PL
nebo voda
sójová omáčka 1 PL
tofu 300 g
osušené papírovými utěrkami a nakrájené na ploché hranolky nebo na kostičky
zázvor (čerstvý) 2 ČL
nadrobno nakrájený nebo prolisovaný
česnek 2 stroužky
nakrájený nadrobno
nakrájená
zbavená semen, nakrájená na nudličky
little gem salát 2 ks
omyté a nakrájené příčně
sůl
podle chuti
koriandr čerstvý hrst
čerstvý nakrájený
opražené a nasekané

Postup

1

V misce smíchejte rýžové víno nebo sherry, vývar nebo vodu a 2 lžičky sójové omáčky. Odložte.

2

Rozehřejte velkou hlubokou pánev nebo wok natolik, aby se z něj kapka vody vypařila během 1–2 sekund. Rozlijte po ní lžíci oleje tak, že ji budete lít na stěny a pak naklánět pánev, aby se olej rozlil i po dně. Tofu opečte do zlatohněda, pak vlijte zbývající sójovou omáčku, promíchejte a přesuňte na talíř.

3

Do pánve vlijte obdobně jako prve zbývající olej, vsypte zázvor, česnek a chilli papričku, opékejte za stálého obracení, než napočítáte do deseti. Pak vsypte nakrájenou papriku a opékejte za stálého obracení 1 minutu, přidejte salát a osolte. Opékejte za stálého obracení 1 minutu, až začne salát zavadat. Vlijte odloženou směs s rýžovým či dezertním vínem, zahřívejte a obracejte 15–30 sekund, salát by měl mít jasnější zelenou barvu a být křupavý a přitom měkký. Vmíchejte koriandr a odstavte. Opékaný salát posypte arašídy nebo oříšky a doplňte na talíři odloženým tofu.

NĚCO NAVÍC
Podávejte s rýžovými nebo jinými asijskými nudlemi, popřípadě s dušenou rýží.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/4

Apetit magazín