0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Opékaný salát s tofu a chilli papričkou

Opékaný salát s tofu a chilli papričkou

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 708 kcal
Bílkoviny 30 g
Sacharidy 37 g
Tuky 43 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Konečně je tu jaro a s ním i nepřeberné množství zeleného lupení, které se dá upravit na 1000 a 1 způsob! Co třeba opékaný salát? 

Suroviny

víno rýžové 2 PL
vývar zeleninový 1 PL
nebo voda
sójová omáčka 1 PL
arašídový olej 2 PL
tofu 300 g
osušené papírovými utěrkami a nakrájené na ploché hranolky nebo na kostičky
zázvor (čerstvý) 2 ČL
nadrobno nakrájený nebo prolisovaný
česnek 2 stroužky
nakrájený nadrobno
chilli paprička 1 ks
nakrájená
paprika červená 1 ks
zbavená semen, nakrájená na nudličky
little gem salát 2 ks
omyté a nakrájené příčně
sůl
podle chuti
koriandr hrst
čerstvý nakrájený
arašídy
opražené a nasekané

1 V misce smíchejte rýžové víno nebo sherry, vývar nebo vodu a 2 lžičky sójové omáčky. Odložte.

2 Rozehřejte velkou hlubokou pánev nebo wok natolik, aby se z něj kapka vody vypařila během 1–2 sekund. Rozlijte po ní lžíci oleje tak, že ji budete lít na stěny a pak naklánět pánev, aby se olej rozlil i po dně. Tofu opečte do zlatohněda, pak vlijte zbývající sójovou omáčku, promíchejte a přesuňte na talíř.

3 Do pánve vlijte obdobně jako prve zbývající olej, vsypte zázvor, česnek a chilli papričku, opékejte za stálého obracení, než napočítáte do deseti. Pak vsypte nakrájenou papriku a opékejte za stálého obracení 1 minutu, přidejte salát a osolte. Opékejte za stálého obracení 1 minutu, až začne salát zavadat. Vlijte odloženou směs s rýžovým či dezertním vínem, zahřívejte a obracejte 15–30 sekund, salát by měl mít jasnější zelenou barvu a být křupavý a přitom měkký. Vmíchejte koriandr a odstavte. Opékaný salát posypte arašídy nebo oříšky a doplňte na talíři odloženým tofu.

NĚCO NAVÍC
Podávejte s rýžovými nebo jinými asijskými nudlemi, popřípadě s dušenou rýží. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/4

Apetit magazín

Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?
  • Zajímavosti

Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?

Po bujarých oslavách Vánoc a Silvestra, které provází hojnost jídla a pití, nastává období, kdy se chceme všichni vrátit k normálnímu stravovacímu režimu. Jak přemluvit váhu, aby ukazovala milosrdnější čísla? S tím vám bohužel neporadíme....
K čemu pít růžové víno
  • Tipy a triky

K čemu pít růžové víno

Růžové víno neboli rosé je lehký svěží nápoj, který se dokonale snoubí s lehkými pokrmy jídly. Vyrábí se z odrůd modrých hroznů a zejména v letě je zkrátka neodolatelné. ...

Obchod Apetit