0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tartaletky s čokoládou a slaným karamelem

Tartaletky s čokoládou a slaným karamelem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Tartaletky s čokoládou a slaným karamelem

3.7 / 5. Počet hodnocení: 53
Do hodiny Snadné Na 6-8 koláčků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6032 kcal
Bílkoviny 76 g
Sacharidy 514 g
Tuky 401 g
Vláknina 60 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sladkoslaná náplň tartaletek vás dostane! 

Suroviny

mouka pšeničná hladká 240 g
krupicový cukr 60 g
máslo 180 g
Na karamel
mandle loupané 110 g
krupicový cukr 225 g
citronová štáva
pár kapek (nemusí být)
smetana ke šlehání 125 ml
min. 30%
máslo 30 g
cca 2 lžíce
vanilkový extrakt 1 ČL
sůl ¼ ČL
Na čokoládovou vrstvu
tmavá čokoláda 165 g
smetana ke šlehání 60 ml
min. 30%
máslo 40 g

1 Nejdříve si připravte těsto. Z mouky, cukru, másla a 2 lžic vody vypracujte hladké pevné těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte hodinu odpočinout v lednici. 

2 Troubu předehřejte na 190°C. Těsto vyválejte na sílu 3–5mm, vyložte jím formičky a dejte je na 30–60 minut do lednice. Pak dno každé formičky vyložte pečicím papírem, vsypte fazole nebo hrách a pečte 15 minut, tzv. naslepo, poté papír s luštěninami odstraňte a dopečte dozlatova, zhruba 8 minut. Nechte vychladnout. 

3 Mandle pražte ve vyhřáté troubě asi 2 minuty, nechte zchladnout a nasekejte nahrubo.

4 Na mírném plameni rozpusťte v hrnci cukr se 100ml vody a citronovou šťávou. Poté přiveďte k varu a vařte, dokud cukr nezačne zlátnout. Karamel nemíchejte! Sundejte hrnec ze sporáku, vlijte smetanu a opatrně vmíchejte máslo, vanilkový extrakt, sůl a mandle. Rozdělte karamelovou směs do pečených košíčků. Nechte 30 minut chladnout při pokojové teplotě, poté uložte alespoň na hodinu do lednice. 

5 Čokoládu a smetanu dejte do menšího hrnce a zahřívejte za občasného míchání, dokud se čokoláda nerozpustí a nespojí se smetanou do hladkého krému. Vmíchejte máslo. Čokoládu nalijte na karamel. Na závěr ji můžete ozdobit vločkovou solí. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/11

Apetit magazín

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti
  • Zajímavosti

Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti

Pozitivní účinky kombuchy na lidský organismus jsou známy již tisíce let. Jedná se o fermentovaný nápoj, který je díky živým kulturám bohatý na probiotika, antioxidanty a mnoho dalších prospěšných látek. Jak si kombuchu připravit doma? ...
AD
Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!
  • Nakupujeme

Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!

Věděli jste, že domácnosti jsou odpovědné až za 53 % potravinového odpadu? Tento alarmující údaj, zveřejněný organizací Zachraň jídlo, nám může posloužit jako odrazový můstek ke změně. Naučíme-li se lépe hospodařit, bude to mít pozitivní...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč