Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tartaletky s čokoládou a slaným karamelem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.8/5 Počet hodnocení: 73
Do 45 minut Snadné Na 6-8 koláčků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6032 kcal
Bílkoviny 76 g
Sacharidy 514 g
Tuky 401 g
Vláknina 60 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Upéct si domácí tartaletky je výzva, kterou jsme rádi přijali. A věřte, že tartaletky s čokoládou a slaným karamelem se nám opravdu povedly. Jakmile se vám naskytne příležitost, určitě recept vyzkoušejte také. Ručíme vám za to, že sladkoslaná náplň tartaletek vás dostane! 

Související recepty

Suroviny

máslo 180 g
Na karamel
pár kapek (nemusí být)
min. 30%
cca 2 lžíce
vanilkový extrakt 1 ČL
sůl ¼ ČL
Na čokoládovou vrstvu
tmavá čokoláda 165 g

Postup

1

Nejdříve si připravte těsto. Z mouky, cukru, másla a 2 lžic vody vypracujte hladké pevné těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte hodinu odpočinout v lednici.

2

Troubu předehřejte na 190 °C. Těsto vyválejte na sílu 3–5 mm, vyložte jím formičky a dejte je na 30–60 minut do lednice. Pak dno každé formičky vyložte pečicím papírem, vsypte fazole nebo hrách a pečte 15 minut, tzv. naslepo, poté papír s luštěninami odstraňte a dopečte dozlatova, zhruba 8 minut. Nechte vychladnout.

3

Mandle pražte ve vyhřáté troubě asi 2 minuty, nechte zchladnout a nasekejte nahrubo.

4

Na mírném plameni rozpusťte v hrnci cukr se 100 ml vody a citronovou šťávou. Poté přiveďte k varu a vařte, dokud cukr nezačne zlátnout. Karamel nemíchejte! Sundejte hrnec ze sporáku, vlijte smetanu a opatrně vmíchejte máslo, vanilkový extrakt, sůl a mandle. Rozdělte karamelovou směs do pečených košíčků. Nechte 30 minut chladnout při pokojové teplotě, poté uložte alespoň na hodinu do lednice.

5

Čokoládu a smetanu dejte do menšího hrnce a zahřívejte za občasného míchání, dokud se čokoláda nerozpustí a nespojí se smetanou do hladkého krému. Vmíchejte máslo. Čokoládu nalijte na karamel. Na závěr ji můžete ozdobit vločkovou solí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/11

Apetit magazín