Káva, čokoláda, karamel... Tohle je prostě dezert snů! Krémová textura, křupavá krustička... Víc slov netřeba!
Suroviny
Postup
Do menšího hrnce nalijte smetanu, rozlámejte do ní čokoládu a na mírném plameni za občasného míchání nechte rozpustit. Promíchejte, odstavte a nechte vychladnout.
Na krém rozpusťte v hrnku instantní kávu ve 2 lžících vroucí vody. Mléko, vanilkový extrakt a 2 lžíce cukru dejte do menšího hrnce a na mírném plameni přiveďte k varu, poté odstavte stranou.
Žloutek a zbylý cukr prošlehejte v míse. Přilijte kávu, prosejte mouku a zašlehejte. Za stálého šlehání pomalu přilévejte ke žloutku horké mléko. Směs vlijte zpět do hrnce, vraťte na plotnu a 1–2 minuty za stálého míchání zahřívejte, dokud směs nezačne houstnout. Pozor, může se vmžiku srazit! Přelijte ji do mísy a ještě chvíli míchejte.
Smetanu vyšlehejte téměř dotuha a opatrně ji vmíchejte do krému a uložte do lednice.
Do skleniček rozdělte čokoládu a navrstvěte na ni krém. Povrch posypte cukrem a opalte cukrářskou pistolí dozlatohněda.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Hříšné čokoládové dezerty(12 receptů )
- Spalte to Aneb jak si doma připravit perfektní crème brûlée(14 receptů )
- Božské čokoládové dezerty a tipy, jak pracovat s čokoládou bez rozčilování(84 receptů )
- 27 dezertů pro opravdové milovníky kávy: Připravte si božský cappuccino cheesecake nebo tiramisu do skleničky(27 receptů )