0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kávové crème brûlée s čokoládou

Kávové crème brûlée s čokoládou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kávové crème brûlée s čokoládou

3.7 / 5. Počet hodnocení: 18
Do hodiny Velmi snadné Pro 4-8 osob (dle velikosti mističek)

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1859 kcal
Bílkoviny 35 g
Sacharidy 152 g
Tuky 125 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Káva, čokoláda, karamel... Tohle je prostě dezert snů! Krémová textura, křupavá krustička... Víc slov netřeba!

Suroviny

smetana ke šlehání 60 ml
min. 30 %
mléčná čokoláda 75 g
třtinový cukr
na posypání
Na krém
káva instantní 1 ČL
mléko 160 ml
vanilkový extrakt 1 ČL
krupicový cukr 75 g
žloutek 1 ks
mouka pšeničná hladká 2 PL
smetana ke šlehání 125 ml
min. 30%

1 Do menšího hrnce nalijte smetanu, rozlámejte do ní čokoládu a na mírném plameni za občasného míchání nechte rozpustit. Promíchejte, odstavte a nechte vychladnout. 

Na krém rozpusťte v hrnku instantní kávu ve 2 lžících vroucí vody. Mléko, vanilkový extrakt a 2 lžíce cukru dejte do menšího hrnce a na mírném plameni přiveďte k varu, poté odstavte stranou.

Žloutek a zbylý cukr prošlehejte v míse. Přilijte kávu, prosejte mouku a zašlehejte. Za stálého šlehání pomalu přilévejte ke žloutku horké mléko. Směs vlijte zpět do hrnce, vraťte na plotnu a 1–2 minuty za stálého míchání zahřívejte, dokud směs nezačne houstnout. Pozor, může se vmžiku srazit! Přelijte ji do mísy a ještě chvíli míchejte.

Smetanu vyšlehejte téměř dotuha a opatrně ji vmíchejte do krému a uložte do lednice. 

Do skleniček rozdělte čokoládu a navrstvěte na ni krém. Povrch posypte cukrem a opalte cukrářskou pistolí dozlatohněda. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/11

Apetit magazín

KVÍZ: Uměli byste uvařit jídla ze soutěže MasterChef?
  • Kvízy

KVÍZ: Uměli byste uvařit jídla ze soutěže MasterChef?

Soutěž MasterChef už má v Česku za sebou několik řad a jeho popularita neuvadá. Diváci můžou obdivovat talentované kuchaře, kteří se snaží uvařit jídla jako z michelinské restaurace. Někdy se to povede, někdy ne. Uměli byste honosná jídla...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami
  • Poradna

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami

Létu sice už odzvonilo, začínající podzim však přináší stále spoustu příležitostí ke společenskému setkání. Dostali jste pozvánku na piknik nebo odpolední víkendové grilování s přáteli a lámete si hlavu, co donést jako pohoštění?...

Obchod Apetit