Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kávové crème brûlée s čokoládou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.7/5 Počet hodnocení: 20
Do hodiny Velmi snadné Pro 4-8 osob (dle velikosti mističek)

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1859 kcal
Bílkoviny 35 g
Sacharidy 152 g
Tuky 125 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Káva, čokoláda, karamel... Tohle je prostě dezert snů! Krémová textura, křupavá krustička... Víc slov netřeba!

Suroviny

min. 30 %
třtinový cukr
na posypání
Na krém
káva instantní 1 ČL
mléko 160 ml
vanilkový extrakt 1 ČL
min. 30%

Postup

1

Do menšího hrnce nalijte smetanu, rozlámejte do ní čokoládu a na mírném plameni za občasného míchání nechte rozpustit. Promíchejte, odstavte a nechte vychladnout.

2

Na krém rozpusťte v hrnku instantní kávu ve 2 lžících vroucí vody. Mléko, vanilkový extrakt a 2 lžíce cukru dejte do menšího hrnce a na mírném plameni přiveďte k varu, poté odstavte stranou.

3

Žloutek a zbylý cukr prošlehejte v míse. Přilijte kávu, prosejte mouku a zašlehejte. Za stálého šlehání pomalu přilévejte ke žloutku horké mléko. Směs vlijte zpět do hrnce, vraťte na plotnu a 1–2 minuty za stálého míchání zahřívejte, dokud směs nezačne houstnout. Pozor, může se vmžiku srazit! Přelijte ji do mísy a ještě chvíli míchejte.

4

Smetanu vyšlehejte téměř dotuha a opatrně ji vmíchejte do krému a uložte do lednice.

5

Do skleniček rozdělte čokoládu a navrstvěte na ni krém. Povrch posypte cukrem a opalte cukrářskou pistolí dozlatohněda.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/11

Apetit magazín