Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kávové crème brûlée s čokoládou

Káva, čokoláda, karamel... Tohle je prostě dezert snů! Krémová textura, křupavá krustička... Víc slov netřeba!

Vydání: 2013/11
Autor:
Hodnocení:
10 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4-8 osob (dle velikosti mističek)
Doba přípravy: Do 20 minut
+ chlazení
PT15M
Vaření 0:15

Ingredience

    • 60ml smetany ke šlehání (min. 30%)
    • 75g mléčné čokolády
    • třtinový cukr na posypání

    NA KRÉM

    • 1 lžička instantní kávy (granulí)
    • 160ml mléka
    • 1 lžička vanilkového extraktu
    • 75g krupicového cukru
    • 1 žloutek
    • 2 lžíce hladké mouky
    • 125ml smetany ke šlehání (min. 30%)

     

Příprava jídla

1 Do menšího hrnce nalijte smetanu, rozlámejte do ní čokoládu a na mírném plameni za občasného míchání nechte rozpustit. Promíchejte, odstavte a nechte vychladnout. 

Na krém rozpusťte v hrnku instantní kávu ve 2 lžících vroucí vody. Mléko, vanilkový extrakt a 2 lžíce cukru dejte do menšího hrnce a na mírném plameni přiveďte k varu, poté odstavte stranou.

Žloutek a zbylý cukr prošlehejte v míse. Přilijte kávu, prosejte mouku a zašlehejte. Za stálého šlehání pomalu přilévejte ke žloutku horké mléko. Směs vlijte zpět do hrnce, vraťte na plotnu a 1–2 minuty za stálého míchání zahřívejte, dokud směs nezačne houstnout. Pozor, může se vmžiku srazit! Přelijte ji do mísy a ještě chvíli míchejte.

Smetanu vyšlehejte téměř dotuha a opatrně ji vmíchejte do krému a uložte do lednice. 

Do skleniček rozdělte čokoládu a navrstvěte na ni krém. Povrch posypte cukrem a opalte cukrářskou pistolí dozlatohněda. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Karamelky s jablečným moštem

Tartaletky s čokoládou a slaným karamelem

Koláč s karamelovými hruškami a pekanovou drobenkou

Zmrzlina s karamelem a lámaným griliášem

26 kávových dezertů, které vás nabijí energií!

Hříšné čokoládové dezerty

REKLAMA

Přidat komentář