Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Koláč s karamelovými hruškami a pekanovou drobenkou
Koláč s karamelovými hruškami a pekanovou drobenkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Koláč s karamelovými hruškami a pekanovou drobenkou

3.9/5 Počet hodnocení: 115
Více než hodinu Snadné Na 8 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6757 kcal
Bílkoviny 66 g
Sacharidy 769 g
Tuky 356 g
Vláknina 113 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Neodolatelný koláč s luxusní náplní vám naprosto učaruje...

Suroviny

kypřicí prášek do pečiva ¼ ČL
máslo 180 g
studené
vanilkový extrakt 1 ČL
Na náplň
skořice 2 svitky
min. 30%
oloupané, zbavené jádřinců a nakrájené na kostičky
vinný ocet bílý 1 PL
Na pekanovou drobenku
mletá
třtinový cukr 90 g
rozpuštěné
pekanové ořechy 60 g
nasekané nahrubo

Postup

1

Na těsto smíchejte mouku, cukr a kypřicí prášek. Přidejte máslo a vypracujte jemnou drobenku (skvěle to půjde v robotu). Ochuťte vanilkovým extraktem, postupně přilévejte 80ml studené vody a vypracujte hladké pevné těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a uložte na 30 minut chladit do lednice.

2

Na pekanovou drobenku smíchejte v míse všechny suroviny a odložte stranou.

3

Troubu předehřejte na 200°C. Vanilkový lusk rozřízněte a vyškrábněte z něj semínka. Lusk i semínka dejte spolu se skořicí a smetanou do menšího hrnce. Přiveďte k varu, promíchejte a odstavte.

4

V misce promíchejte nakrájené hrušky s moukou tak, aby se pěkně obalily.

5

Ocet a 125ml vody vlijte do hrnce, přisypte cukr a na středním plameni zahřívejte. Jakmile se cukr rozpustí, zvyšte plamen a nechte vařit (pozor, nemíchat!), dokud nezačne karamel pěkně hnědnout. Odstavte, ze svařené smetany vyjměte vanilkový lusk a skořici a smetanu vlijte do horkého karamelu. Prošlehejte a směs přelijte přes hrušky, promíchejte.

6

Těsto vyndejte z lednice a vyválejte na tloušťku asi 3mm. Vyložte jím dortovou formu o průměru 20cm, dno propíchejte vidličkou. Na těsto rozprostřete hrušky a vše posypte drobenkou. Formu zakryjte alobalem a pečte 1 hodinu 40 minut. Poté odklopte a pečte ještě 20 minut. Před podáváním nechte alespoň 2 hodiny stát.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/11

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč