Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Karamelové kuřecí kung pao

Karamelové kuřecí kung pao
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Karamelové kuřecí kung pao

4.4/5 Počet hodnocení: 11
Více než hodinu Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2327 kcal
Bílkoviny 120 g
Sacharidy 177 g
Tuky 124 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čím jste odvážnější, tím tmavší můžete v tomhle receptu udělat karamel – vždycky si ale nachystejte odměřenou vodu, abyste mohli okamžitě zastavit proces karamelizace, až budete s barvou spokojeni.

Suroviny

kuřecí stehenní řízky 4 ks
škrob 1 PL
kukuřičný
sójová omáčka 5 PL
slunečnicový olej 1 PL
sušené, červené
česnek 2 stroužky
nakrájené na plátky
pepř ½ ČL
sečuánský
třtinový cukr muscovado světlý 2 PL
zázvor (čerstvý) 1 ČL
nastrouhaný
rýžový ocet 1 PL
sezamový olej 1 ČL
nebo oříšky kešú
jarní cibulka 3 ks
narájená na 5cm kousky, bílá a zelená část zvlášť
rýže jasmínová
nebo nudle, k podávání

Postup

1

Maso nakrájejte na kousky o velikosti sousta. V míse smíchejte kukuřičný škrob a 2 lžíce sójové omáčky, vložte maso a promíchejte. Marinujte 1 hodinu v chladničce. 

2

Pak rozehřejte olej ve velkém woku či velké hlubší pánvi. Kuřecí maso nechte okapat od marinády a osušte papírovými utěrkami (odstraňte marinádu). Spolu s chilli papričkami, česnekem a sečuánským pepřem je vsypte do woku nebo pánve a za stálého obracení opékejte 2–3 minuty, aby maso zhnědlo a chilli papričky začaly černat.

3

Pak všechno vyjměte na talíř a pánev vytřete dočista papírovými utěrkami. Do woku vsypte cukr, vlijte 50ml vody a vařte, aby směs získala karamelovou barvu. Odměřte 300 ml teplé vody a když karamel dosáhne požadované barvy, rychle ji vlijte do pánve. Přidejte zázvor, ocet, sezamový olej a zbývající sójovou omáčku, přiveďte opět k varu. Do pánve vraťte směs s kuřetem, přidejte arašídy či kešú a nechte bublat 20–25 minut, aby se omáčka zredukovala na konzistenci karamelu a obalila maso. Na poslední 2 minuty přidejte bílé části jarních cibulek, na posledních 30 sekund zelené. Podávejte s jasmínovou rýží nebo nudlemi.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/10

Apetit magazín

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
339 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč