Při dochucování rozhodně nešetřete ústřicovou omáčkou. Marináda na maso je tak skvělá, že ji určitě využijete i pro jiné recepty.
Suroviny
česnek
3
stroužek
zázvor (čerstvý)
1
ks
asi 3 cm kousek, nastrouhaný
chilli paprička
1
ks
sójová omáčka
1
PL
rajčatová passata - pyré
2
PL
kuřecí prsa
2
ks
na proužky
nudle
3
vaječné
brokolice
½
ks
na růžičky
mrkev
3
ks
na silnější nudličky
rostlinný olej
1
PL
sójové výhonky
300
g
nebo jiné výhonky
jarní cibulka
3
ks
na dlouhé kousky
ústřicová omáčka
1
PL
sůl
Postup
1
Smíchejte česnek, zázvor, nasekanou papričku, sójovku a rajčatové pyré. Přidejte maso a nechte marinovat, zatímco budete připravovat ostatní.
2
V hrnci přiveďte k varu vodu, osolte ji, vsypte do ní nudle, brokolici a mrkev. Vařte čtyři minuty a pak slijte.
3
Ve woku nebo velké nepřilnavé pánvi zahřejte olej, přidejte kuře i s marinádou a rychle míchejte čtyři až pět minut, aby se propeklo.
4
Přisypte slité nudle a zeleninu, výhonky a jarní cibulku, aby se prohřály. Pak smíchejte ústřicovou omáčku se dvěma lžícemi vody a vmíchejte ji do jídla těsně před podáváním.