Čínská kuřecí pánvička

Čínská kuřecí pánvička

Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 (33)
Do 20 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 933 kcal
Bílkoviny 81 g
Sacharidy 92 g
Tuky 24 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Při dochucování rozhodně nešetřete ústřicovou omáčkou. Marináda na maso je tak skvělá, že ji určitě využijete i pro jiné recepty.

Suroviny

česnek 3 stroužek
zázvor (čerstvý) 1 ks
asi 3 cm kousek, nastrouhaný
chilli paprička 1 ks
sójová omáčka 1 PL
rajčatové pyré 2 PL
kuřecí prsa 2 ks
na proužky
nudle 3
vaječné
brokolice 0.5 ks
na růžičky
mrkev 3 ks
na silnější nudličky
rostlinný olej 1 PL
sojové výhonky 300 g
nebo jiné výhonky
jarní cibulka 3 ks
na dlouhé kousky
ústřicová omáčka 1 PL
sůl

1 Smíchejte česnek, zázvor, nasekanou papričku, sójovku a rajčatové pyré. Přidejte maso a nechte marinovat, zatímco budete připravovat ostatní. V hrnci přiveďte k varu vodu, osolte ji, vsypte do ní nudle, brokolici a mrkev. Vařte čtyři minuty a pak slijte.

2 Ve woku nebo velké nepřilnavé pánvi zahřejte olej, přidejte kuře i s marinádou a rychle míchejte čtyři až pět minut, aby se propeklo. Přisypte slité nudle a zeleninu, výhonky a jarní cibulku, aby se prohřály. Pak smíchejte ústřicovou omáčku se dvěma lžícemi vody a vmíchejte ji do jídla těsně před podáváním.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/12

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit