Karamelový cheesecake z Lotus sušenek je sázka na jistotu. Kombinace krémového sýru a sladkých lotusek tvoří dokonalou souhru a když navíc dort přelijete karamelovou polevou a přidáte čerstvé ovoce, úspěch máte zaručený. Recept na pečený cheesecake řádně prověří vaši trpělivost, protože teprve až pořádně vychlazený nabízí to pravé karamelové osvěžení.
Suroviny
Postup
Sušenky rozmixujte, přidejte cukr, skořici a máslo. Promíchejte a dejte do máslem vymazané dortové formy (průměr 22 cm). Zatlačte je pomocí skleničky do hladka a dejte péct na 13 minut do vyhřáté trouby na 180 stupňů. Pak vyndejte a nechte chvíli vychladnout.
Mezitím ušlehejte krémový sýr s třtinovým cukrem, poté přidejte karamelové salko, vanilkový extrakt a sůl. Nakonec vmíchejte vejce. Míchejte do hladka.
Vzniklou hmotu vlijte na předpečený sušenkový základ a dejte opět do trouby na 180 stupňů na 60 minut.
Pak troubu vypněte, otevřete dvířka a nechte 30 minut chladnout.
Nakonec v hrnku rozehřejte salko s mlíkem a jakmile poleva trochu vychladne, vylijte ji na cheesecake.
Cheesecake dejte na noc do ledničky a další den ozdobte podle vlastní fantaze.