Karamelový cheesecake

Karamelový cheesecake

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (64)
Do 20 minut Snadné

Suroviny

Sušenkový základ
sušenky 185 g
Lotus
třtinový cukr 1.5
ghí 85 g
skořice 1
Cheesecake vrstva
krémový sýr 750 g
třtinový cukr 100 g
vejce 3 ks
kondenzované mléko 200 g
vanilkový extrakt 2
sůl špetka
kondenzované mléko 200 g
mléko 6 PL

Sušenky rozmixujeme, přidáme cukr, škoricu a máslo. Promíchame a dáme do vymazané (maslom) dortové formy (průměr 22cm). Zatlačíme pomoci skleničky do hladka a dáme péct na 13 min do vyhřáte trouby na 180 stupňov. Pak vybereme a necháme chvíli vychladnout.

Mezitím zmíchame philadelphiu s třtinovým cukrem. Potom přidáme salko, esenci a sůl. Nakonec vmíchame vejce. Míchame  do hladka. Vylijeme na sušenkový základ a dáme do trouby na 180 stupňů na 60 min. Pak vypneme a otevřeme troubu a necháme 30 min vychladnout. 

Nakonec v hrnku zohřejeme salko s mlíkem. Počkáme až trochu poleva vychladne a pak ji vylijeme na cheesecake. Cheesecake dáme na noc do ledničky a další den zdobíme podle vlastní fantaze.

 

 

 

 

Autor: IngridS

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit