Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5624 kcal
Bílkoviny 159 g
Sacharidy 563 g
Tuky 294 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když se naučíte základní kynuté těsto na mazanec, můžete z něj vykouzlit i další sladké pečivo. Třeba drobné velikonoční zajíčky.

Související recepty

Suroviny

těsto na mazanec
+ trocha hladké mouky na ,zahuštění‘ těsta
mléko 200 ml
vlažné
droždí čerstvé 42 g
mandle 100 g
loupané, polovina umletá, polovina nasekaná
máslo 140 g
změklé a nakrájené
sůl ¼ ČL
citron ½ ks
nastrouhaná kůra, nebo 1–2 lžičky sušené
vejce 1 ks
namočených aspoň na 30 min do horké vody
vejce 1 ks
prošlehané na potření
na poprášení
na ozdobu

Postup

1

Z těsta uhněťte 2 šišky, jednu o velikosti vejce, druhou větší. Po délce je nařízněte a větší položte na vál cípy k sobě, přitiskněte na ni menší šišku cípy dozadu. Tam přilípněte malou kuličku těsta – ocásek. Oči udělejte zajíčkům z rozinek.

2

Pečte asi 25 minut.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/4

Apetit magazín

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři
  • Zajímavosti

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři

Kdysi rostl na polích jako obyčejný plevel, dnes je hvězdou salátových mís nejen ve Švýcarsku, ale i v dalších evropských zemích. Polníček je jemný, křupavý a plný vitamínů. Jak z něj připravit salát, který si vás získá po prvním soustu?...