Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5311 kcal
Bílkoviny 169 g
Sacharidy 505 g
Tuky 273 g
Vláknina 72 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když se naučíte základní kynuté těsto na mazanec, můžete z něj vykouzlit i další sladké pečivo. Třeba drobné velikonoční zajíčky.

Suroviny

těsto na mazanec
mouka pšeničná polohrubá 500 g
+ trocha hladké mouky na ,zahuštění‘ těsta
mléko 200 ml
vlažné
droždí čerstvé 42 g
krupicový cukr 125 g
mandle 100 g
loupané, polovina umletá, polovina nasekaná
máslo 140 g
změklé a nakrájené
sůl ¼ ČL
citron ½ ks
nastrouhaná kůra, nebo 1–2 lžičky sušené
žloutek 3 ks
vejce 1 ks
rozinky 50 g
namočených aspoň na 30 min do horké vody
vejce 1 ks
prošlehané na potření
moučkový cukr
na poprášení
rozinky
na ozdobu

Postup

1

Z těsta uhněťte 2 šišky, jednu o velikosti vejce, druhou větší. Po délce je nařízněte a větší položte na vál cípy k sobě, přitiskněte na ni menší šišku cípy dozadu. Tam přilípněte malou kuličku těsta – ocásek. Oči udělejte zajíčkům z rozinek.

2

Pečte asi 25 minut.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín

Jak uvařit dokonalou rýži basmati, po které nepřiberete
  • Tipy a triky

Jak uvařit dokonalou rýži basmati, po které nepřiberete

Rýže basmati vyniká svými dlouhými zrny a aromatickou chutí, podobně jako rýže jasmínová. Roste v podhůří Himálaje, kde jí místní podmínky dodávají jedinečné aroma. Skvěle doprovodí indické pokrmy, nemusíte se však ostýchat uvařit ji i ke...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč