0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5311 kcal
Bílkoviny 169 g
Sacharidy 505 g
Tuky 273 g
Vláknina 72 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když se naučíte základní kynuté těsto na mazanec, můžete z něj vykouzlit i další sladké pečivo. Třeba drobné velikonoční zajíčky.

Suroviny

těsto na mazanec https://www.apetitonline.cz/recepty/7199-mandlovy-mazanec.html
mouka pšeničná hladká 500 g
polohrubá výběrová + trocha hladké mouky na ,zahuštění‘ těsta
mléko 200 ml
vlažné
droždí čerstvé 42 g
(1 kostka)
krupicový cukr 125 g
mandle 50 g
loupané a mleté (opražené ve slupce, pak spařené a oloupané)
máslo 140 g
změklé a nakrájené
sůl 0.25 ČL
citron 0.5 ks
nastrouhaná kůra, nebo 1–2 lžičky sušené
žloutek 3 ks
vejce 1 ks
50 g
oloupané mandle nebo vlašské ořechy, namočených min. na 30 min do horké vody
rozinky 50 g
namočených aspoň na 30 min do horké vody
vejce 1 ks
prošlehané na potření
moučkový cukr
na poprášení
rozinky
na ozdobu

1 Z těsta uhněťte 2 šišky, jednu o velikosti vejce, druhou větší. Po délce je nařízněte a větší položte na vál cípy k sobě, přitiskněte na ni menší šišku cípy dozadu. Tam přilípněte malou kuličku těsta – ocásek. Oči udělejte zajíčkům z rozinek.

2 Pečte asi 25 minut.

Apetit magazín

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit