Jednoduché karbanátky, které připravíte bez smažení. Karbanátky z trouby jsou bez zbytečného oleje a můžete je přepravit z různých druhů masa. Dají se vylepšit i přidáním dalších surovin, jako je například strouhaný sýr či cuketa.
Postup
Cibuli nakrájíme na drobno a necháme na olej zesklovatět.
Přidáme na drobno nakrájenou slaninu a necháme opražit.
Přidáme na drobno nakrájené šampiňóny, trochu posolíme a okřeníme a necháme několik minut podusit. Připravenou směs necháme trochu vychladnout.
V míse smícháme mleté maso s vajíčky a nastrouhaným sýrem, posolíme, opepříme, přidáme rozmačkaný česnek a na drobno nasekanou petrželku.
Přidáme vychladlou houbovou směs a vše spolu promícháme. Podle potřeby zahustíme strouhankou, aby vznikla hmota, ze které lze dobře tvarovat karbanátky.
Jednotlivé karbanátky poklademe na plech vystlaný pečícím papírem a upečeme ve vyhřáté troubě na 190 stupňů.
Podáváme s bramborovou kaší nebo s vařenými bramborami.
Foto ilustrační, zdroj: Pixnio.com