0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Karbanátky z trouby

Karbanátky z trouby

Hodnocení receptu
5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2677 kcal
Bílkoviny 192 g
Sacharidy 94 g
Tuky 172 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduché karbanátky, které připravíte bez smažení. Karbanátky z trouby jsou bez zbytečného oleje a můžete je přepravit z různých druhů masa. Dají se vylepšit i přidáním dalších surovin, jako je například strouhaný sýr či cuketa.

Suroviny

mleté maso (mix hovězího a vepřového) 500 g
slanina 150 g
cibule 2 ks
vejce 2 ks
strouhanka 4 PL
česnek 3 stroužky
lze použít i sušený
chilli paprička 1 ks
petrželka 1 hrst
žampiony 100 g
sůl
pepř
sýr 50 g
strouhaný
rostlinný olej 2 PL

Postup

1

Cibuli nakrájíme na drobno a necháme na olej zesklovatět.

2

Přidáme na drobno nakrájenou slaninu a necháme opražit.

3

Přidáme na drobno nakrájené šampiňóny, trochu posolíme a okřeníme a necháme několik minut podusit. Připravenou směs necháme trochu vychladnout.

4

V míse smícháme mleté maso s vajíčky a nastrouhaným sýrem, posolíme, opepříme, přidáme rozmačkaný česnek a na drobno nasekanou petrželku.

5

Přidáme vychladlou houbovou směs a vše spolu promícháme. Podle potřeby zahustíme strouhankou, aby vznikla hmota, ze které lze dobře tvarovat karbanátky.

6

Jednotlivé karbanátky poklademe na plech vystlaný pečícím papírem a upečeme ve vyhřáté troubě na 190 stupňů.

7

Podáváme s bramborovou kaší nebo s vařenými bramborami.

Foto ilustrační, zdroj: Pixnio.com

Autor: Hana

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit