Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Karbanátky z trouby

Karbanátky z trouby

Hodnocení receptu
3.9/5 Počet hodnocení: 15
Do hodiny Snadné Na 10 karbanátků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2677 kcal
Bílkoviny 192 g
Sacharidy 94 g
Tuky 172 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduché karbanátky, které připravíte bez smažení. Karbanátky z trouby jsou méně tučné než klasické smažené a můžete je připravit z různých druhů masa. Dají se vylepšit i přidáním dalších surovin, jako je například strouhaný sýr či cuketa.

Suroviny

rostlinný olej 2 PL
slanina 150 g
sůl
pepř
mleté maso (mix hovězího a vepřového) 500 g
vejce 2 ks
chilli sušené
vločky, podle chuti
sýr 50 g
strouhaný
česnek 3 stroužky
lze použít i sušený
petrželka 1 hrst
strouhanka 4 PL

Postup

1

Cibuli nakrájíme nadrobno. V pánvi rozehřejeme olej, vsypeme cibuli a necháme zesklovatět.

2

Přidáme nadrobno nakrájenou slaninu a orestujeme dozlatova.

3

Přidáme nadrobno nakrájené žampiony, trochu posolíme a opepříme a necháme několik minut podusit. Připravenou směs na pánvi stáhneme z ohně a necháme zcela vychladnout.

4

V míse smícháme mleté maso s vejci a nastrouhaným sýrem, osolíme, opepříme, ochutíme špetkou chilli (lze vynechat), přidáme drcený česnek a najemno nasekanou petrželku.

5

Přidáme vychladlou houbovou směs a vše spolu dobře promícháme. Podle potřeby zahustíme strouhankou, aby ze vzniklé směsi šly dobře tvarovat karbanátky.

6

Odebíráme kousky asi o velikosti tenisového míčku a tvarujeme karbanátky. Jednotlivé karbanátky poklademe na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 190 °C dozlatova. Alespoň jednou během pečení pomocí obracečky obrátíme. 

7

Podáváme s bramborovou kaší nebo s vařenými bramborami.

Ilustrační foto: Unsplash.com

Autor: Hana

Apetit magazín