Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
,Thajská‘ polévka s rozmíchanými vejci a masovými kuličkami
,Thajská‘ polévka s rozmíchanými vejci a masovými kuličkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

,Thajská‘ polévka s rozmíchanými vejci a masovými kuličkami

4.9/5 Počet hodnocení: 9
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3120 kcal
Bílkoviny 207 g
Sacharidy 330 g
Tuky 108 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle recept si neklade za cíl autenticitu, ale thajskem inspirovanou, chutnou, výživnou a rychlou polévku pro zahřátí nejen pro případ, že by i aprílové počasí ještě vybízelo k pobytu za kamny. Kuliček si můžete napéct víc a po vychladnutí je zamrazit na jindy – pak už je stačí jen důkladně prohřát v polévce.

Suroviny

Na masové kuličky
mrkev 1 ks
velká, nastrouhaná najemno (přebytečnou šťávu vymačkejte)
koriandr čerstvý 2 PL
nakrájený
červená, menší, typ „ptačí“ oko
jarní cibulka 2 ks
nakrájené natenko + k podávání
zázvor (čerstvý) 2 PL
najemno nastrouhaný
sójová omáčka 2 PL
nejlépe tamari
pepř ½ ČL
čerstvě mletý
vejce 1 ks
chilli sušené 1 špetka
vločky
strouhanka 2 ks
Na polévku
rostlinný olej 1 PL
nebo arašídový
zázvor (čerstvý) 1 PL
nadrobno nakrájený
červené, menší, typ „ptačí oko“, zbavené semínek a nakrájené natenko
vývar kuřecí 1 l
sójová omáčka 2 PL
nejlépe tamari
rybí omáčka 1 ČL
limetová šťáva 1 PL
+ klínky k podávání (nemusí být)
vejce 4 ks
prošlehaná
jarní cibulka 4 ks
nakrájená natenko
mrkev 1 ks
nakrájená na dlouhé tenké nudličky
koriandr čerstvý 1 hrst
+ k podávání
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C. V misce promíchejte všechny přísady na masové kuličky. Pak namočenýma rukama vytvarujte zhruba 17 kuliček. Dejte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte 20–25 minut. Až budou hotové, vyndejte je a odložte stranou.

2

Mezitím ve velkém rendlíku nebo v hrnci rozehřejte olej, vsypte nakrájený zázvor a chilli papričku (část můžete odložit na ozdobení) a mírně je opékejte 1–2 minuty. Vlijte vývar, sójovou a rybí omáčku i limetovou šťávu a zesilte oheň na střední až silný.

3

Zatímco se vývar zahřívá, prošlehejte vejce v misce. Až vývar dosáhne varu, pomalu do něj vlévejte/vkapávejte vejce a vidličkou je přitom rozmíchávejte, aby pokud možno vytvářela nitky. Ochutnejte, a je-li polévka příliš silná, nařeďte ji trochou horké vody.

4

Zmírněte oheň a pak vsypte jarní cibulky, mrkev a čerstvý koriandr a minutu povařte. Pak do polévky opatrně vsypte masové kuličky. Podle chuti dolaďte některou z použitých omáček, solí, pepřem, popřípadě limetovou šťávou.

5

Podávejte s odloženou papričkou a dalšími jarními cibulkami, doplněné dalším koriandrem a klínky limety podle chuti.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/4

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč