0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Karbanátky z uzené tresky se špenátem a smetanovou omáčkou s hořčicí

Karbanátky z uzené tresky se špenátem a smetanovou omáčkou s hořčicí
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Karbanátky z uzené tresky se špenátem a smetanovou omáčkou s hořčicí

5/5 Počet hodnocení: 1
Do hodiny Snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2036 kcal
Bílkoviny 148 g
Sacharidy 180 g
Tuky 73 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kombinace bělomasé ryby, špenátu a smetanové omáčky by byla až příliš jemná. Dodali jsme jí tedy říz dijonskou hořčicí a čerstvou rybu vyměnili za uzenou – výsledek nás neskutečně baví!

Suroviny

mléko 250 ml
plnotučné
jarní cibulka 6 ks
nakrájená narobno (bílá i zelená část)
treska uzená 500 g
váha čistého masa zbaveného kůže a kostí, lze použít i uzenou makrelu
varný typ C, oloupané a pokrájené na větší kusy
sůl
pepř
čerstvě mletý
máslo
rostlinný olej
na opékání
hořčice dijonská 2 ČL
pažitka 1 hrst
nasakená

Postup

1

Do pánve s vyšším okrajem vlijte mléko, přidejte 250 ml vody, jarní cibulky a přiveďte k varu. Vložte rybí maso, sejměte pánev z plotny, přiklopte pokličkou a nechte 5 minut stát. Rybu a jarní cibulku vyjměte děrovanou naběračkou a dejte do mísy. Tekutinu uschovejte. Rybí maso rozdělte na kousky (a přitom zkontrolujte, že v něm nezbyly kosti).

2

Brambory uvařte v osolené vodě doměkka, slijte, vsypte do mísy, nechte vychladnout a rozmačkejte. Přidejte rybu s jarní cibulkou, osolte, opepřete a promíchejte. Vytvarujte 8 placiček a dejte je na 20 minut vychladit do lednice. 

3

Špenát properte a nechte okapat nebo jemně osušte v utěrce. Rozehřejte pánev, vsypte špenát, přidejte oříšek másla a nechte špenát zavadnout.

4

V nepřilnavé pánvi rozehřejte olej a postupně na něm opečte rybí placičky, vždy 4–5 minut z každé strany dozlatova. 

5

Smetanu zahřejte v menším rendlíku, vmíchejte hořčici a přilijte trochu tekutiny, ve které se máčela ryba. Svařte, aby omáčka lehce zhoustla. Vmíchejte pažitku a případně dosolte. 

6

Špenát rozdělte na talíře, přidejte rybí karbanátky a přelijte omáčkou.

Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/7

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč